• Phalaenopsis

    Min sambos son

    TS behöver inte gilla barn. Hon behöver bara bemöta det vänligt och respektfullt så har hon gjort sin del. Trots detta är hon ändå bekymrad över det barn som hennes sambo är förälder till, och ber om råd om hur hon som icke-förälder ska göra för att försöka förbättra situationen. Lovvärt, faktiskt.

    Kan ni få hjälp att bevisa misshandeln? Kan soc hjälpa till med det? Det måste ju finnas information någonstans om vilka typer av blåmärken våldsamma barn normalt får och vilka som beror på slag. Trots allt är det ju dit man ska anmäla misstänkt barnmisshandel. (Inte för att jag har så höga tankar om soc generella kompetensnivå, men hoppas kan man ju alltid.) Kan blåmärkena ha uppkommit genom att någon varit tvungen att ta i ordentligt för att hindra honom från att skada sig/andra? Tyvärr låter det där med att exets sambo är dömd för misshandel tidigare inte bra alls. Med någon typ av bevisning och soc inblandning borde ni kunna stämma på vårdnaden. Ev. skulle det t.o.m kunna leda till polisanmälan och rättegång.

    Det låter som att han skulle ha det bättre hos er, om ni kan få till det. Men det är ju också vansinnigt krävande, även för föräldrar som har den gränslösa kärleken att ta till. Enormt svårt ifall man inte älskar ungen från början. Kanske, förhoppningsvis, skulle han bli lugnare med två stabila "föräldrar" med goda rutiner hela tiden. Svår ekvation, och då är du ändå lyckligt lottad som i teorin kan ge dig av.

Svar på tråden Min sambos son