Inlägg från: Anonym (Texas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Texas)

    Vill inte skiljas egentligen! Hjälp vad ska jag göra!

    Hej.

    Vad hemskt att du behövt leva så länge i en relation där du blivit bedragen och inte får uppleva den gemensamma kärleken som kan vara så vacker.

    Jag har inget råd för hur du ska få ditt äktenskap att funka och har heller igen egen erfarenhet som jag kan utgå ifrån men jag skriver mina tankar ändå.

    Du kan ju antagligen inte ändra på din fru. Hon verkar inte kunna ge dig det du behöver i en relation och hon kanske heller inte förstått vidden av hur mycket hon sårat med sin otrohet.

    Att ha en nära relation till barnen verkar viktigt för dig och egentligen verkar det som att du skulle klara av att leva utan din fru men du vill inte gå igenom en skilsmässa för skälva grejens skull, förlora tid med barnen osv.

    Det finns ett sätt att känslomässigt ta kontrollen. Kan du inte bestämma dig för en ensidig skilsmässa? Det låter ju knäppt kanske men tänk dig att du känslomässigt skiljer dig från din fru, i dina tankar. Bestäm dig för att du inte vill ha henne, inte vill och inte förväntar dig närhet, lust etc av henne men stanna i äktenskapet och i det gemensamma boendet. Lev ditt liv som om du vore singel, spendera mycket tid med barnen, gärna utanför hemmet och se det som att du har en roomate som du delar boende med av praktiska skäl. Fokusera på barnen, gör mycket med dem, vårda relationen till barnen varje dag, fokusera på egna intressen, vad du nu gillar, träning, resa med vänner, ät ute, shoppa, bli bäst på ditt jobb osv. Har du kanske funderat på att byta jobb eller yrkesbana - nu är ett bra tillfälle! Kom hem efter en arbetsdag, gör egna saker, ät middag med barnen och din roomate, sen fokusera på dig själv och dina barn igen. När det gäller din fru så betraktar du äktenskapet som ett gemensamt kontrakt med två affärspartner som gemensamt har ett projekt - uppfostra och skapa bra liv för barnen. Det projektet kan kräva tätt samarbete med din fru men ni är bara gemensamt ansvariga för ett projekt, inte i en kärleksrelation.

    Om du bestämmer dig för detta kan du så småningom också öppna upp för andra relationer. Om det skulle bli så, att du vill träffa någon annan, vare sig det är bara för sex eller om du hittar kärlek, och har någon person i åtanke så ska du säga det till din fru innan du hoppar i säng med personen. Sänk dig inte till hennes nivå och var otrogen. Säg då att du bestämt dig för att få det du behöver och eftersom hon sedan länge inte satsar på er relation så förklarar du ditt upplägg och att det nu är dags att gå vidare känslomässigt också.

    Om du väljer att göra detta så måste du ha bestämt dig och sedan hålla fast vid det. Du måste också ha provat ALLA sätt att rädda ditt äktenskap innan dess. Därefter: Vill du fru någon dag ha sex så säger du vänligt men bestämt nej. Du förklarar inte ditt upplägg på en gång utan bara avböjer och fokuserar på ditt. Skulle hon till slut tjata så säger du att det inte känns rätt.

    Allt det här kan ju leda till att hon begär skilsmässa men troligen inte i första taget. Hon har aldrig förverkligat hotet tidigare. Dessutom så har ju du då redan provat allt för att rädda ert äktenskap och inte lyckats så vad har du att förlora - ingenting!

    Detta upplägg skulle ge dig kontrollen, självrespekten och jag tror du skulle må bättre. Men det går bara om du gör detta fullt ut. Fundera på det till sommaren och bestäm dig sen.

Svar på tråden Vill inte skiljas egentligen! Hjälp vad ska jag göra!