• LaPrincipessa

    Rå Salma/Fröyalax?

    Hej,

    Av ngn anledning har jag sedan sista grav börjat må väldigt illa av feta fiskar som lax (tillagad) och sill MEN rå lax som sashimi älskar jag och tåler! Nu är jag grav och borde få i mig fisk. Är det ngn gravid som äter Fröya eller Salmalax rå? Den är ju vakuumfpk med tanke på listeria, fast håller iofs bara i 10 dagar, har jag tur hittar jag 5 dagar från packning. Känns ändå lite riskabelt, då 90 % av alla listeriafall kommer från vackad fisk. Fast listeria kanske inte hinner växa fram på 5-10 dagar? Enligt livsmedelsverket ska laxen vara vädigt färsk om man ska äta. Fast vem vet om sushiställena har vakuumfpk lax? Därför känns det säkrare att köpa själv men blir inte klok på om det är ok heller

  • Svar på tråden Rå Salma/Fröyalax?
  • Meriall

    Jag hade ätit det. Det är väl ok att äta vakuumpackad om det var nyligen och just lax är väl bättre än andra fiskar. Men vet inte vad som är okej.

  • Dagsmeja

    Jag äter definitivt, typ godaste som finns! Är inte alls orolig. Listeria växer ffa till i vakuumförpackat med lång hållbarhet, som rökt och gravad fisk. Rå lax har inte så lång hållbarhet, och därmed inte så stor risk för listeria. Ät och njut!

Svar på tråden Rå Salma/Fröyalax?