• Jooosen

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LillaLuna skrev 2019-01-12 18:44:54 följande:

    Insåg vi mkt snart firar 1 år i den här tråden... Fy fan att många av oss fortfarande är kvar :(


    Ja vad galet!! Två år har snart gått för många av oss. Kram på er alla <3
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET. Kör igång med frysförsök snart
  • Jooosen
    LLW skrev 2019-01-25 10:01:22 följande:

    Nu är äggplocket äntligen klart. Vi fick ut 9 st denna gång, så det känns mycket bättre än förra då vi endast fick 5.

    Återföring blir på måndag om inte minst 5 blir befruktade, då blir det på onsdag!

    Imorgon ringer dom och berättar hur det gått. Kommer inte kunna koppla av tills dess känner jag. Så livrädd att det ska gå åt helvete igen och att inget ska bli befruktat denna gång heller... men 9 är bra mycket bättre än 5 så lite hopp tändes faktiskt.


    Men åh bra!! Än så länge så är det ju jättebra. Jag ska hoppas innerligt att ni får ett bra samtal imorgon !!! Blir detta ivf2 då för er? Kram
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    LLW skrev 2019-01-26 10:53:46 följande:

    Nu ringde läkaren från rmc!! Vi har fått 5 av 9 befruktade!! Ååh jag är så jävla lättad, vet inte vart jag ska ta vägen! Helt underbart! Har varit så livrädd för att vi inte skulle kunna få något befruktat eftersom inget gick sist, så det här blev en enormt stor tyngd som lyftes från våra axlar.

    På måndag ska vi få tillbaka ett embryo, egentligen skulle dom odla vidare alla 5 till blasto men eftersom vi inte fick något sist så ville dom ge oss ett nu. Sen odlas de andra vidare och förhoppningsvis finns något att frysa in på onsdag.

    Jag vet att det är så otroligt långt kvar tills vi är i mål, men det här var ett sånt stort hinder som vi var rädda att aldrig ta oss över. Så tacksam till kliniken och till läkaren som ringde så fort hon kunde för att hon visste hur orolig jag var <3


    Jippi !!!!!! Jag kände på mig att det skulle bli bättre utdelning! Ha en underbar helg nu <33
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hedblomster skrev 2019-01-26 12:21:31 följande:

    Nu har vi varit på får första återföring! Ett femdagars till oss, två till frysen och fyra som odlas vidare till imorgon! Förväntningarna är skyhöga och vi hoppas så mycket. Men känns skönt med två i frysen som "reserv".


    Åh fint resultat ju!! När blir testdag? Spännande :D
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hedblomster skrev 2019-01-26 15:28:09 följande:

    8 februari testar vi :) de glömde dock ge oss ett graviditetstest haha. Men vi kommer nog köpa digitalt. Blir inget tidigt testande iaf för min sambo vägrar.


    Aa okej jag fattar! Visst känns det märkligt när man vet att något är där inne haha!!!?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    LLW skrev 2019-01-28 18:13:57 följande:

    Nu är jag ruvare till ett tredagars!! Känns sjukt att vi ens kommit såhär långt! Kan inte riktigt fatta det men går och klappar mig på magen hela tiden och pratar med det lilla fröet. Vill så otroligt gärna att det ska fastna där inne!

    Återföringen var en större process än jag trodde! Haha var inte riktigt med på det. Vi fick båda byta om till sjukhuskläder, mannen fick en snygg skyddsdräkt han fick dra över sina kläder och ett fint hårnät :D

    Inne i salen var de tre stycken, vår läkare, en sköterska och en från labbet. Gillar verkligen läkaren vi haft varje gång den här behandlingen. Känner mig så trygg med henne.

    Vi fick följa allting på ultraljudet på magen. Alltid gjort vul innan så det var annorlunda med ul denna gång. Tror jag hängde med på vad som hände, men svårt att fatta vad som är upp och ner haha. Jag hade tjock slemhinna på båda sidor iallafall så det var lätt att placera embryot.

    Kändes lite magiskt när man hoppade ner. Det är liksom något där inne. Något som kanske växer och blir vårt framtida barn. Sån sjuk känsla.

    Vi har testdag den 15/2, så jäkligt långt bort. Min mens är beräknad till den 5e så vi får väl se. Lutinus kan ju göra att det flyttas en del så får ha tålamod. Just nu känner jag mig harmonisk och lycklig. Försöker hålla mig positiv och ska äta och leva så bra som möjligt närmaste tiden för att iallafall inte känna sen att jag kanske kunde gjort något annorlunda.

    Så spännande det här! Känner ett sedan länge dött hopp vakna till liv.


