Inlägg från: Frugårman |Visa alla inlägg
  • Frugårman

    Extremt sockerberoende

    Jag har under de senaste åren utvecklat ett extremt beroende av socker. Förr var jag också beroende av socker men då åt jag endast på helger. Nu äter jag något sött exakt varje dag, en marabou här och någon tårtbit där osv... 
    Helt sjukt hur mycket pengar jag lägger ut på godis och andra sötsaker, går nog och köper något sött minst 5 dagar i veckan.
    Vet verkligen inte vart jag ska ta mig till längre, har gått upp så otroligt mycket i vikt och mår extremt dåligt över detta, men kan inte sluta. Så fort jag får en craving på tex. choklad, ja då måste jag köpa choklad. 

    Har ni några bra tips som verkligen funkar? Finns det något som är gott som jag kan ersätta sötsakerna med? 

  • Svar på tråden Extremt sockerberoende
  • Frugårman
    Anonym (Anna) skrev 2017-11-08 21:46:31 följande:
    Har du testat kbt?
    Nej det har jag inte, funkar det och isåfall vem går man till? Kan alla terapeuter hjälpa till med det?
  • Frugårman
    MAN78 skrev 2017-11-08 21:53:25 följande:

    Har inga tips till dig TS. Mer förvånad av att man kan bli så beroende av sötsaker. Ger det ngn kick överhuvudtaget? Jag är snusare och dricker dessutom alkohol minst 6 dagar i veckan. Får nog erkänna att jag utvecklat ett visst beroende, i alla fall psykiskt. Och tyvärr är även alkohol och tobak en dyr vana.


    Nädu jag skulle säg att ett sockerberoende är lika svårt att bli av med som ett rökberoende. Jag vet inte alls var det kommer ifrån, jag älskar sötsaker och jag blir uttråkad om jag inte äter. Jag kanske gör för lite på fritiden helt enkelt.
  • Frugårman
    dream on skrev 2017-11-08 21:53:50 följande:

    Jag känner delvis igen mig i beteendet. Går inte upp i vikt men får ångest över vad det gör med mina tänder och att jag är en dålig förebild gör mina barn. Det jag upplever fungerar mot det där suget är att motverka trötthet ( sova ordentligt) och motverka stress genom att röra på mig och att äta bra, riktig mat. Rask promenad funkar fint. Sjukt präktigt men jag blir mindre sugen på onyttigheter när jag rör på mig regelbundet och suget är värst när jag kommer hem från jobbet. Då handlar det ju oftast om hunger. Jag mår bäst av att käka små mellanmål mellan huvudmålen. Frukt eller en riskaka med jordnötssmör tycker jag kan hålla suget lite i schack.


    Ja jag sover väldigt dåligt, sen tränar jag inte speciellt mycket då jag blir extremt omotiverad när jag äter onyttigt. Som jag skrev i kommentaren ovanför blir jag uttråkad så fort jag inte äter. 
  • Frugårman
    Mariaajh skrev 2017-11-12 00:10:03 följande:

    Jag dricker citronvatten på morgonen. Sen dricker jag även te på sprängticka, även kallad chaga. Har turen att min svärfar äger skog så jag får "skörda" hos honom, men det finns att köpa i hälsokost butiker. Det hjälpte mig massor och sötsuget försvann helt. Välj även mat som inte triggar sötsuget, ät frukt eller varför inte äpple med kanel på (kanel hjälper till med att reglera blodsockret, utan att dra igång sötsug ????) Spenat till måltiderna är ett annat alternativ, vilket innehåller magnesium som hjälper till med insulin och blodsocker. Sen så ska du undvika stärkelse och vitt mjöl i början. Spannmål fungerar lite på samma sätt som socker för kroppen. Du kanske ska börja äta glutenfritt och att kanske till och med utesluta ris, potatis och majs ett tag, detta gör det lättare för dig att bli av med suget. Det som senare avskräckt mig och jag slutade att helt äta socker var bland annat filmen: "sockerfilmen - sockret, det vita giftet" kolla på den så blir man inte så värst sugen längre.


    Tack så jättemycket för tipsen! Ska testa :D
Svar på tråden Extremt sockerberoende