Inlägg från: Anonym (Knugens fruga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Knugens fruga)

    Bör man vara feminist?

    Töntigt obalanserat med tre nej-alternativ, blir liksom inte svårt att gissa vem som gjort ett nytt konto (igen) för att skriva detta.

    Vad sägs om "Ja, men man bör inte vara rabiat?"

  • Anonym (Knugens fruga)
    Postman skrev 2017-10-31 22:50:09 följande:

    Nej vi behöver inte feminister. Jag hatar dom precis lika mycket som nazister.

    Men nu har vi demokrati och då får vi dras med avarterna vare sig vi vill eller inte.


    Och vad tillför du världen förutom att hata folk då?
  • Anonym (Knugens fruga)
    Digestive skrev 2017-12-02 12:21:08 följande:
    Begreppet "anti-feminist" är hittepå från 80-talet och resultatet av ett skolväsen som inte ger solid kunskap om feminism.

    Politiska ideologier innehåller samhällsanalyser, förespråkar medel och metoder att uppnå mål, teori att sätta i praktik med mera. Övrigt som enbart är en hållning, exempelvis humanism (allas lika värde), är politiska doktriner.

    Den så kallade "anti-feminismen" innehåller ingetdera och det finns ingenting som säger att två "anti-feminister" tycker och tänker likadant om någonting. Det finns ingen gemensam substans att organisera sig kring eller arbeta politiskt med.

    Det enda som "anti-feminsiter" har gemensamt är att de står i opposition till det feministiska etablissemanget vi har idag. Annars så är det en brokig blandning utav liberal- och/eller särartsfeminister med vissa undantag för anarkafeminister.

    Det vill säga att "anti-feminister" är, i stor utsträckning, de som är emot kvotering, öronmärkt föräldraledighet och dylikt (läs: statliga tvångs- och regleringsmedel), som anser att samhället bör hantera de traditionella könsrollerna med mer hänsyn samt anser att "manligt" och "kvinnligt" ska ha likvärdig samhällsstatus.

    Åsikterna i ovanstående stycke har klassats som liberala- och särartsfeministiska åsikter sedan 200 år tillbaka. Det är även så åsikterna rubriceras i vår politik.

    "Anti-femnism" är ingenting mer än ett förvirrat 80-talsfenomen och responsen som uppstod när socialistisk radikalfeminism kom på tapeten under 70-talet och när den ideologin envist har bitit sig kvar.
    Intressant. Jag anser mig vara feminist men är ändå mot kvotering. Så då är jag väl antifeminist också då. Jag kanske imploderar när de olika åsiktsladdningarna möts en dag? Drömmer
Svar på tråden Bör man vara feminist?