Inlägg från: Attraktiv |Visa alla inlägg
  • Attraktiv

    Sämsta scenen i "Karl Ankas jul"?

    Det sämsta i Kalle Ankas jul är scenen i Robin Hood där ormen vaknar och hugger tag i en pengasäck INNE i rummet samtidigt som han snurrat sig runt Prins Johns fot. Strax innan ser man Robin Hood knyta fast den sista pengasäcken ute på balkongen, dvs UTANFÖR rummet.

    Hur kan ormen bita fast i en pengasäck inne i rummet, fastsurrad runt prinsens fot, när sista pengasäcken sattes fast utanför rummet när Sir Väs låg i sin egen säng?

  • Attraktiv

    Finns ?Trots att hon är en ko? kvar i Tjuren Ferdinand? Annars är det väl bara en tidsfråga innan det klipps bort.

  • Attraktiv
    Åsa skrev 2017-12-26 20:03:07 följande:

    Det var ju lätt kollat. "...even was she _was_ a cow"

    typ "fast hon faktiskt _var_ en ko" alltså; inte vid just könet fokus ligger.


    Fokus ligger vid könet eftersom kor är hondjur. I filmen framställs hondjuret som lite dummare än handjuren och det kan tolkas som en subtil grabbighet. När det går upp för etablissemanget är det nog dags att plocka fram saxen igen. :)

    Ferdinand borde ligga i tiden däremot eftersom det är ett handjur med feminina drag. Det för tankarna lite till hen och det är riktigt bra. :)
  • Attraktiv
    Åsa skrev 2017-12-27 11:45:09 följande:

    Jag delar inte det intrycket. Om några framställs som dumma är det ungtjurarna och kanske "männen i de lustiga hattarna".


    Den nedlåtande inställningen mot hondjuret kan tolkas som en subtil grabbighet. Därför bör nog den scenen klippas bort ändå, trots allt..
Svar på tråden Sämsta scenen i "Karl Ankas jul"?