• Finlandssvensk

    Spjälsäng mot säng - frågor!

    Hej!

    Nu börjar snart babynestet bli för litet för vår lilla gullunge. Läste nånstans om att folk har spjälsängar med tre sidor och den sista mot sängen. Skulle ju vara perfekt med tanke på amningen. Nån som har det här? Funkar det bra? Är dom flesta spjälsängar i "vanlig" sänghöjd så att det funkar? Funkar det att bara inte bygga till den fjärde sidan eller måste man ha sönder spjälsängen?

  • Svar på tråden Spjälsäng mot säng - frågor!
  • Idapou

    Vi hade så när sonen var liten. En IKEA-spjälsäng där vi helt enkelt struntade i att montera den ena långsidan. Sen ställde vi spjälsängen längst in mot väggen och flyttade vår säng tätt intill, så att de inte skulle glida isär. Fyllde upp med hoprullade handukar mellan sängarna så det inte blev ett "dike"

    Funkade jättebra när jag ammade på natten, bara att rulla över bebis när han somnat om :)

  • Fennyxx

    Funkar perfekt m tex ikea Gulliver. Mät så vet du om ni behöver komplettera tex med en tjockare bäddmadrass för att få samma höjd.

  • mammalovis

    Man monterar ihop sängen med stödbrädan längst ner som man använder för att ha en låg säng. Jag har dock flyttat över barnet efter amning.

  • Wilbo80

    Vi köpte Troll Lux Dropside mot sängen. Den är super! (Helt onödigt dock för sonen sover i vår säng!) Men blir i perfekt höjd med vår säng (med madrass i och på högsta läget) och man drar lixom ner ena spjälsidan, så att det blir fritt mot föräldrarnas säng.. å då drar man upp den om man vill ha som vanlig spjälsäng :)

  • Snuttis2

    Vi har en drop side säng från kaxholmen som är jättefin! Kan varmt rek den och gulliver från ikea( kantillägga att endast de sängarna är godkända när spjälsängar testades i undersökning senast . )

Svar på tråden Spjälsäng mot säng - frågor!