• Perpen

    Bf juli 2018

    Horisonten skrev 2018-05-27 06:52:33 följande:

    God morgon på er!!

    Jag kan bara instämma i allt som handlar om foglossning!! Det är fruktansvärt!!! Nu har jag liksom varit tvungen att gå med kryckor i 16 veckor!! Kan inte göra någonting och jag blir knäpp på det. Och det värsta är att det blivit ännu värre!! Trodde inte de kunde de. Ligger ibland och skriker och gråter av smärtan. Min smärta är just nu som värst i mina höfter och ljumskar. Ryggen är hanterbar,men framfogen skall vi inte tala om!! Känns som någon sticker mig med miljoner knivar,samtidigt som någon sparkar upp där och vrider. Allt på samma gång!! Har glidlakan i sängen men måste ändå hålla i sängramen för att kunna vända mig om och de är ett helvete och så måste man springa på toa mitt intagen också. Nä så less!! Tror bebis ligger ganska lågt mer också då jag har ännu mer ont i framfogen och höfterna nu och får sparkar/rörelser ner mott fifi som gör svinont inte varit med om innan,sen att sparkarna/rörelserna bara kommer i höjd med naveln typ.

    Sen värmen tar död pä mig,rinner bort och mår ännu mer illa och då äter jag fortfarande tabletter för illamåendet!! :( Sen lite mensvärk,sammandragningar och förvärkar som känns och en bebis som trycker sig åt nästan alla håll.

    Ne så less på att må dåligt nu!! :?( Att inte ha tålamod med barnen,kunna leka med dem,ens röra mig då jag bara typ kan sitta eller ligga i soffan och sängen :( Ne nu vill jag ha min bebis och kunna bli ?normal? och röra mig och vara mig själv!!!! Men ?bara? vecka 33. Hoppas så jag får min igångsättning beviljad om ett par veckor!!

    Usch förlåt för gnäll inlägg men behövde få skriva av mig en del!! Ha en trevlig och fin morsdag allihopa :)


    Klart du ska få gnälla. Mår man skit så blir man ju deppig. Dessutom är det här helt rätt forum för det. Är inte alltid lätt för dem runt omkring att förstå hur ont man har eftersom det är en osynlig smärta.

    Har någon av er provat tens? Funderar på att kontakta sjukgymnast på vc för att få tag på glidlakan och tens. Har aldrig haft det innan men känner att jag orkar inte ha det såhär i 9-10 veckor till och samtidigt jobba den mesta tiden. Hur funkar tens? Hur länge har man elektroderna på sig och hur länge sitter smärtlindringen i? Måste man sitta stilla eller kan man röra sig samtidigt? Jobba samtidigt? Börjar jobba i morgon och oroar mig en smula över det. Vill inte gå på Alvedon varje dag bara för att jag ska jobba.
  • Perpen

    Sjukskrivning är inte ett alternativ. Jag vill inte gå hemma utan behöver aktivering för att inte bli tokig.

  • Perpen
    malikan skrev 2018-05-27 09:43:43 följande:

    Jag har en tens. Man sätter fast 2 eller 4 elektroder där man har ont, sen har man en dosa man kan hänga runt halsen eller sätta i linningen så man kan röra sig samtidigt.

    Programmen är på 30 min intervaller men jag kör så länge det är skönt, man ställer in styrkan själv.

    Jag använder mest massageprogrammet då jag mest är trött i ryggen och spänd.


    Tack för svar. Ska nog se om jag kan få tag på en sån. Skulle kanske kunna smärtlindra under lunchrasten då iaf. :)
  • Perpen
    Horisonten skrev 2018-05-27 09:40:56 följande:

    Tack så mycket!! Ja detta sätter ju sig psykiskt liksom och inte bara fysiskt. Jag har ju liksom varit sjukskriven sen v 8-9 först pga hypermesisen och alls inläggningar på sjukhus och sen fortsatt sjukskriven både för de och foglossningen. Företår tanken att du inte vill bli/vara sjukskriven. Önskar jag slapp och att jag hade kunnat jobba men går verkligen inte när man har så här extremt ont och mår så illa. Kräks ju iallafall inte sen ett tag tillbaka. Men jobba inom vården går inte.

    Jag provade tens när jag väntade min dotter för 5 år sen. Men var vetkligen ingenting för mog. Sjuk obehagligt och nä gillade inte. Men henne funkade bälte ändå ganska bra men hade bara ryggen då. Denna gången har jag både ryggen,höfter och fram och bälte hjälper inte utan får akupunktur men vet inte om de hjälper eller jag märker skillnad faktiskt. Med min son som jag var gravid med för 2 år sen kunde jag märka lite mer men då hade jag bara ont fran och höfterna men fick ha kryckor frön v 28-29 och jobbade alldeles för länge. Allt är värre denna gången. Nu har jag ibte gjort akupunktur på ca en månad pga förkylning så får la se om de känns annorlunda i veckan när jag får behandling igen


    Förstår att du blev sjukskriven. Vården är ett väldigt tungt jobb. Jag har turen att mitt jobb (är bara vidbehovsanställd) inte är lika fysiskt. Ibland är det tunga lyft men då kan jag oftast få hjälp med det. Jag kan dessutom styra om jag ska sitta eller stå medan jag jobbar (jobbar i produktionen på ett elektronik-företag). Men som det är nu så är det smärtsamt att både stå och sitta och röra sig. Men som sagt. Det är inte alls så tungt som inom vården så det är jag tacksam för.
  • Perpen
    Iowhannah skrev 2018-05-28 01:10:25 följande:

    Uscha, jag kan inte heller sitta i längre perioder. En timme är absolut max, sedan får jag ont i svanskotan och bebisen klämmer nerver så att ena skinkan lägger av helt och jag knappt kan gå. Skulle inte klara av att jobba!

