Enkelt middagstips tack!
Köttfärsås med en thailänds* tvist.
Stek köttfärs, gärna inte för fet variant (Känner du dig riktigt äventyrlig kan du till och med ta kycklingfärs). Blanda i eventuella wokgrönsaker du tycker om. Häll i kokosmjölk, ingefära, en nypa curry, soja eller fisksås, vitlök, honung eller socker. Avsluta med en liten klick tomatpuré. Låt tillagas ett tag så att smakerna gifter sig med varandra.
Servera detta med nudlar, gärna av god kvalité, samt ha en flaska Sriracha framme för den som vill ha det lite hett.
Är enkelt då det bara är att steka och blanda, samt koka nudlar. Till och med nästan lättare än att göra vanlig Spaghetti och köttfärssås i mitt tycke.
* Obs Thailändskt utifrån mitt perspektiv som vanlig svensk, det är möjligt att detta recept får samtliga Thailands döda kockar att i samma ögonblicka snurra i sina gravar. Men gott blir det.