• Ons 3 jan 2018 23:05
  33263 visningar
  11 svar
  -1 +3

  Härjedalskök seriösa?

  Mina föräldrar köpte köksluckor av Härjedalskök 2017

  Det kom en säljare som var otroligt trevlig till dom och visade köksluckor ,dom bjöd på kaffe å allt va trevligt.
  När säljaren var klar så var det dags för priset , min mamma förklarade att dom skulle fundera på om dom skulle köpa så blev säljaren plötsligt som förbytt .
  Han började flyga runt i köket och säga att man måste allt köpa kök när man tagit hit säljare på kvällstid.
  Då presenterade han priset som var 86500:- för nya luckor å lådor , sen skulle dom få 20% rabatt samt rot avdrag å då blev priset 69900:- 
  Då sa min mamma att dom skulle fundera .
  Säljaren blev helt tokig å skrek å gormade å talade om att man måste bestämma sig nu å nu å nu å nu...

  Mina föräldrar vågade inte annat än säga ja ock säljaren började mäta skåp luckorna , 
  Min mamma skrev på papperen å säljaren försvann utan att säga nått!
  Min mamma ringde mig då å grät när hon berättade vad som hänt , jag ringde direkt säljaren som naturligtvis inte svarade.
  Dagen efter ringde jag Härjedalsköks kundmottagning som förklarade att jag måste prata med säljaren om att hoppa av affären.
  Jag förklarade att jag sökt honom utan att få svar så hon skulle söka honom.
  Säljaren ringde upp dagen efter och frågade om jag var förmyndare till mina föräldrar eftersom jag ringt , då förklarade jag som det va å han skrek å gormade om att dom skulle få betala en avgift för dom hoppade av ( Expeditionsavgift)

  Mina föräldrar fick betala 1800:- för att få ut säljaren ur huset !

  ALDRIG NÅGONSIN HÄRJEDALSKÖK!!!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-01-07 11:30
  Kul läsning
Svar på tråden Härjedalskök seriösa?
 • Ons 10 jan 2018 22:09
  #1
  +1

  Tur att det inte blev h-kök.

  Massvis med mätfel och lurar kunderna.

  Har säljaren glömt bort beställa grejer/inte tagit betalt får annan kund sota för det!!

 • Fre 19 jan 2018 08:59
  #2

  Hej Butter1!

  Det beteende du beskriver från vår säljare strider mot alla våra strategier, rutiner och policys. Jag skulle gärna få det här exemplet beskrivet närmare. Både för din mors, din och vår på HärjedalsKöks skull. 

  Jag nås på mattias.forsman@harjedalskok.se. Där kan du antingen berätta närmare i ett mail eller bara höra av dig så hittar vi en tid för ett samtal. 

  Vänligen

  Mattias, Försäljningschef HärjedalsKök

 • Anonym (öläpk­oijuög­)
  Tis 6 feb 2018 09:12
  #3
  +1

  Har också hört att Härjedalskök inte är nåt vidare. Främst för att det blir dyrare än att byta ut hela köket i många fall men också för att de som ovanstående skrev, att de mäter helt galet. 

  Trist, för många äldre tycker det är smidigt att kunna få allt gjort åt sig och är kanske inte så vana vid att kolla priser etc själva. Bra ändå att de vill ha kontakt för att lösa situationen. 

 • Ons 14 feb 2018 22:35
  #4

  Hej,
  Jag har aldrig klagat på nåt eller nån i något online forum, men här måste jag. Kanske för att jag alltid brukar göra bra förarbete innan köp. Kollar prisjakt, läser forum och omdömen. Men denna gång gick jag på känsla, och då blev allt fel!

  Jag bor på ca 43 kvadrat i Vasastan, Stockholm. Mitt kök är litet, typ kokvrå, ca 2 x 2m, standard från 1998 med original-layout från 1936. Jag ville fräscha upp känslan så jag anlitade Härjedalskök. Fick en offert på ca 65 000kr. Tyckte det var dyrt, men tänkte, jag har pengar och de verkar proffsiga! (Datum ca april 2017)

  De skulle byta ut luckor, beslag, LED-list, diskho, köksfläkt/kåpa samt 2st bänkskivor. Alltså inte spis, kylskåp eller kakel. Jag anlitade dem för att jag ville/trodde de skulle vara totalansvariga.

