Inlägg från: Minfamilj |Visa alla inlägg
  • Minfamilj

    Recept och tips på crock pot?

    Jag fick en slow cooker/crock pot i julklapp och undrar över det här med redning. Gjorde en köttgryta för några dagar sedan på high, d.v.s. den fick gå ca 4 timmar och sedan gjorde jag en liten redning som jag hällde i. Dock tjocknade inte grytan även om den fick gå en halvtimme till. Hur gör man?

  • Minfamilj
    kaleidoskop88 skrev 2018-01-03 21:26:30 följande:

    Är också sugen på att prova nya recept, även om jag haft min i några år. Min favorit är nog ändå köttfärssås - den blir så himla mycket godare än på spisen! Köttfärs (rå), krossade hela tomater, tomatpuré, lök, viklök, röda linser, pancetta (eller bacon), en liten skvätt vin, eventuellt lite riven morot eller selleri, fond, mycket salt o peppar. I med skiten bara o rör runt. Low i typ 8-12h. :) sååååå gott. Vet en riktigt god kinesisk gryta också med Sprite i, tro det eller ej


    Hur mycket vätska?
  • Minfamilj
    klyban skrev 2018-01-04 11:27:15 följande:

    Ett sätt är att ha med redningen direkt och/eller på köttet som vissa recept har.

    Då när man kör slowcooker så kommer det inte bränna fast.

    Så man kan köra redning från början, och har man fått för lite, så kan man fuska med lite maizena det sista.


    Ok, jag hade i lite Maizena blandat med vätska ca en halvtimme innan servering men det tjocknade inte alls så direkt på köttet är nog bättre.
  • Minfamilj

    Nu har jag satt igång ett långkok med köttfärssås. Brynte köttfärsen lite (några minuter), vitlök, gul lök, rivna morötter, två brukar krossade tomater, salt, peppar samt en köttbuljongtärning+lite rödvin. Blandade allt i slow cookern. Blir spännande! Tänkte att den ska gå på låg i 8 timmar och så kollar jag läget efter det. 

  • Minfamilj
    scrapparlotta skrev 2018-01-06 11:49:46 följande:
    Spännande.. .tala om hur det blev sen.
    Den blev bra! Smakade av lite på slutet med basilika och lite mer salt. Köttfärsen blev mer finfördelad än den brukar bli när man steker i pannan och det blev mustigare på något sätt. Verkligen ett superenkelt sätt att göra en stor sats köttfärssås. Tror jag tog ca 600-700 gram köttfärs, två burkar krossade tomater, tre vitlöksklyftor, en gul lök, rivna morötter, en halv köttbuljongtärning samt en burk hela champinjoner. Salt, svartpeppar och basilika. Tillsatte lite vatten men tror inte det behövs. 
  • Minfamilj
    klyban skrev 2018-01-06 22:00:46 följande:

    Så ett lyckat första försök då.


    Gör inte misstaget jag gjorde en gång, och skulle låta en högrevsgryta med vin gå under natten.
    Var tvungen gå upp och stänga av och sätta den på balkongen, just för det stank skitgott och var helt jävla omöjligt och sova.


    Det blev lyckat men nästa gång blir det ännu mer vitlök och salt i från början.

    Ja visst är det härligt när det börjar dofta!
Svar på tråden Recept och tips på crock pot?