Inlägg från: Anonym (Sirop) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sirop)

    Försörjningsstöd, barnens pengar!?

    Cadencee skrev 2018-01-12 17:33:22 följande:

    Kan någon förklara för mig hur barnens sparpengar kan räknas nr i den vuxnes ekonomi när pengarna står i barnens namn när det gäller Försörjningsstöd? Helt absurt ju!


    Det är HELA familjens ekonomi man tar hänsyn till när man bedömer rätt till ekonomiskt bistånd.
  • Anonym (Sirop)
    Cadencee skrev 2018-03-02 05:19:19 följande:

    Jag tycker inte att jag har fel. Det är fel på systemet när pengar som (nu är jag absolut inte i den sitsen) tex mina föräldrar gett mina barn ska få till mat på bordet och annat.


    Låt oss säga att det inte fanns något socialt skyddsnät. Hade du inte använt dessa pengar hellre än att svälta? Visst hade du. Alltså ska du ta dem för din och dina barns försörjning innan vi andra, varav några är låginkomsttagare, ger dig våra pengar.
  • Anonym (Sirop)
    Glinda från Oz skrev 2018-03-02 06:29:23 följande:

    Det ska inte räknas som lyx att ha lite sparpengar för oförutsedda händelser. Om vi ska ta ett exempel på hur man kan hamna på försörjningsstöd: om en person jobbar heltid på timmar och ska byta jobb och har en dag mellan sina kontrakt och hon inte skriver in sig på AF den dagen (varför skulle hon då hon har jobb nästa dag?) så förlorar hon hela sin SGI, blir hon sjuk innan hon har arbetat upp SGIn igen hamnar hon på försörjningsstöd. Hade hon varit fast anställd hade hon haft tre månader på sig att anmäla sig till AF.

    Med ditt resonemang bidrar sjukpenning och A kassa till lyx. Jag förstår inte varför reglerna ska vara så totalt annorlunda vid socialbidrag och varför reglerna ska skilja sig så brutalt åt beroende på vilken anställningsform man har. Hela systemet är förlegat och bygger på den tid då alla hade en fast anställning.

    Jag vet att det är såhär, jag argumenterar inte emot det, men det är fel, jättefel!


    Även den med fast anställning måste väl anmäla sig till AF första arbetslösa dagen?
  • Anonym (Sirop)
    Glinda från Oz skrev 2018-04-15 20:03:52 följande:

    Nej, de har tre månader på sig.


    Så var det inte när jag var arbetslös sist. Det var i och för sig 7 år sedan.
Svar på tråden Försörjningsstöd, barnens pengar!?