• LFF

    straffad pga fira nyår med sina vänner?

    Anonym (s) skrev 2018-01-02 15:19:21 följande:

     


    kan du inte läsa? frågan handla inte om reglerna utan att jag blev straffad av att fira nyår med mina vänner och det är inte nåt dumt eller "dåligt beteende" om jag hade kommit hem full då hade det varit logiskt att bli straffad....

    Och ni som skriver att det är stor skillnad mellan 14 och 16 år, han fyller inte 16 år förens i febrauri, han är 15 år nu och fick vara med sina vänner och kom antagligen hem på natten....


    Ja, du blev straffad eftersom du inte följde de regler de satt upp. De sa "Nej" till att du skulle sova borta på nyårsafton, du gjorde det ändå. Vad skulle de ha gjort när du medvetet bröt mot det de sagt? Låtit det vara? 

    Att de låter sin bioson, som de känt hela livet, som visat att han går att lita på och som är 16 (!) vara ute är något helt annat än att låta en 14-åring från en trasslig bakgrund, en 14-åring som hela tiden ifrågasatt deras helt rimliga regler (i vissa fall alltför generösa regler med tider att vara hemma), sova borta på nyårsafton! Känner fosterföräldrarna dina vänner? Är vännerna egentligen lämpliga för ett barn (ja, just nu beter du dig som ett barn!) att umgås med? 
  • LFF
    Anonym (???) skrev 2018-01-03 11:34:19 följande:

    Du är 14 år och har redan druckit alkohol till du spyr..? Med tanke på det är dina föräldrars regler alldeles för slappa.


    Det är fortfarande ett fosterhem TS bor i! Men ja, hennes biologiska föräldrar har gjort ett kasst jobb. Det är därför hon bor i fosterhem!
  • LFF
    förälder1882 skrev 2018-01-03 16:05:07 följande:

    Eller så vill inte familjehemmet bli av med sin lön, faktum är tyvärr att många är familjehem av fel anledning! Men man kan ju hoppas att de bryr sig.


    Om de inte brydde sig så skulle de väl låta TS göra mer eller mindre som hon vill? 
  • LFF
    förälder1882 skrev 2018-01-03 16:18:11 följande:
    Då hade hon inte fått stanna där många dagar. Soc lämnar inte bara barnet i familjehemmet, de har ju uppföljning.
    Tja, det finns många som kan spela och lura myndigheterna om man nu bara är ute efter mer pengar. Och med tanke på hur mycket familjeenheterna på Soc brukar ha att göra så är det inte svårt att hamna mellan stolarna och komma undan med det.
Svar på tråden straffad pga fira nyår med sina vänner?