Inlägg från: No Logo |Visa alla inlägg
  • No Logo

    Tonåring

    Lagsporter, teater, kör, lajvgrupper, läsecirklar, skrivkurs, gå kurs på Folkuniversitetet/Kulturskolan inom filmskapande, programmering, hemsidedesign, spela instrument/sjunga i rockensamble på Kulturskolan, utbilda sig till ungdomsledare inom sport, kyrkan,ungdomsgården etc, jobba ideellt som volontär på Greenpeace, katthem, äldrevård, Amnesty, eller något annat man känner starkt för. Jobba extra på ett ställe med många ungdomar, typ Donken. Gå med i träningsgrupp typ freerunning/parkour, paintball lag, bågskytte. Lär dig skytte och träffa kompisar ; )

    I Stockholm finns en del icke-kommersiella mötespunkten för ungdomar www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Stadsdelssajter/Sodermalm/Soderandan---Det-lokala-brottsforebyggande-radet/Aktiviteter-och-motespunkterfor-unga-/

    Kolla vad er kommun har att erbjuda. Risken är dock stor att han är negativ till dessa alternativ. Han kanske tycker de är töntiga, och vill egentligen bara ha vänner att hänga med. Det blir "och efter det då" på dessa förslag också. Men om han kan förmå sig att testa så finns det ju en chans att det så småningom leder till nya bekantskaper och i förlängning till vänskap. Chansen är iallafall större än om man sitter hemma och ser på serier..

Svar på tråden Tonåring