Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Försörjningsstöd, barnens pengar!?

    Jag tycker hela försörjningsstödet är helt sinnessjukt och en kvarleva från medeltiden då man ska stå med mössan i hand. Det är superlätt att hamna utanför skyddsnätet och det skapas ett a och b lag. En behovsprövad medborgarlön vore bättre, det skulle ta bort alla krångliga regler som inte ens FK/soc kan och minska de administrativa kostnaderna.

  • Glinda från Oz
    Anonym (Soc.tanten) skrev 2018-01-13 12:51:56 följande:

    Jag förstår din frustration men det är så det funkar med eko.bistånd. Pengar som kommer in i hushållsmedlemmars konton räknas för hela hushållet. Som någon skrev så är soc det yttersta skyddsnätet. När folk söker bistånd från soc innebär det att de inte klarar sig ekonomiskt. Sparade pengar, oavsett vem som får dem, räknas som tillgång som man förväntas nyttja för att klara av vardagen. Man får inte ha sparade pengar och samtidigt få bistånd. Soc ska inte bidra till lyx. När jag var gift så sparade jag och min dåvarande make pengar till vårt barn. Det blev ett antal tusen med åren. När jag skilde mig fick jag det lite sämre ställt men då fick jag snällt använda mitt barns sparade pengar. Som bidragstagare heter det inte längre "mina barns pengar", utan "hushållets pengar". Hoppas du förstår tanken.


    Det ska inte räknas som lyx att ha lite sparpengar för oförutsedda händelser. Om vi ska ta ett exempel på hur man kan hamna på försörjningsstöd: om en person jobbar heltid på timmar och ska byta jobb och har en dag mellan sina kontrakt och hon inte skriver in sig på AF den dagen (varför skulle hon då hon har jobb nästa dag?) så förlorar hon hela sin SGI, blir hon sjuk innan hon har arbetat upp SGIn igen hamnar hon på försörjningsstöd. Hade hon varit fast anställd hade hon haft tre månader på sig att anmäla sig till AF.

    Med ditt resonemang bidrar sjukpenning och A kassa till lyx. Jag förstår inte varför reglerna ska vara så totalt annorlunda vid socialbidrag och varför reglerna ska skilja sig så brutalt åt beroende på vilken anställningsform man har. Hela systemet är förlegat och bygger på den tid då alla hade en fast anställning.

    Jag vet att det är såhär, jag argumenterar inte emot det, men det är fel, jättefel!
  • Glinda från Oz
    Anonym (Sirop) skrev 2018-04-15 16:42:42 följande:

    Även den med fast anställning måste väl anmäla sig till AF första arbetslösa dagen?


    Nej, de har tre månader på sig.
Svar på tråden Försörjningsstöd, barnens pengar!?