• manda974

    Hur visste ni att ni var redo?

    Hej! Jag och sambon är något yngre än er. Vi blir båda 23 början av nästa år. Vi pluggar båda två just nu, halvvägs genom utbildningarna båda två, med extra jobb på sidan av. Bor i en stor tvåa. Vi har bestämt och pratat länge om detta, och vi håller nu på att försöka få till en bebis.

    Vi har pengar så vi klarar oss att leva tills utbildningarna är klara, och vi får en stor fast ekonomi båda två.

    Jag känner inte att allt ska behöva vara klart när man skaffar barn, utan vill va en ung mamma och sen ha minst 3 barn. Så länge man har en stabil relation och även ett boende och ekonomi så ni känner att ni klarar er!

    Jag tror aldrig man känner sig helt ?redo? utan man får nog bara känna efter vad som är rätt för just er :)

  • manda974
    Jw83 skrev 2017-11-20 05:52:45 följande:

    Att skriva att man aldrig blir 100% redo är dumt. Jag, min man och många andra har känt oss 110% redo. Då är det bättre att skriva att du och din man aldrig känt er helt redo för barn. Kanske beror det på er situation, kanske inte? Oftast är dock unga eller personer med ostabil livssituation som säger ?man blir aldrig redo? , som om det vore någon universal sanning, när dom beslutar sig för att skaffa barn.

    Den andra personen som skrivit så i tråden är ju faktiskt en 23åring som är mitt i studierna..


    Haha förlåt nu kommer jag och förstör i tråden med surheter. Men vet inte riktigt om det är din sak att berätta att man har en dålig livssituation för att man är ung? Jag må va ung och mitt i mina studier, men jag och min sambo är båda helt säkra på vad vi vill, även om vi pluggar har vi både sparat pengar och lagt upp en budget för hur vi skulle klara oss om vi faktiskt får barn. Vi har även ca 1 år kvar på våra utbildningar om vi blir gravida inom 1 år, vilket leder till att vi båda har fasta inkomster efter det.

    Jag tror inte att man utan barn kan va 100% redo på vad som väntar, även om man är gift, har hus och alla pengar i världen. Man ska ju faktiskt förändra sitt liv totalt och det är väl något att få fundera på utan att man ska få ett sånt svar?

    Måste också säga att som någon över här skrev, så är det ju faktiskt i våran unga ålder man har störst fertilitet och även kan försöka i lugn och ro utan att behöva tänka på att tiden rinner ut.

    Är säker på att du inte menade att låta nedlåtande i det du skrev, men tyckte det var onödigt sagt.
Svar på tråden Hur visste ni att ni var redo?