• malikan

    Bf juli 2018

    tiiitti skrev 2018-06-30 21:00:32 följande:

    Ja nu är värkarna igång. Oregelbundna än men smärtsamma


    Heja heja!! Lycka till!!
  • malikan

    Åh nu börjar bebisarna sätta fart!

    Jag och Ella kommer förhoppningsvis hem idag, jag är så lycklig efter ha legat här i snart en vecka!!!!

  • malikan
    Iowhannah skrev 2018-07-01 10:22:56 följande:

    Åh vad härligt!

    Hur mår ni?


    Jag är fortfarande väldigt matt och har inte kunnat sova sen hon föddes, har vart själv med henne på bb så vart lite bökigt. Men hon mår bra nu, alla tester är bra och amningen kom igång igår. Hon har solat sen igår då hon fick gulsot men det är på nedgång nu. Ska bli skönt att få börja livet på riktigt nu!
  • malikan
    Hermioney skrev 2018-07-01 11:25:22 följande:

    Försvinner gulsot om man lägger bebisar i solen?


    Ja dom läggs under en solarielampa till värdet går ner. Vi behövde ligga i 6 timmar sen var det under behandlingsvärdet. Är vanligt att lite tidigare bebisar får det, jag är även rh negativ och Ella positiv så då är det oxå lite vanligare
  • malikan

    Idag är Ella redan en vecka! Så exemplarisk bebis än så länge, hon verkligen bara äter, sover och bajsar, är så tacksam så länge det varar så jag hinner få upp järnvärde och orken :)

    Är det nån som svullnat om fötterna efter förlossningen? Aldrig vart med om det och undrar när det kan tänkas släppa? Alltid rasat 10 kg direkt efter förlossningen men nu vill vätskan inte släppa...

  • malikan

    ?Skönt? att det är fler med stockar till ben, haha

    Hoppas det rinner av snart, vill gärna få lite mer gratis viktnedgång :P

  • malikan
    Hermioney skrev 2018-07-07 14:06:31 följande:

    BF i Tisdags och inga tecken på att någon vill komma ut.

    Den här väntan är olidlig!

    Nån som har några knep för att starta förlossningen?


    Jag filade fötterna innan vattnet gick :D
  • malikan
    Mamma till S skrev 2018-07-08 16:32:22 följande:

    Så kom äntligen vår älskade prins 7/7 , efter ett dygn med smärtsamma o oregelbundna helv...värkar! Konstigt att man kan glömma bort hur jävla ont det gör att föda haha men kanske tur iofs! Hann vara inne på fl i hela 22 minuter innan han gjorde entré i denna värld o stal våra hjärtan! Älskade älskade lilla hjälten vår. <3 Med en matchvikt på 2788g o 50 cm lång. Nu ska han ammas/koppas varannan timme dygnet runt. Mannen åkte precis hem då vi inte kunde få till barnvakten fler dagar (det visste vi iofs) men fy så jobbigt det blev! O jag är så jävls lycklig men sitter på BB o gråter i rummet, haha alla dessa ljuvliga hormoner som kommer o går hela tiden.

    Men jag är världens rikaste o lyckligaste TREbarns mamma! :D


    Grattis!!!
  • malikan

    Halleluja, idag är det bara 24 grader och mulet, passar på att använda lite bebiskläder, har ju bara haft henne i blöja innan typ..

    Imorgon är vårt bf, sjukt att hon redan är 3 veckor!!

    Är det någon här som har mått dåligt och tänkt mkt på sin förlossning, att den inte blev som man tänkt/att det blev dramatiskt? Jag tänker mycket på det, speciellt känslan när det forsade blod och de började förbereda för att det kunde bli katastrofsnitt.. vet inte riktigt hur man ska ta sig vidare?

  • malikan
    Perpen skrev 2018-07-18 13:20:21 följande:

    Oj! Att det redan gått tre veckor!? Galet.

    Jag har två förlossningar bakom mig och kan inte påstå att jag reflekterat så mycket över dem. Jag har aldrig haft en tydlig förlossningsplan (utöver att jag vill föda vaginalt). Förlossningar är så oberäkneliga så jag ser ingen anledning att ha en strikt plan eller önskan när det finns så mycket som kan påverka/hända. Men då har mina varit relativt odramatiska. Första tog ca 13 timmar från första värk. Jag sprack och fick sy en del och hade problem med smärta i flera veckor efteråt.