    Vad kul det kan vara med gravidhjärna ibland. Jag har nästan vant mig vid att jag blandar ihop ord och skapar helt nya ord men i dag tog nog ändå priset, jag kallade min 2,5-åriga son för mamma! Typ: men mamma... nej, så heter du ju inte. Haha!


    Haha åh jag kan relatera! Jag kallar min femåring för mamma hela tiden. Det är såå knasigt. Hon brukar bara fnissa åt mig. Haha
  • Perpen

    Ang. Tuttar.. Vid de två andra barnen hade jag mycket smärta i dem och upplevde att de "svällde". Brukade vakna på nätterna av ont i brösten. Men denna gång har jag inte haft ont. Känns inte som om brösten är medvetna om att jag är gravid. Har börjat oroa mig för att jag inte ska kunna producera nån mjölk alls (tidigare gånger har jag t.o.m. läckt en del). Men avsaknaden av smärta kanske kan bero på att det är tredje gången..?


    Hermioney skrev 2018-05-28 11:16:53 följande:

    Det har jag läst överallt och får inte ihop det.

    "Några dagar efter förlossningen rinner mjölken till."

    Jag låter säkert jättekorkad men Behöver inte barnet äta något de första dagarna eller kommer det ut nån annan vätska då?


    Hela första dygnet var min andra dotter helt ointresserad av amning. Hon sov i nästan ett helt dygn. Men ju mer man försöker amma desto mer triggar du produktionen och tillslut kommer den igång. :)
  • Perpen

    I natt drömde jag att förlossningen startade. Fick en liten pojke och det gick superfort och gjorde inte ont alls. :) Haha. Så snopet att vakna och inse att det är över 2 månader kvar. Har ni bestämt namn eller funderar ni? Vi kan inte bestämma oss. Inget känns helt rätt.

  • Perpen
    Twoblirthree skrev 2018-05-29 20:13:31 följande:

    Vi får ju en tredje flicka så vårt förråd på flicknamn börjar ta slut... några tips på lite ovanliga inte konstiga flicknamn?


    Mitt favorit flicknamn har min äldsta dotter fått. Hon heter Malva. :) lillasyster heter Elsie. :)
    Mamma till S skrev 2018-05-30 11:10:57 följande:

    Hur mår ni alla blivande mammor? 36 dagar kvar här o hoppas hoppas liten kommer några dagar innan bf, det har syskon gjort så håller tummarna! Mitt illamående har börjar smyga sig på igen, det är toppenrart i denna värme. Inte!

    Annars är det mest lugna o lata dagar i solen/stranden! Är så sjukt varmt så jag blir helt utslagen här! Svårt o sova på nätterna, hitta bra sovställningar, mkt upp o kissa, typ varannan timme o sen mkt drömmar på det!! Förvärkar har börjat komma en del, aldrig haft med dom två tidigare barnen! Så det är något nytt. Huaaa. Enorm trötthet o skuldkänslor över att man inte orkar så mkt.. usch.

    Känns så overkligt att vi snart blir 5 här hemma! Har inte köpt nånting än men är sugen på att snart börja.

    Fler med lugna barn i magen? :) bebis här har varit ganska lugn sen start, aldrig nå större sparkar, mer svep o bök, buffande rörelser! Nu guppar magen till då o då men inga cirkusövningar direkt, lite trist men men :)

    Hoppas ni alla mår bra iaf <3


    Åh vad skönt med "bara" 36 dagar kvar. Jag har över 60 dagar kvar. Bläeh!

    Här brukar det vara hela havet stormar i magen. Så pass kraftigt att det är obehagligt och gör ont ibland. Bebisen varierar fortfarande med att ligga med huvudet neråt och uppåt. Är väldigt trångt och känner tryck mot revbenen.
  • Perpen
    Hermioney skrev 2018-05-31 15:18:40 följande:

    Jag menar att Siffrorna stämmer men tröjan ser för stor ut för en nyfödd. Därför lade jag måttbandet under


    Håller med dig om att de ser stora ut. Eller iaf breda. Men det kanske är en synvilla? Jag tror inte den är så stor ändå. Lite svårt att se siffrorna på måttbandet men jag måttade en body här hemma i sti 50/56 och den var 20cm över magen. :)
  • Perpen
    kattnos skrev 2018-06-01 10:05:03 följande:

    Hoppas på att du får den hjälp du behöver! Din graviditet är ju jobbig som den är, vad jag har förstått. Jag trodde att jag hade fått uvi för någon månad sedan och gick då till vc, då sa de att jag hade lite bakterier i urinen men att de vill att det ska vara fler för att ge antibiotika. Det är ju viktigt att inte gå med uvi som gravid men också dumt med antibiotika i onödan. Jag fick rådet att dricka mycket och det funkade bra den här gången. (Hade mycket uvi förr om åren och det här var bara en känning, inte ont)

    Men är ketoner i urinen ett tecken på uvi eller havandeskapsförgiftning? Fattar inte riktigt hur du menar.

    Just nu när jag sitter och skriver har jag en bebis i magen som aktivt trycker både mot revbenen och långt ned samt mot min blåsa. Ska bli så spännande om en vecka när jag ska till bm och få veta hur bebis ligger. Jag tror att det är huvudet som ligger uppåt fortfarande men det har inte sparkats nedåt mycket det senaste så jag är inte säker :)


    Ketoner i urinen är ett tecken på att man inte äter o dricker ordentligt har jag för mig. Jag har också ketoner i urinen och min bm ville bara försäkra sig om att jag inte bantade. Eftersom jag inte gör det så brydde de sig inte så mycket mer om det utan bara sa att jag måste dricka mer vätska.
Svar på tråden Bf juli 2018