Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    Försörjningsstöd, barnens pengar!?

    Anonym (x) skrev 2018-03-02 06:37:08 följande:

    Det är till och med värre än så, 
    Jag hörde för ett antal år sen om en familj som fick socialbidrag, där ville soc räkna in tonårsdotterns lön som hon fick för att hon sommarjobbade.
    Vilka signaler skickar inte det ut till tonåringen? 


    Signalen att arbetsföra individer, även yngre än 20 år, förväntas bidra till sitt uppehälle hellre än att utomstående människor ska betala för det?
  • Anonym (?)
    Cadencee skrev 2018-03-02 14:50:31 följande:
    Jag anser ändå inte att barnens pengar som inte bara jag lagt undan uran släkt och vänner också till mitt barn att ha som start senare i livet ska gå till försörjning. Barnens konto ska inte räknas in som inkomst
    Jag förstår din tanke. Det är inte barnets fel att föräldrarna inte klarar att försörja det.  Jag förstår också tanken om att pengarna kan komma från andra än föräldrarna, och att givarna inte tänkt sig att pengarna skulle gå till mat och husrum.

    Men tänk hypotetiskt sett att barnet äger miljoner  samtidigt som familjen uppbär försörjningsstöd. Är det rimligt? Det är ju inte så att barnet som myndig kommer att få försörjningsstöd med pengar på banken. Det verkar rimligt att åtminstone den summa som motsvarar barnets egen del av försörjningen tas av barnets medel.

    När sparpengarna sparats av vårdndshavarna tycker jag det är fullständigt självklart att de ska gå till försörjningen. Man kan inte förvänta sig att andra ska försörja ens barn för att man lagt de egna pengarna på ett konto i barnets namn i stället för att spara dem till den försörjningsbuffert man uppenbarligen hade behövt.

    Mor-farföräldrar och andra gör för sin del klokare i att spara pengarna själva i eget namn och skänka dem när de ska användas eller i testamente.

    Själva sparar vi inte i barnets namn, ser bara juridiska nackdelar med detta (sett mer än ett myndigt barn sätta sprätt på anhörigas surt intjänade pengar på skit). Har inte heller haft några anhöriga som sparat pengar till dem. Skulle vi ha oturen att någon gång behöva ha försörjnignsstöd kommer vi förstås inte heller att kunna hävda att det är baaaarnens pengar.
Svar på tråden Försörjningsstöd, barnens pengar!?