    Vad roligt att läsa!! Så mycket som du kämpat för att komma såhär långt!! Hur känner du dig nu? Hur går det med lutinus, ska du ta tre ggr per dag?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    LLW skrev 2019-01-30 10:33:58 följande:

    Tack <3 känns galet att ens ruva! Trodde inte vi skulle komma hit så oavsett hur det går denna gång så har vi överkommit ett hinder.

    Nu har jag ont i magen typ hela tiden, på olika sätt. Läkaren sa att hon kunde se på ultraljudet att mina äggblåsor fortfarande såg ut som att de inte blivit tömda, så dom är riktigt stora fortfarande. Inte konstigt att det ömmar. Tar lutinus tre ggr/dag ja, det går lätt att komma ihåg än så länge :) försöker hålla mig så positiv som möjligt och tar bara promenader och äter hälsosamt. Känns bra att göra det man ?kan? även om det kanske inte har någon inverkan i slutändan.

    Hur har du det? Pratar du och din sambo något nu när ni bor isär eller försöker ni låta bli? Tänker på dig!


    Aj! Så var det för mig oxå. Var tom inne på en extra kontroll efter 7 dagar för att ja va så öm. Hoppas det lägger sig snart för dig! Ja lutinus tkr inte ja heller var så farligt. Jobbigt ibland när det kändes som man pissade på sig dock :P... hmmm ja du. Är lite i kris tror jag. Vi ska prata ikväll faktiskt. Men det känns som jag fortf inte vet ett skit. Kanske känns det annorlunda när vi faktiskt pratar o ses... nu har man nästan glömt bort varandra. Tänker på dig med! Uppdatera gärna hur allt går :) O ja, lever man så, så kan man inte göra mer som du säger
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    XaHHa skrev 2019-02-25 07:10:49 följande:

    Hur går det för? Ni ska veta att jag tänker på er alla och ni är såna kämpar!! <3 Oavsett hur jobbigt det än är, så får ni aldrig ge upp!

    Vi har nu 30 dagar kvar tills beräknad bf. Det är blandade känslor. Han är beräknad nästan exakt tre år efter att vi påbörjade resan mot ett barn.


    Åh vad underbart!! Tänker på er med! Jag är så långt från barn man kan komma. Separation för ca 4 veckor sedan. Men vi försöker lappa ihop det sakta med säkert ändå... barntankarna finns hela tiden ändå! Vilket datum är det dags? Kram
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hedblomster skrev 2019-02-25 13:23:44 följande:

    Vad gulligt att du tänkt på oss! Vi gjorde ju en ivf privat i januari och jag blev inte gravid då men vi fick fyra till frysen. Tanken så var att göra ett försök med fryst så fort som möjligt förhoppningsvis i mars. Men även vi har saknat i en svacka i relationen så vet inte om vi ska vänta lite till, kanske till april... Vi får se. Först ska jag få en till mens iaf. Blev väldigt ledsen att det misslyckades men nu när det gått ett tag har jag börjat få lite avsmak för hela grejen istället... Vet ju att jag fortfarande vill ha barn innerst inne men antar det är någon skyddsmekanism som säger ifrån... Men vi kommer såklart gå vidare och fortsätta försöka.

    Hoppas verkligen att detta år blir ditt år <3


    PRECIS så kände jag med. Fick typ avsmak. Och när fet gick åt helvete så kändes det helt jävla hopplöst att sätta sig o ta massa sprutor igen. Försvar försvar. Får man fråga vad eran kris handlar om, är det allt med barnkarusellen att göra? Tänker på dig!
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hedblomster skrev 2019-02-27 09:16:11 följande:

    Jag hade aldrig kunnat förutse att jag skulle känna så! När vi började med ivf tänkte jag att vi skulle köra tills det går, hur trötta vi än blir osv. Så misslyckas ETT försök och så tröttnade jag haha... Jag vet att vi kommer fortsätta och orka gå vidare men har ingen LUST. Vill inte behöva göra det. Jag vet inte riktigt hur denna kris började... Tror inte det är bara barnlösheten för vi har krisat förut men det har nog en del. Vi är så olika och kan ha svårt att kommunicera ibland och vi har ju haft så olika åsikter om detta med ivf osv så tror vi blivit lite bittra på den andra för ingen känner att den fått göra som den vill eller behöver.

    Så ledsen att höra att ni separerat! Tror du att ni kan laga det? Och hur känner du inför barnlösheten i samband med det? När min sambo ifrågasatt om vi ska fortsätta ihop har jag dels såklart blivit ledsen för VÅR skull, men jag har också tänkt "men hur ska jag få barn då" liksom...


    Ja kanske vi kan klara det men är inte säker. Rädslan för hur fan jag ska få barn gnager hela tiden... då kommer jag ju typ bli barnlös resten av livet... vi har oxå svårt att kommunicera och hela ivf grejen har varit så mkt större för mig än honom. Så vi ser liksom allt helt på olika sätt...
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år