Inlägg från: Anonym (-) |Visa alla inlägg
  • Anonym (-)

    Tror inte det finns en kvinna som inte normaliserat sexuella övergrepp för sig själv! (me too)

    Anonym (Ypsilon Epsilon Sigma) skrev 2017-10-17 21:22:57 följande:
    Vad ska egentligen en man göra? Vad innebär det mer konkret att stödja? Tror säkert att många vill komma åt övergrepp, särskilt kanske fäder med döttrar, men vad ska man göra?

    Jag tror att åtminstone fäder med söner skulle kunna göra en hel del. Det finns såklart aldrig några garantier för att ens barn tar till sig det man försöker lära dem, men är man noga med att visa att kvinnor och män är värda samma respekt så har man i alla fall bättre chanser än om man låter sönerna komma undan med att bete sig illa för att "pojkar är pojkar".
  • Anonym (-)
    Postman skrev 2017-10-17 21:30:57 följande:
    Tror inte det hjälper ett skit, sitta på facebook eller annat och trycka på gilla är väldigt lätt och enkelt, det förändrar inte mycket. Dessutom tycker jag detta verkar gå överstyr, mycket av det som har hänt är säkert sant men det blir lite masshypnos över det hela. Plötsligen har minsta beröring av en man växt till ett tafsande och övergrepp.

    Jag kan hålla med om att det kanske inte kommer att leda till så stora förändringar. Men jag tror att du har missat hur stort problem detta är. En stor majoritet av alla vuxna kvinnor har någon gång blivit sexuellt trakasserade och oerhört många har berättelser som handlar om betydligt värre saker än en smekning över rumpan (vilket ju i allra högsta grad är tafsande, eller hur?).
Svar på tråden Tror inte det finns en kvinna som inte normaliserat sexuella övergrepp för sig själv! (me too)