  Sen kom snickaren från ett bolag, rörmokaren från ett annat och elektrikern från ett tredje.

  Jag fick fel grejer, det var fel mått och snickare samt rörmokare var slarviga! Alla skyllde på varandra och jag stod ensam kvar i en röra. Alla ovan nämnda hantverkare ville bara in och göra minsta möjliga, så enkelt och snabbt som möjligt, och inte ta ansvar för helheten. Detta var ca maj 2017. 3-4 månader senare, ca aug/sept återkom de och fixade en del av felen.


  Det är fortfarande ca 10 fel kvar, men det är ju säljarens fel och han jobbar inte kvar längre.


  Jag fick en kompensation på ca 25 000kr. Alltså de fick 40 000kr av mig istället för 65 000kr.


  Med tanke på vad jag fått, så är jag inte nöjd! Tycker det dem gjort är värt max 25 000kr.


  Detta efter massa mejl och bilder/bevis (satte ihop en PowerPoint med alla fel) fram till ca november 2017 höll vi på argumentera. Under denna tid när vi diskuterat har jag fått ca 4-5st betalningspåminnelser med hot om inkasso/kravhantering! Har nu betalat ca 40 000kr för jag vill inte hamna hos kronofogden!


  Jag har suttit som BRF-styrelsemedlem i ca 10 år, och träffat både proffsiga och mindre proffsiga företag/hantverkare. HärjedalsKök är tyvärr inte proffsiga! Måla hellre om dina köksluckor än att låta dem krångla till allt! De tar dessutom överpriser på allt, men det verkar vara så i köks-branschen.


  Mattias Forsman har hjälpt mig med ca 25 000kr i kompensation, men jag tycker inte det räcker, ett företag ska inte gå med vinst när det sköts så dåligt! Mattias tycker jag ska söka kompensation från de andra hantverkarna, vilket jag gjort utan framgång.


  Mitt Omdöme: Det har tagit alldeles för lång tid, även min tid då jag agerat koordinator, samt varit frustrerande. Känner mig lurad! Kommer aldrig anlita HärjedalsKök eller rekommendera dem till någon någonsin!

 • Ons 29 aug 2018 19:05
  #5

  Intressant att läsa om Härjedalskök! Vi valde dem då vårat kök hade luckor som var 70 cm höga, Ett mått vi inte kunde få tag på någonstans. Ville dessutom inte total renovera köket som hade bra stommar och planlösning f.ö. Dessutom en hyresrätt , byggd 1992. Hittade bilden med grå lucka och bänk i marmor på deras hemsida. EXAKT vad vi (jag) ville ha.

  Bokade hembesök av en säljare, det gick 1-2 veckor tror jag utan svar, ringde och fick kontakt med en säljare som kom hem. Det är ju det som är deras upplägg, genomgång och mått på alla luckor, bänkskiva, stänkskydd och diskho tar tid....Vi fick offert vid sittande köksbord på ca 70 Ksek. Vi hade en väldigt duktig säljare som mätte och kollade allt. Vi beställde djupa utdragslådor som är mjukt självstängande , gångjärn, läderhandtag etc. Men inga vitvaror. En snickare med två hantverkare kom med ALLT utom en liten lucka ,den fick vi avdrag för med 1000:-, den levererades lite senare. Monteringen tog en dag för dem , Enda missödet var felsägning för diskhon, men de drog direkt till byggvaruhuset och köpte en ny. Där fick vi en bonus, skarven hamnade då mitt för induktionshällen (10cm) skarv istället för skivans hela bredd på 60 cm. Detta var 2016 och vi är väldigt nöjda med köket, jag tillskriver deras säljare Alan hela äran, det mätjobbet var helt avgörande samt att monterings gänget var toppen. Det var inte gratis , men vi slapp ?gör det själv kaoset? i alla dess former

