Forum Föräldrar: Ort/Område - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nynäshamn - bra eller dålig?

  Sön 29 okt 2017 09:35 Läst 3057 gånger Totalt 5 svar
  Sön 29 okt 2017 09:35

  Hej!

  Vi är en nybliven hyfsat ugn familj. Pappa 27, mamma 26 och barn 4 månader.

  Vi bor för tillfället i en 1,5a hyfsat nära stan för att det passade våra liv när vi var yngre och festade. Nu har vi fått barn och vill flytta större och till ett lugnare område.

  Eftersom att vi är unga och inte högskoleutbildade så har vi inte bågra högavlönade jobb så tyvärr kan vi inte få någon större bostad nära stan. Vår budget är ca 2,5 - 2,6 milj.

  Nynäshamn är ett område vi har kollat in ich diskuterat. Det verkar väldigt bra och vi vill bo lite "off" för att få det lugnare livet och vi båda har bil och körkort. Jag har ett väldigt förmånligt jobb och kan i princip bestämma mina arbetstider själv så att flytta mer än 1 timmes bilfärd från Stockholm är inte på tanken.

  Vad har ni för erfarenheter av Nynäshamn?

  Kan man få ett radhus (3 rum) eller villa för dom pengarna?

  Eller är det lägenhet som gäller och hur är skicket på dessa överlag?

  Vilka områden är bra respektive dåliga?

  Vi vill ha så lugn och barnvänligt som möjligt och gärna nära till natur och vatten.

  Mvh

 • Sön 29 okt 2017 11:14 #1

  Kan inte bopriserna i Nynäshamn eller vilket område som är bäst,men jag gillar Nynäs skarpt då jag älskar närheten till havet!! Och att det finns en småstadskänsla där och det mesta utan att behöva åka till stan. Vet också att det kommer att byggas massor med nya bostäder längs vägen mot Nynäs,tror att de sätter igång år 2020. Skulle själv kunna bo i Nynäs ifall det funkade.

 • Sön 29 okt 2017 11:46 #2

  Blomman, segersäng är inte bestämt än. Det är stora protester mot ett så stort nytt invånarantal där men politikerna i nynäs är inge vidare och säger att invånarna vill ha ett "miljonprojekt" där. Nynäshamn har inte ens kapacitet för en ny sån stad. Skolor och äldreomsorg är inte bra i nynäs. Många flyttar för dåliga skolor och de flesta vill att själva nynäs ska fungera bra innan en ny stad i kommunen byggs. Finns facebookgrupp om just segersäng som innehåller bra information.

  Nynäshamn att bo är är toppen tycker jag om man nu inte enbart tittar på skolresultat (säger inte allt om skolorna). Områden man ska akta sig för är musköten i Ösmo och backlura i nynäs. Områden inom din budget är svedviksvägen, där kan du få en en radhuslägenhet för under ca 2 miljoner. Är ett ganska mixat kulturellt område men bra speciellt för barn då området är väldigt barnvänligt (Lägenheten som ligger ute på hemnet nu är galet dyr så titta inte på den)

  Vill ni inte bostadsrätt är det svårt att få en villa/ radhus för under 3.5 milj men kolla på hemnet. Nu ligger det tex ute 5 villor i lidatorp varav tre för 3 milj, lite över er budget men det är hyfsat billigt här ändå. Många från Stockholm har trissat upp priserna här senaste åren.. staden i sig är trygg och bra. Det är en stad där barn kan vara ute och leka själva, gå till och från skolan osv. Det är småstadskänsla som genomsyrar nynäs. Gå med i speakers corner, Nynäshamns anslagstavla och du vet att du är från Nynäshamn om... på Facebook så kan du få inblick i Nynäshamn och håll koll på hemnet.

  Nackdelen är att sl säger att pendeln till centralen tar ca 1 timme men i verkligheten kan den ta allt från en timme till 3-4 timmar beroende på om det är löv eller andra strul med tågspåret så bil är en fördel att ha. Men det funkar att pendla men det är som sagt ofta förseningar och strul och då uteblir ofta information från sl och inga ersättningsbussar.

  Det finns ett Lindex och Hemtex, teamsportia och några småbutiker. Ofta får man åka till Haninge el Farsta om man vill shoppa mer än lindexkläder.

 • Sön 29 okt 2017 11:47 #3

  Sandhamn brukar ha radhus och bostadsrätter inom er budget också, bra för barn dock långt till centrum men nära havet.

 • Anonym (Norrt­älje)
  Visa endast
  Sön 29 okt 2017 11:50 #4

  Har ni kikat norrut? Norrtälje är fantastiskt och ligger också precis vid havet. En helt okej mindre stad som exploaterar massor vad gäller boende just nu. Lägenhets/småhuspriser är ok.

  Kollektiv trafiken till Stockholm är jättebra, visserligen buss som går en gång i kvarten och var 5e minut under rusning. 1 timme från Norrtälje till tekniska.

 • Anonym (M)
  Visa endast
  Fre 17 nov 2017 09:53 #5

  Jag skulle inte rekomendera någon att flytta till Nynäshamn om man har små barn.
  Ja, bostäderna är billigare än närmare stan.
  Ja, det är skönt med närheten till naturen.

  Men...

  Pendeln tar över 1 timme in till centralen. Så om du jobbar inne i stan så blir det långa dagar. Dagar när ditt barn lite längre fram skall vara inom barnomsorgen.
  Barnomsorgen i Nynäshamn är kaotiskt, för att uttrycka det milt. Det finns inte tillräckligt med dagisplatser, så de låter bli att kontrollera de dagis som finns, för det man inte har på papper måste man inte åtgärda. VIlket har resulterat i att de senaste åren har de varit tvungen att utrymma 2-3 dagis pga svartmögel. Både personal och barn som varit i de lokalerna har mått dåligt och varit mycket sjuka. Ersättningsdagis fixas i baracker uppställda lite här och var. Men det kan även bli att man blir erbjuden en plats längst ute i Sorunda, även om man bor i Nynäshamn.
  Det finns några privata dagis, men de har väldigt långa köer.

  Skolan är något bättre än dagis på så sätt att det inte har upptäckts någon svartmögel i dem. Men deras resultat är riktigt dåliga, och Nynäshamn liger väldigt långt nere i rankingen som görs varje år (kommer inte ihåg exakta platsen men någonstans runt plats 270 av 290 kommuner i Sverige).
  Det finns en privat skola, de har ännu längre kö än de privata dagisen.

  Jag skulle rekomendera att avvakta några månader då bostadsmarknaden är påväg neråt just nu. Och sedan satsa på att hitta något runt Tullinge, Västerhaninge eller liknande.

  Om ni ändå vill satsa på Nynäshamn så finns det radhus som ligger inom er budget. Håller med Griseknoen35 om vilka områden man skall hålla sig borta från.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll