Anonym (J) skrev 2017-11-30 09:56:37 följande:
Och på livsmedelsverket står det tydligt att man kan äta mediumstekt kött och chark/rökt kött som varit fruset innan.
Alla grönsaker, även de som ska tillagas, ska sköljas noggrant. Jordbakterier dör inte vid upphettning.
Man kan dessutom äta alla hårdostar, även de gjorda på opast. mjölk.
Ja, precis. Man kan äta om det blivit fruset i 3 dygn innan. Men alltså...Här i Frankrike har vi jättegoda charkuterier och att frysa dom innan man äter känns dumt så då äter jag hellre inga och njuter sen när bebisen har kommit :)
Hur kommer det sig att jordbakterier inte dör vid upphettning? Vad är det för slags bakerier du menar? Toxoplasmos är väl en parasit och borde väl vara samma i kött som i jord?
Yes, man ska dessutom undvika ostar typ som brie även om det är pastöriserad mjölk.