 • Tor 10 okt 2019 07:49
  #6
  +1

  Nästan samma sak har precis hänt mig, min mor 80år som börjar bli lite dement fick jag helt plötsligt reda på att hon beställt ett kök av Härjedals kök, När jag fick reda på priser hickade jag till, hon själv sade att säljaren sagt att bänkskiva och vask ingick men inte kran. Hon visste inte var hon hade papperna men ringde upp säljaren igen som ringde mig och skickade vad hon skrivit på. Där står inga priser på offerten vad varje sak kosta utan endast totalpris, både på montering och varor. Hon skulle få utbytt 10 luckor och insatt 5 lådhurtsar för det facila priset av 55000kr, ingen bänkskiva (vilket var panik) och stommarna är gamla och äckliga då hon som sagt är lite dement och har massor av katter och vägrar hemhjälp. Hon hade inte tagit bort en del luckor som hon hittat på att nån tyckte var nostalgiska så det kommer ju verkligen bli ett plockepinn utan dess like. Att säljaren inte fattar att inte allt står rätt till (eller gjorde han) och forsätter och tycker det blir en bra lösning. Hade en offert på ett Helt nytt kök (med bänkskiva och vask) för 40000kr, det var när jag ringde min mamma om detta jag fcik reda på det. Nu fattar hon att hon blivit lurad och är så klart ledsen och framför allt säger hon att säljaren muntligt lovat henne bänkskiva och vask men det står det ju inte i kontraktet som enl mig är mkt luddigt utan något mer än total summa. Känns som asfaltsläggare / mattförsäljare men har hört att bolaget bildats av en gammal dammsugarförsäljare så det kan väl stämma. Skall se hur de sköter ärendet och annars skicka vidare till PLUS.

 • Anonym (Nöjd kund!)
  Lör 23 nov 2019 12:32
  #7

  Hej!

  Jag sitter framför datorn just nu och skulle visa min väninna bilder på några kök från Härjedalskök, då jag just rekommenderat henne att anlita dem. Och då såg jag det här inlägget efter att ha Googlat och kände att jag var tvungen att inflika här till alla dem som funderar på kök! 

  Jag har ett Härjedalskök hemma hos mig och jag måste säga att vi blivit otroligt nöjda!! Jag reagerar lite på alla kommentarerna som jag läser här. Särskilt angående priser. Vi var och tittade på massor av kök innan vi till slut bestämde oss för Härjedalskök, då vi ju egentligen inte ville byta planlösningen. En otroligt proffsig tjej från Härjedalskök kom hem till oss och visade luckor och berättade hur vi kunde få smidiga lådor där vi hade luckor innan. 

  Vi har kollat på IKEA och HTH (samt ett annat lokalt köksföretag) som säljer "helkök". Alla ovannämda företag hade liknande priser på det vi skulle ha. Bara monteringen skulle gå på 55'000:- och då var tydligen över 12'000:- av dem bara för att ta ner de gamla stommarna. Och vi har inte ett stort herrgårds kök! Sen kommer kökskostnaden till på det också. https://www.ikea.com/se/sv/customer-service/services/installations-service-foer-koek-pubd6287897

  Vi beställde nya luckor, samt nya lådor till skåp vi hade haft luckor för innan från Härjedalskök - båda nu med trevlig och modern mjukstängning - och vi satte även in två innanförliggande lådor i vårt skafferi som vi är väldigt glada för. Ca 49'000 kronor kostade det oss INKL montering och nedmontering av det gamla. Mätt och klart! Och det är otroligt bra kvalité på grejerna! Monteringen tog en dag och montören som kom hem till oss var väldigt trevlig och hjälpte oss dessutom att skruva åt en golvlist medan han var här.

  Själva kostnaden tyckte vi var väldigt rimlig! Det är bra kvalitét på grejerna och det är skräddarsytt efter de specifika mått man har. Säljaren var ärlig och seriös och gav oss exempel på en hel del grejer man kan göra för att få det billigare (t.ex. så kunde vårt kök kostat flera tusen mindre om vi tog färre lådor eftersom att lådor är dyrare än luckor). 

  Jag vet att när jag och min man satt och funderade på vad vi skulle välja, så var det nästan direkt självklart för oss att välja Härjedalskök eftersom att våra befintliga stommar var i bra skick (enl oss, men även enligt hon från Härjedalskök). Sen förstår jag såklart vissa som skriver att man kanske hellre väljer att byta ut allt istället ifall stommarna man har inte är så bra. Vi hade bara ett skåp, under vasken, som vi tyckte hade blivit lite sliten. Men vi fick världens bästa tips att sätta en låda under vasken istället. Så nu syns eller slits stommen mer och jag kommer lätt åt soporna  

  Det är ett seriöst företag, med väldigt trevliga människor som jobbar där (åtminstone här i Skåne) och jag och min man rekommenderar dem till ALLA våra vänner som funderar på att fixa i köket.

