• Äldre 17 Oct 17:29
    12893 visningar
    90 svar
    90
    12893

    Vilka bör bjudas på möhippa?

    Men vad fjantigt av systern!

    Har varit på flera bröllop då jag inte varit bjuden på möhippa antingen för att den varit för kompisar och jag varit släkt, eller inte bjuden för att jag och min karl varit brudgummens vänner snarare än brudens. Ganska självklart att dina tärnor inte tänker tanken att bjuda någon som är i dina föräldrars generation. Oftast så är väl bara möhippan brudens tjejkompisar, med eventuella systrar och kanske kusiner i samma ålder inkluderade.

  • Äldre 17 Oct 18:11
    #17
    Snuttis2 skrev 2017-10-17 16:55:30 följande:

    Till min möhippa o faktiskt alla möhippor jag varit på (ca15st) har alla kvinnor Utom typ brudens mormor varit inbjudna ! Det är kutym att bjuda in alla och jag hade både som gäst och brud tagit illa vid mig om inte alla varit välkomna ! Syftet med en möhippa är ju att alla nära o kära får möjlighet att fira av bruden och samtidigt få en chans att lära känna andra i umgänges kretsen. Är du inbjuden till bröllopet så är du ju viktig för bruden o borde självklart bli bjuden på förfesten!

    Det vanliga är ju att det ändå blir lite uppdelningar under hippan, ex var min mor, mina fastrar o mostrar med på en av de planerade aktiviteterna o så middagen men sen hoppade de dom mer ungdomliga festligheterna på min möhippa!


    Vad märkligt att det är så olika! Jag har aldrig varit med om en möhippa där brudens fastrar, mostrar eller mamma (!) varit bjuden. Låter superkonstigt i min värld.

    Själv hade jag flera möhippor, för jag hade tjejkompisar i olika städer som inte kände varandra, så varje gäng fixade en hippa var, ganska omedvetna om varandra, och jag visste såklart inte om någon i förväg. Ingen släkt till varken mig eller blivande maken var med på någon, inte ens de i samma ålder.
  • Äldre 17 Oct 18:14
    #18
    smulpaj01 skrev 2017-10-17 17:55:28 följande:

    Urdåligt och 45 ÄR samma ålder som 35 anser jag. Trams!


    Fast det är klart att det inte är. Det skiljer 10 år. Och om alla på hippan är 25-34 är det verkligen inte minsta märkligt att en 45-åring inte bjuds med. Hade varit en sak om det var bruden som va 34, men eftersom hennes mamma är 47 lär väl brudens ålder vara närmre 25.

    Och 25 och 45 är definitivt inte samma ålder.
  • Äldre 17 Oct 18:15
    #19
    Lena skrev 2017-10-17 17:53:04 följande:

    Konstig gräns. Antingen bjuder man alla, alla i en generation eller alla vänner.


    Fast de hade ju bjudit alla i en generation...?
  • Äldre 17 Oct 18:18
    #22
    +1
    Anonym (?) skrev 2017-10-17 18:11:11 följande:

    Fast nu är ju jag inte 35 utan 27, och min mamma är 47, så sååå konstigt tycker jag inte att det är att de räknade en 45-åring mer till nästa generation än min..


    Stå på dig! Du får jättemärkliga svar här. Men en typisk möhippa blir varken brudens mor, fastrar eller mostrar bjudna på. Det är bara brudens tjejkompisar, och kanske, kanske andra i samma ålder som är bjudna på bröllopet.

    Någon skrev ju att man bör bjuda alla utom mormor. Om det nu är så fjantigt med en åldersgräns kan man ju undra varför stackars mormor ska exkluderas?
  • Äldre 18 Oct 13:49
    #56
    Anonym (?) skrev 2017-10-18 11:12:06 följande:

    Tack, kul att höra att det finns någon mer här som också har möhippor endast för den yngre generationen! De enda släktignarna i min ålder var två av brudgummens systar (varav jag umgås mycket med en) och jag umgås också med de flesta respektive till mannes kompisar som avr bjudna, därav bjöd tärnorna in alla i min ålder.

    Jag funderade också på detdär med alla andra men inte just mormor...varför liksom? :P Skulle jag bli tvungen att leka lekar i stil med att se om jag och brudgummen (som fått svara i förväg) hade samma svar på när vi hade sex första gången och liknande framför äldre släktingar så hade jag nog till och med känt mig något mindre obekväm med att ha mormor där än mamma...


    Haha, jag hade också hellre haft med mormor än mamma på mina hippor, om man nu hade varit tvugen att välja någon. Tycker att dina tärnor resonerade fint och inkluderande som tog med systern och respektiven i samma ålder :)

    Har väldigt svårt att förstå hur den äldre systern kan bli sur över att inte bli bjuden på en nästan 20 år yngre tjejs möhippa. Särskilt när ni bara träffats ett fåtal gånger. Vissa människor alltså!
  • Äldre 18 Oct 13:54
    #59
    DVQ skrev 2017-10-18 12:42:49 följande:

    Men som flera av oss påpekat hade du inte behövt ha din mamma, eller "äldre" släktingar på din möhippa.

    Den springande punkten är att dina kompisar bjöd alla i samma generation som bruden utom en som råkade ha passerat deras egenpåhittade åldersgräns med ett fåtal år.

    Kan du inte själv se att det ser konstigt ut?


    Är verkligen 11 år ett fåtal år? 11 år är ganska mycket. Och 18 års åldersskillnad är ganska mycket. Storasystern har kunnat festa sen TS föddes. Varför ska hon sura över att inte bli bjuden på en möhippa med folk som föddes under hennes tonår? Hon har väl kompisar i sin egen ålder?
Svar på tråden Vilka bör bjudas på möhippa?