• KattenH81

    Vad härligt Solen! Grattis!

    Hur länge har nu kämpat?

    Vi började försöka få barn i maj 2011 och i augusti 2018 har vi förhoppningsvis fått vårt andra barn! Dottern kom till via ivf i jan 2014 och denna krabat som jag nu väntar har legat i frysen sen äggplocket med dottern (3 april 2013).

  • KattenH81

    Vi verkar vara i samma ålder! Jag är 37 år men jag är lite osäker på hur de tog hänsyn till embryots "ålder". Jag var 32,5 år när det befruktades!

  • KattenH81

    Välkommen Annapanna!!

    Grattis Lillflickan till bra resultat! Så skönt att få den bekräftelsen! För mig är nästa milstolpe RUL 6 mars!

    Drygt med sjukdom Solen! Hoppas det blir bättre snart! Kan tipsa om honung- dels på sked och dels i uppkokat men avsvalnat vatten (om kokhett dödar man det nyttiga i honungen). Hjälper faktiskt förvånansvärt bra mot hosta!

  • KattenH81

    Ja här rullar tiden på så sakteligen. Har berättat för chefen och några kollegor nu. Ska även ta mig i kragen och berätta för andra jobbet som jag är tjänstledig från- kommer officiellt gå tillbaka till dem med börja med ett års föräldraledigt.

    Kör gravidkläder som jag haft från första graviditeten och sen en av missfallsomgångarna + har köpt mig mig gravisstrumpbyxor. Har mest klänning på mig jobbet.

    Mår väldigt bra men känner mig lite tung i kroppen (upp 5kg redan!! Måste vara allt bröd jag trycker i mig). Har börjat få halsbränna på em/kv och brösten värker på nätterna när jag byter position. Sen är jag trött. Jämnt! Gäsp!

    Har också köpt första barnprylen! Köpt amningsinlägg som man kan tvätta och använda flera ggr om. Vid dottern så sprutade brösten konstant så känns bra för miljön att inte köpa engångs! Får hoppas de blir bra!

    Exakt två veckor till rul och jag tycker absolut att jag känner rörelser. Särskilt om kvällarna! Idag är jag i v17 (16+3).

  • KattenH81

    För mig blev det tyvärr sent i säng. Och sen vaknar man o måste kissa 3.45. Nu är kl 5 o inte har jag kunnat somna om... strax ringer klockan!

    Detta med massiv trött i kombo med vakna perioder på natten är så hemskt! Hade samma när jag väntade dottern!

  • KattenH81

    Nu har vi berättat för den blivande storasystern! Gick jättebra och hon blev väldigt glad och förväntansfull!! Har frågat fem ggr sen igår om när bebisen ska komma! Det känns väldigt långt till 3 aug nu :)

  • KattenH81

    Vad skönt att det ser bra ut! Hur kommer det sig att du har många extra kontroller och planerat kejsarsnitt?

    Hade egentligen inte tänkt berätta förrän efter rul:et men iom att jag känner att det är full action därinne och att kub:en gav så bra resultat så körde vi! :)

  • KattenH81

    Och vad jobbig resa förra gången... Men va bra att de har koll på dig denna gång! Är det pga av livmoderns form som ni haft svårt att bli gravida?

    Har rul på tisdag så vi berättade bara drygt en vecka tidigare. Kommer va i v19 (18+3) då.

    Kan tipsa om att filma när ni berättar! Var så mysigt och är så kul att kunna visa för dem när de är större!