  MVH
  Vi är SÅ nöjda!

 • Anonym (Nöjd kund!)
  Lör 23 nov 2019 12:32
  #8

  Hej!

  Jag sitter framför datorn just nu och skulle visa min väninna bilder på några kök från Härjedalskök, då jag just rekommenderat henne att anlita dem. Och då såg jag det här inlägget efter att ha Googlat och kände att jag var tvungen att inflika här till alla dem som funderar på kök! 

  Jag har ett Härjedalskök hemma hos mig och jag måste säga att vi blivit otroligt nöjda!! Jag reagerar lite på alla kommentarerna som jag läser här. Särskilt angående priser. Vi var och tittade på massor av kök innan vi till slut bestämde oss för Härjedalskök, då vi ju egentligen inte ville byta planlösningen. En otroligt proffsig tjej från Härjedalskök kom hem till oss och visade luckor och berättade hur vi kunde få smidiga lådor där vi hade luckor innan. 

  Vi har kollat på IKEA och HTH (samt ett annat lokalt köksföretag) som säljer "helkök". Alla ovannämda företag hade liknande priser på det vi skulle ha. Bara monteringen skulle gå på 55'000:- och då var tydligen över 12'000:- av dem bara för att ta ner de gamla stommarna. Och vi har inte ett stort herrgårds kök! Sen kommer kökskostnaden till på det också. https://www.ikea.com/se/sv/customer-service/services/installations-service-foer-koek-pubd6287897

  Vi beställde nya luckor, samt nya lådor till skåp vi hade haft luckor för innan från Härjedalskök - båda nu med trevlig och modern mjukstängning - och vi satte även in två innanförliggande lådor i vårt skafferi som vi är väldigt glada för. Ca 49'000 kronor kostade det oss INKL montering och nedmontering av det gamla. Mätt och klart! Och det är otroligt bra kvalité på grejerna! Monteringen tog en dag och montören som kom hem till oss var väldigt trevlig och hjälpte oss dessutom att skruva åt en golvlist medan han var här.

  Själva kostnaden tyckte vi var väldigt rimlig! Det är bra kvalitét på grejerna och det är skräddarsytt efter de specifika mått man har. Säljaren var ärlig och seriös och gav oss exempel på en hel del grejer man kan göra för att få det billigare (t.ex. så kunde vårt kök kostat flera tusen mindre om vi tog färre lådor eftersom att lådor är dyrare än luckor). 

  Jag vet att när jag och min man satt och funderade på vad vi skulle välja, så var det nästan direkt självklart för oss att välja Härjedalskök eftersom att våra befintliga stommar var i bra skick (enl oss, men även enligt hon från Härjedalskök). Sen förstår jag såklart vissa som skriver att man kanske hellre väljer att byta ut allt istället ifall stommarna man har inte är så bra. Vi hade bara ett skåp, under vasken, som vi tyckte hade blivit lite sliten. Men vi fick världens bästa tips att sätta en låda under vasken istället. Så nu syns eller slits stommen mer och jag kommer lätt åt soporna  

  Det är ett seriöst företag, med väldigt trevliga människor som jobbar där (åtminstone här i Skåne) och jag och min man rekommenderar dem till ALLA våra vänner som funderar på att fixa i köket.

  MVH
  Vi är SÅ nöjda!

 • Anonym (Nöjd kund!)
  Lör 23 nov 2019 12:32
  #9

  Hej!

  Jag sitter framför datorn just nu och skulle visa min väninna bilder på några kök från Härjedalskök, då jag just rekommenderat henne att anlita dem. Och då såg jag det här inlägget efter att ha Googlat och kände att jag var tvungen att inflika här till alla dem som funderar på kök! 