    Andra förlossningen gick däremot ganska fort med intensiva värkar som gjorde att jag förlorade kontakten med omvärlden en smula. Men inte värre än så.

    Men din förlossning... Gjorde de ett ur-akutsnitt eller ångrade de sig efter de börjat preppa? Sövdes du?

    Kan tänka mig att om man planerar att föda vaginalt och det helt plötsligt kommer en vansinnig massa blod och de börjar förbereda för att söva ner en så skulle jag också må dåligt efteråt. Har du inte blivit erbjuden samtalskontakt för att få bearbeta det? Om inte så ta upp det med bvc så kan du nog få stöd därifrån.


    Första blödningen larmade barnmorskan så kom massa folk och började sätta akutnålar och ta prover på mig och sa att de inte vet vart blödningen kommer ifrån och att måste dom snitta mig nu kommer jag sövas och det kommer gå fort.. var öppen 5 cm och värkarna hade börjat bli ohanterbara men inte hunnit börja med lustgas så gjorde så jäkla ont när dom slängde upp mig på rygg och i gynstolen och skulle in och titta och folk sprang runt mig. Har nog aldrig varit så rädd, trodde på riktigt jag skulle dö.

    Andra gången kom blödningen vid 7 cm och då var allt redan preppat och jag hade ju en person hos mig hela tiden så då var det ?bara? dödsångesten igen.

    Har nämnt för min BVC att jag tyckte det blev traumatiskt och att jag tänker mkt på det men hon nämnde bara testet för förlossningsdepression
  • malikan
    Perpen skrev 2018-07-18 19:02:41 följande:

    Fy ja det låter otäckt. :( Jag håller med lowhannah. Be om samtalskontakt. Det är lika bra att börja bearbeta detta direkt och att du får stöd direkt innan du mår sämre av det. Förutom att förlossningen är en ansträngande upplevelse så är det så mycket hormoner och känslor som löper amok och kommer göra det ett bra tag till och det kommer inte göra saker lättare för dig. Och det är absolut inget att skämmas för heller. Jag önskar jag bett om hjälp tidigare när jag behövt det (har ångestproblematik som blossar upp då och då så jag har haft en del kontakt med psykolog på bvc för den var som värst när tvåan var liten). Kämpa på!

    Nyfiken fråga: (du behöver inte svara om du inte vill eller om det känns jobbigt). Men hur gick det med blödningen? Kom de fram till vad det var som orsakat den?


    Min livmoderhals är ärrig efter cancer så det var den som typ sprack när jag öppnades för fort.. antagligen var det den som blödde när jag fick en blödning 2 veckor innan förlossningen med
  • malikan
    Längtar17 skrev 2018-07-18 19:01:39 följande:

    Låter verkligen som en händelse du behöver hjälp att bearbeta. Hade du bra kontakt med din bm på mvc så att du kan ringa och be om hjälp vart du ska vända dig?


    Alla har semester nu, både min bm och BVCsköterska, såklart. Men har tid till min läkare på psyk 24e så får prata med henne lite, hon har vart jättebra
  • malikan
    Ignoramus skrev 2018-07-19 13:05:09 följande:

    Åh, grattis! Lycka till nu! :D och grattis 13mila! Nu blir det landstingsfika 25 gånger om dagen ett tag framöver. Saften var fantastisk! ;)


    Skriver under på saften, den är orimligt uppskattad! Och frukosten, som hotell :D
  • malikan
    Twoblirthree skrev 2018-07-19 19:03:05 följande:

    Lycka till alla, så spännande!! Här har vi varit hemma sedan igår eftermiddag och lilltjejjen är mysig och ganska lugn om man jämför med hur de andra barnen var.

    Idag har brösten blivit gigantiska och utdrivningsreflexen har kommit igång. Väldigt ont i ena bröstvårtan, tränar på att vänta ut tills hon gapar stort innan hon tar tag.

    Lider fortfarande av att det är så varmt. Fötterna är mer svullna nu än de va innan förlossningen. (Som några andra skrev om tidigare oxå).

