Inlägg från: Anonym (Karl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Karl)

    Hur mycket av mäns övergrepp handlar om okontrollerad kåthet och testosteron?

    Man kan väl säga att om den sexuella lusten till kvinnans kropp inte fanns så skulle övergreppen vara nån promille av idag. Vissa handlingar av typ hämndkaraktär skulle fortfarande finnas. Men alla typer av "tafs"  o fyllesnusk skulle försvinna

    Det begär och den längtan en ung man känner till kvinnokroppen kommer aldrig någon kvinna att förstå. Det ligger i våra gener.

  • Anonym (Karl)

    Kåthet + Alkohol

    Det är nog en av dom värsta kombinationerna som finns.
    Kåthet går inte att ta bort - men om ingen drack alkohol skulle jag tro att tex. Anders Borg o Martin Timell fortfarande hade haft goda rykten. Och många tusen kvinnor i Sverige hade mått bättre.

  • Anonym (Karl)
    KimLinnefeldt skrev 2017-10-20 15:04:20 följande:

    Jag tror att sexuella övergrepp handlar om maktbegär, en lust att trycka ner andra för att själv känna sig stor och stark. 95 procent makt och 5 procent sexdrift, skulle jag säga. 

    Kvinnor har stormat fram på alla områden de senaste 30-40 åren, de är våra chefer, de dominerar snart i politiken etc. En del män klarar inte det där. Se på alla sexistiska troll på nätet som hotar feminister och som ofta använder sexuella anspelningar, "du ska ha kuk", "straffknulla", "din lilla hora" etc. Det gör de inte för att de är kärlekskranka.


    Det är knappast en ny företeelse att män utnyttjar sin maktposition för att få sex.  Jag tror att det var mycket vanligare förr när män kunde komma undan med det lättare än idag. Det finns en anledning till att det var vanligt med "oäktingar" förr i tiden. Ofta var det en man med makt som utnyttjade en ung kvinna i utsatt ställning för sina sexuella lustar. Ofta handlade det kanske om arbetsgivare/anställd där kvinnan var helt beroende av sin arbetsgivares välvilja. Saken tystades som regel ner eftersom kvinnorna var givna förlorare från början.

    Jag tror därför inte att det är kopplat till att kvinnan skulle ha flyttat fram sina maktpositioner. Och jag tror att det är mer kopplat till sexuell lust än vad du tror. 

    Ordvalen på nätet däremot handlar verkligen om försök att "förminska" kvinnan. Men dom som skriver så är inte män i maktpositioner, det är nog mera socialt misslyckade bittra män som skriver så. Jag tror det är mer ord än handling som utmärker den gruppen. 

    Men jag spekulerar bara - sitter inte inne med facit. 
  • Anonym (Karl)
    Anonym (Nein.) skrev 2017-10-20 15:41:55 följande:

    Varför vill du höra folks åsikter? Ta och gå igenom lite forskning istället och posta svaret själv.


    Jag tror du har en övertro på forskning. Är inte så säker på att forskning öht kan hitta svaren på det är. Det är för komplext, och jag tror männen som begår övergrepp inte egentligen vet vad det var som utlöste deras handling. 
  • Anonym (Karl)
    KimLinnefeldt skrev 2017-10-20 15:57:30 följande:
    Det där är väl två olika saker, tänker jag. Det ena att de utnyttjar sin maktposition för att få sex, som president Clinton. Det andra att vissa män har ett behov av att utöva sexualiserat våld. Men kanske är det helt enkelt olika grader på samma skala, liksom. Mer eller mindre lust, mer eller mindre våld.
    Jag tror också, liksom "testo", att vi får särskilja typen av övergrepp. Det är nog två helt olika syften med övergreppet. Kanske med någon eller några gemensamma parametrar när det gäller respekt för andra människor och brist på empatisk förmåga. 
  • Anonym (Karl)

    Jag tror inte att kåtheten gör att en "normal" man begår övergrepp. Men det är säkert en bidragande parameter som kan vara droppen som gör att bägaren rinner över och individen tar ett felaktigt beslut. 

    Sen tror jag dessutom att en man som aldrig får respons för sin kåthet kan på sikt utveckla en slags kvinnohat. Han upplever att kvinnor sitter inne med det som han allra helst önskar tillgång till. Vissa män får tillgång till det - men inte dom själva. Där tror jag det kan finnas en grogrund för det kvinnohat som verkar finnas hos vissa män. Och som i vissa fall kan utvecklas till övergrepp mot kvinnor. 

  • Anonym (Karl)
    Anonym (Iso) skrev 2019-12-13 10:36:09 följande:
    Intressant för jag vet en massa kvinnor som är otroligt olyckliga över att inte ha partner och inte möjlighet att bilda familj (deras absolut högsta önskan i livet) och känner stor avund mot andra kvinnor som får uppleva detta. Men aldrig någonsin har jag hört dessa kvinnor utrycka har och hot mot en man för deras situation. Och aldrig någonsin kommer ni läsa i tidningen om en kvinna som gått bärsärk och mejat ner en massa oskyldiga män pga av hennes barnlöshet.
    Det jag beskrev gäller bara män. Kvinnors kåthet ser inte ut på samma sätt. Det är stor skillnad där. 
  • Anonym (Karl)
    KlantSmurfen skrev 2019-12-13 14:25:56 följande:
    Hur är det då med manshatiska vänsterfeminister?
    Det kanske är dom kvinnohatande männen som föder det mansförakt som finns hos vissa extrema feminister? (Bara mina spekulationer - andra ideer välkomna.)

    Är alla extremfeminister vänster förresten? Konstigt att det finns en sån koppling??

    Utan kvinnohatande män kanske vi inte hade haft manshatande kvinnor? Men svårt att säga vad som kom först - misstänker att båda grupper föder varandra med ömsesidigt hat. Om den ena gruppen inte existerade skulle inte den andra finnas heller??  (Fortfarande vilda spekulationer eftersom jag själv står långt ifrån båda grupperna och har svårt att analysera dom.)
Svar på tråden Hur mycket av mäns övergrepp handlar om okontrollerad kåthet och testosteron?