  • KattenH81

    För mig kändes kub som en extra chans till ett ultraljud. Iom en blödning tidigare i v7-8 ville jag även se att allt såg bra ut- var (o är delvis fortfarande) väldigt orolig för att drabbas för ett fjärde missfall.
    Sen var den en fantastisk bonus att få lägsta möjliga risk! Är ändå 37 år och var beredd på lite "högre" risksiffror.
    När vi väntade dottern valde vi bort kub - då ville vi hellre leva i ovisshet. Nu ville vi veta och kunna förbereda oss om något var fel. Om värsta tänkbara, någon dödlig kromosomavvikelse, ville jag hellre avbryta i v13 än v20. Känner fyra tjejer som fått avbryta efter rul, bland annat min svägerska.
    Imorn (18+3) har vi rul, känner mig ganska lugn då det känns livat där nere! :)

  • KattenH81

    Rutinultraljudet klart! Allt såg jättebra ut. Kommer dock göra ett ultraljud till i v32 för att kolla hur moderkakan ligger då- just nu låg den nära mynningen. Skulle den ligga kvar så kan det bli kejsarsnitt...

  • KattenH81

    Det knasiga är att två st (min andra svägerskas syster + den svägeskans granne) bor 2 km från varandra och den "första" svägerskan sen bor några mil bort! Alldeles för många i samma lilla del av Sverige!

    Sannolikheten att du skulle drabbas en gång till är ju ofantligt låg. För de fyra jag pratar om har ingen drabbats av samma igen: två av dem har fått två barn till, en ett barn till och en av dem la ned barnafödandet sen.

    Det kommer gå bra för dig!!

  • KattenH81

    Kände likadant! Känner mig ff inte sker på att det kommer gå vägen, men börjar känns mig mer trygg! Slappnar nog av först när jag har barnet i min famn! Sen börjar den mer vanliga föräldra-oron :D

  • KattenH81

    Jag med! Fast min fyraåriga tjej då! Och nu ska hon operera bort halsmandlarna i vår... och sövas! Det kommer vara jobbigt i mammahjärtat! Men som sagt, hanterbart!

  • KattenH81

    Usch vad jobbigt! Min mage kan ömma från och till med, oftast vissa punkter som känns.

    Baciller från barn är tuffa! Vila upp dig så bra du bara kan! Som om det inte vore nog att va gravid liksom...

    När har du rul? Vad kommer du va i för v då? Såg att du har bf 17 dar efter mig så hade du haft rul som jag borde det väl det blivit 23 mars!

  • KattenH81

    Usch va jobbigt att vänta så länge!

    Jag fick kallelse till nästa ul idag. Redan 9 maj, i v28. Skumt eftersom bm sa v32 till mig.

    Dessutom inne på Odenplan i Sthlm (hade föredragit Danderyd som iaf är norrort där de andra ul gjorts).

    Ska ringa på måndag och se om jag kanske kan byta dag och tid som inte passade och då kanske de kan svara på det om vilken vecka jag borde göra det om jag kanske kan få byta klinik också!

  • KattenH81

    Det extra ul:et är ju för att kolla om moderkakan ändrat läge. Kollade lite statistik förut, 5-10% (dvs 5-10 av 100) av alla blivande mammor för de extra kontroll på för att se att inte moderkakan ligger i vägen för förlossning.

    Vid det extra ultraljudet är det bara 0,5% (1 av 200) som faktiskt man gör kejsarsnitt på pga moderkakans position. Så oddsen är ju bra att man slipper!

    Verkar vara stor risk att man blöder en del i slutet av graviditeten om den ligger för lågt + att man kan förvänta sig att barnet kommer v37-38 istället....

    Hoppas på det bästa!

    Vid dottern bodde vi i Uppsala, då hade vi som du beskriver gångavstånd till sjukhuset (och även fertilitetskliniken). Allt har varit bökigare denna gång men bor hellre på landet i hus än svindyrt inne i smeten (även om det var kul när det begav sig!). Annan tid annat liv :)

    Ja vad gjorde folk förr? Tror inte de hade tid att oro sig! Det var slita för brödfödan och jobba på oavsett graviditet eller ej! Så tacksam att man lever nu istället med modern sjukvård! Tänk den där kvinnan, 1 av 200 med moderkakan i fel läge. Med största sannolikhet förblödde både mamma o barn vid en sån förlossning....

Svar på tråden Gravid efter IVF BF AUG 2018