    Men det jobbigaste är nog sömnen ändå. Hon är som sina systrar att hon vill ligga på mej o sova och gärna tutta på brösten för o somna. Testade med napp nu inatt men den klöktes hon jättemycket av...På tre dygn så har jag nog sammanlagt sovit 4-5 timmar och oftast bara en halvtimme i taget. Hon vaknar till efter ca en halvtimme när man har lagt bort henne o så måste hon sövas igen (tutta på brösten o snusa på mej). Kan inte sova med henne på mej tyvärr. Tips?


    Min dotter sover inte heller själv. Jag liggammar på nätterna, och kollar serie samtidigt tills jag somnar. Ibland vaknar jag till och kan krypa ifrån henne lite. Kan inte ens sova med min man i sängen men funkar att sova med henne faktiskt.
  • malikan

    Sen kan tilläggas att för mig brukar det ta 3-4 dar innan jag landat och adrenalinet typ går ur kroppen och jag ens kunnat försöka sova! Vart alldeles för speedad de första dagarna, haha

  • malikan
    Perpen skrev 2018-07-21 16:19:58 följande:

    Var glad för det. Det är galet obehagligt. Denna har haft en förkärlek att sparka på revbenen och även uttrycka huvudet mot dem (är väldigt svårt (typ omöjligt) att böja sig framåt då). Men nu de senaste dagarna har den lyckats komma åt tarmarna. Det vore väl inte hela världen om jag inte var så gasig. Det gör fruktansvärt ont.


    Min sparkade så hårt upp mot revbenen att jag inte kunde ha bh, minsta tryck så sa hon ifrån. Låg ner och åkte bil till slut, folk trodde jag va knäpp
  • malikan
    Iowhannah skrev 2018-07-22 09:42:39 följande:

    Ni som har fött: hur går det med kisseriet för er? Jag har ganska duktiga problem med knipet och om jag inte går på toa så fort jag känner mig litelite kissnödig så kissar jag på mig :/ Kan inte minnas att det var så här förra gången och det gör mig lite orolig. Tur ändå att förlossningsbindorna är tjocka och suger åt sig det mesta i sin väg!

    I övrigt så har jag en del eftervärkar och känner av stygnen en hel del. Öm, är nog ordet som passar bäst här. Jag har nu iaf bajsat för första gången, det gick över förväntan! Förra gången fick jag laxerande på bb men då hade jag också haft både förstoppning och hemorrojder under graviditeten.


    Jag känner mig typ som vanligt där nere, när har du efterkontroll? Jag hade nog ringt och kollat om de behöver kolla innan, är ju långt att gå typ 2 mån med de besvären!
  • malikan
    Sopp skrev 2018-08-04 19:48:11 följande:

    Lyckas ni lägga ner era barn när de sover? Hur går det till isf


    Haha näpp! Eller jag kan inte lämna ifrån mig henne vaken heller iofs, hon gallskriker så fort jag inte bär henne.. bilstolen funkar dock. Suttit ihop med henne sen hon föddes för 5 veckor sen, men vad gör det om 100 år...
  • malikan
    Sopp skrev 2018-08-08 14:31:36 följande:

    Hur är era bebisar de första veckorna? Min är nu inne på nionde dygnet och är helt ok än så länge, ammar myyyyyycket men är i övrigt rätt nöjd och sover mest mellan varven. Lite kinkig kvällstid men ännu inte i nivå med att man måste bära i timmar varje kväll. När kan man ?andas ut?? (Min förra hade oerhört mycket gaser o va förstoppad och skrek hela kvällarna o halva nätterna upp till åtta månader så är lite orolig för att behöva göra den perioden igen)


    Min var lugn till andra, tredje veckan nånting. Efter det tog det fart, hon är konstant missnöjd i princip, men man vänjer sig ;)
  • malikan
    Oktober2017 skrev 2018-08-22 11:51:38 följande:

    Hej! Tredje veckan idag och idag påbörjar vi matning med ersättning i kombination med amning. Jag kan säga såhär. Vissa barn kräver mer än vad som finns att tillgå gällande amning. Det har jag lärt mig nu. Min lillplutt har bara gått upp 70 g i veckan och jag har ammat en gång i timmen oftast förutom på natten, då varannan timme. Nu är jag slut!


    Så hade jag det med och lillan gick upp runt 30-70 g första veckorna. Mjölken ställer in sig efter ett tag, bebisen ökar produktionen genom att äta ofta :) nu funkar det kanon även om hon fortfarande äter ganska ofta :)
Svar på tråden Bf juli 2018