• Anonym (Jag)

    Betala för att bo hemma?

    Mamma säger att antingen betalar jag hyra varje månad ?för det är sånt vuxna gör? eller så får jag leta nån annanstans att bo.

    Har hon rätt att göra så? Ta pengar från sitt eget barn? Jag hade aldrig kunnat göra så!

  • Svar på tråden Betala för att bo hemma?
  • Anonym (Jag)

    Precis fått mitt första jobb och pluggar. Är 18.

  • sextiotalist

    Så länge du studerar på gymnasiet och inte fyllt 21 så har föräldrarna försörjningsplikt.

    Fast det ska vara intressant att veta i vilken omfattning du arbetar och hur mycket pengar du tjänar.

    När jag arbetade extra under min gymnasietid så bidrog jag till hushållet under sommaren men inte under terminerna.

    Mitt tips är att du tillsammans med din mamma ta ett besök hos en ekonomisk rådgivare. Där de kan ge en objektiv syn vad som är bäst

  • ttr

    Ja. Vuxna betalar för sig. Eller är dem jättesnälla mot dem som betalar. Har du varit riktigt snäll mot din mamma sista tiden?

  • Anonym (Barnt)
    Anonym (Jag) skrev 2017-10-19 07:00:50 följande:

    Precis fått mitt första jobb och pluggar. Är 18.


    Beror förstås på hur mycket du jobbar, men åtminstone en symbolisk summa ska du betala. Får du 3000 ger du 500 till mamma åtminstone. Får du 10.000 ger du 3.000 tycker jag. Ungefär.
  • modsey

    Jag tycker onte att gymnasieungdomar med extrajobb ska behöva betala hemma. Du är 18 år och dina föräldrar har försörjningsplikt än. Förstår dock att det finns familjer som har det tufft ekonomiskt att det kan kännas nödvändigt. Har din mamma svårt ekonomiskt kan du kanske hjälpa till ändå. Typ 10 % av din lön ?

    Hade du bara atbetat och gått ut gymnasiet hade jag dock sett det som självklart att betala hemma.

  • Flikkan92

    Jag själv har jobbat sen jag var 12. Började så på hunddagis med en lön på 25kr/h. Det blev såklart bara egna fickpengar. Men när jag blev äldre tonåring (med annat jobb med bättre betalt) så har jag betalat en stor del av mina kläder och nöjen själv. Har alltid jobbat på helger och lov och har då haft flera tusen i månaden att röra mig med. Såg det som en självklarhet att betala sånt själv. Men vid dyrare inköp såsom vinterjacka och vinterskor så betalade mina föräldrar hälften.

    Varför ska dom betala allt för mig när jag jobbar och tjänar egna pengar? Betalade inte för mig hemma så länge jag gick på gymnasiet. Började direkt efter studenten, men då blev min inkomst såklart mycket högre då jag kunde jobba mycket mer.

  • taquine

    Tycker inte du ska behöva betala , däremot ska du hjälpa till med tvätt, matlagning, städning, klippa gräs , gå ut med sopor m.m
    Så får min son göra .Han extrajobbar bara och pluggar så de stackars kronor han får in får han behålla;)


    Goodness me
Svar på tråden Betala för att bo hemma?