Inlägg från: SofieJ |Visa alla inlägg
  • SofieJ

    Mjölkbråk

    Mandel skrev 2018-01-18 21:07:59 följande:

    En liten hint kan vara att varor som står i en kyldisk i affären oftast ska stå i ett kylskåp hemma. Om man i är intresserad av att varan ska hålla sig till bäst före datumet osv.

    Ägg står sällan i kyldisken och de klarar sig till bäst före datumet i rumstemperatur, men om du förvarar äggen i kylen så kan de stå sig upp till 1 månad längre än bäst före datumet.


    Hahaha tänkte exakt samma, hur svårt kan det vara?

    Brukar för övrigt stå på paketet hur varan ska förvaras också. På min grekiska yoghurt står det max 8 grader. Så kallt har inte jag på köksbänken iaf.
  • SofieJ
    Anonym (Sanna) skrev 2018-01-18 22:28:01 följande:

    De står ju mycket på packetet som bara står där för lagkrav och så. Ägg håller ju till exempel mycket längre än vad som står på packetet?


    Om man har dem i kylen ja. Förvarar man ägg i rumstemperatur så håller de ungefär så länge som det står på paketet.

    Bäst-före-datum är ju alltid en rekommendation, men det får man ju följa om man vill att varan ska vara fräsch så pass länge.

    Självklart kan man lämna mjölk framme på köksbänken, men den lär inte smaka bra lika länge som den gjort om den förvarats i kylen.
  • SofieJ
    HasseTorekov skrev 2018-01-20 11:46:37 följande:

    Jag måste säga att även om mjölken kanske inte förstörs eller blir dålig bara för att den står framme så är den ju alltid godast att dricka kall. Precis som vatten och öl. Kaffe och Te är godast varm. Oboy är gott både kallt och varmt men det är inte mycket jag gillar att dricka ljummet som ju mjölken skulle bli på köksbänken. 


    Håller med till 100%, tycker till och med att det är riktigt äckligt med ljummen mjölk. Men det är ju jag det :D
Svar på tråden Mjölkbråk