  Jag har ett Härjedalskök hemma hos mig och jag måste säga att vi blivit otroligt nöjda!! Jag reagerar lite på alla kommentarerna som jag läser här. Särskilt angående priser. Vi var och tittade på massor av kök innan vi till slut bestämde oss för Härjedalskök, då vi ju egentligen inte ville byta planlösningen. En otroligt proffsig tjej från Härjedalskök kom hem till oss och visade luckor och berättade hur vi kunde få smidiga lådor där vi hade luckor innan. 

  Vi har kollat på IKEA och HTH (samt ett annat lokalt köksföretag) som säljer "helkök". Alla ovannämda företag hade liknande priser på det vi skulle ha. Bara monteringen skulle gå på 55'000:- och då var tydligen över 12'000:- av dem bara för att ta ner de gamla stommarna. Och vi har inte ett stort herrgårds kök! Sen kommer kökskostnaden till på det också. https://www.ikea.com/se/sv/customer-service/services/installations-service-foer-koek-pubd6287897

  Vi beställde nya luckor, samt nya lådor till skåp vi hade haft luckor för innan från Härjedalskök - båda nu med trevlig och modern mjukstängning - och vi satte även in två innanförliggande lådor i vårt skafferi som vi är väldigt glada för. Ca 49'000 kronor kostade det oss INKL montering och nedmontering av det gamla. Mätt och klart! Och det är otroligt bra kvalité på grejerna! Monteringen tog en dag och montören som kom hem till oss var väldigt trevlig och hjälpte oss dessutom att skruva åt en golvlist medan han var här.

  Själva kostnaden tyckte vi var väldigt rimlig! Det är bra kvalitét på grejerna och det är skräddarsytt efter de specifika mått man har. Säljaren var ärlig och seriös och gav oss exempel på en hel del grejer man kan göra för att få det billigare (t.ex. så kunde vårt kök kostat flera tusen mindre om vi tog färre lådor eftersom att lådor är dyrare än luckor). 

  Jag vet att när jag och min man satt och funderade på vad vi skulle välja, så var det nästan direkt självklart för oss att välja Härjedalskök eftersom att våra befintliga stommar var i bra skick (enl oss, men även enligt hon från Härjedalskök). Sen förstår jag såklart vissa som skriver att man kanske hellre väljer att byta ut allt istället ifall stommarna man har inte är så bra. Vi hade bara ett skåp, under vasken, som vi tyckte hade blivit lite sliten. Men vi fick världens bästa tips att sätta en låda under vasken istället. Så nu syns eller slits stommen mer och jag kommer lätt åt soporna  

  Det är ett seriöst företag, med väldigt trevliga människor som jobbar där (åtminstone här i Skåne) och jag och min man rekommenderar dem till ALLA våra vänner som funderar på att fixa i köket.

  MVH
  Vi är SÅ nöjda!

 • Anonym (Peter A)
  Tor 25 nov 09:08
  #10

  Har varit hos några vänner som har anlitat Härjedalskök. Har själv jobbat med kök så dem bad mig titta på det. Förstod det som att Härjedalskök hade utlovat en opartisk besktningsman som skulle komma och titta på köket men dem skickade en annan säljare, känns som att det blev obekvämt för den första säljaren som verkar ha gjort grova mätfel och inte vill ta ansvar.

  Det är olyckligt hur det hela har utvecklats då mina vänner nyligen har köpt hus och litade på att Härjedalskök skulle kunna leverera ett någorlunda proffsigt kök med tanke på det som familjen har fått betala.

  Slutsatsen är att det finns mycket bättre alternativ än Härjedalskök. Budgetvarianten är att måla om luckor och byta handtag, har man ekonomi för det är det mycket bättre med nytt kök. Det är fula säljknep och billiga metoder Härjedalskök använder sig av dessvärre.

  För er andra som har haft dåliga upplevelser av Härjedalsköks hantering kan ni maila till info@kopejharjedalskok.se så kommer det att läggas ut på bloggen kopejharjedalskok.se 

 • Tor 25 nov 15:08
  #11

  Dom är riktiga skojare.
  Riktar in sig på äldre damer,  var med när min mamma skulle renovera köket
  och säljaren var inte glad att jag var på plats.

  Vi tog in 3 offerter och två av dom var nära i pris ( 44.000 kr) men Härjedalskök var 20.000 kronor dyrare.
   

Svar på tråden Härjedalskök seriösa?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...