2½ dl smör?
Hej!
Tänkte baka "Miljonärskakor" och i receptet står det 2½ dl smör, men hur ska jag veta hur många gram det är?
Sen står det också 4 msk smör.
Någon som vet?
Hej!
Tänkte baka "Miljonärskakor" och i receptet står det 2½ dl smör, men hur ska jag veta hur många gram det är?
Sen står det också 4 msk smör.
Någon som vet?
På flaskor med flytande margarin/smör så brukar det stå att 90 gr smör är ca 1 dl.......
www.ninasmat.se/recept/tabellerfaktaommat/hurmycketvager1dl.htm
Margarin/smör i fast form 1 dl = 95 gr
Smält fett margarin/smör/olja 1 dl = 90 gr
tack så mycket
Kan vi få se en bild i galleriet på miljonärskakorna sen
Undrar just om dom är smaskiga. Lycka till med baket
Hihi, de blev smaskiga. Väääldigt söta så det räckte med en liten bit
Tyvärr ingen bild
Jag har försökt att hitta recept så jag kunde se vad det är för kakor men jag hittar inget. Har du lust att dela med dig receptet på dina smaskiga kakor?
Hittade receptet i en bok som heter "Choklad"
Jajamensan, här kommer det
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl smör, tärnat
knappt i 1 dl farinsocker, siktat
GLASYR
4 msk smör
knappt 1 dl farinsocker
knappt 4 ½ dl kondenserad mjölk på burk
150 g ljus blockchoklad
1. Smörj en kakform, 23*23 cm
2. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt sockret och arbeta samman degen.
3. Tryck ut degen i kakformen och pricka den med en gaffel.
4. Grädda i 190 grader i 20 minuter, tills kakan är ljust guldgul. Låt den svalna i formen.
5. Häll smör, socker och den kondenserade mjölken i en teflonkastrull. Värm på svag värme och rör hela tiden med en träslev tills smeten kokar upp.
6. Sänk värmen och värm i ytterligare 4-5 minuter tills glasyren är ljusgul och tjock och släpper kastrullens kanter. Bred ut glasyren jämnt över kalagret och låt kallna.
7. När glasyren stelnat, smält den ljusa chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten. Bred den smälta chokladen över glasyren och låt stelna på kall plats. Skät kakan i bitar.
OBS! Var noga med att glasyren är helt kall och att den stelnat innan du breder ut den varma chokladen, annars flyter de båda lagren samman.
Lycka till och hoppas det ska smaka!