• Anonym (Fatta­r inte)
    Äldre 26 Oct 15:40
    6449 visningar
    12 svar
    12
    6449

    Barnmorskan litar inte på hcg- blodprov av labb?

    Jag förstår ärligt inte frågan.
    Du har tagit flera positiva graviditetstest, du uppvisar graviditetssymtom och det enda som talar emot en graviditet är ett provsvar från ett internetlabb som en barnmorska säger ofta ger fel testsvar. Internetlabb har generellt en mycket hög felmarginal då testerna inte tas i en kontrollerad miljö och de brukar alltid ha disclaimers på sina provsvar pga detta.

    Så vad är frågan egentligen? Om du är gravid? Tja, testerna visar att du åtminstone varit det. Kommer graviditeten utvecklas normalt? Det kan ingen berätta för dig, enbart tiden kan utvisa.

  • Anonym (Fatta­r inte)
    Äldre 28 Oct 14:03
    #7
    Savasana skrev 2017-10-27 07:06:58 följande:

    Man kan visst ha låga nivåer av HCG i blodet även om man inte är gravid. Gränsen brukar sättas på 5. Under är man inte gravid.

    Och varför skulle man inte kunna lita på ett provsvar från Werlab? Det var en ytterst korkad kommentar och varför tog inte din BM ett nytt hcg-test för att säkerställa värdet?

    Jag tycker det låter som du kan ha haft en kemisk graviditet, dvs du har blivit gravid men det har avstannat ett par dagar senare. Kroppen hann börja producera hcg, därav utslag på stickorna men sen sjönk det ganska omgående igen.


    Anledningen till att man inte kan lite på den typen av provsvar är för att man tar dem själv, i en icke kontrollerad miljö. Allt KAN stämma och då blir det rätt svar, men om man tex råkar öppna provkitet med fel personer/saker/whatever i närheten så kan svaret bli felaktigt.
    Jag gjorde tex ett DNA-test för att ta reda på kön på första barnet, men eftersom svaret kom tillbaks "kille" gick det inte att veta säker om det verkligen var en kille eller om min sambo hade råkat komma i närheten av mitt prov. Det hade räckt att det hade funnits några av hans hudceller på fel ställe i rummet där jag gjorde i ordning provet så hade det blivit fel, trots att jag var jättenoga med att inte ha honom i närheten.
    Nu vet jag inte vad detta var för prov, det kanske inte är lika lätt att råka kontaminera, men faktum är att så länge kliniken inte kan kontrollera omgivningen för provtagningen så kan de inte heller garantera provsvaren.
    Av den anledningen tycker jag det är jättemärkligt att utnyttja internet-provtagning och se det som något annat än en fingervisning.
Svar på tråden Barnmorskan litar inte på hcg- blodprov av labb?