Inlägg från: Jenna Eriksdotter |Visa alla inlägg
  • Jenna Eriksdotter

    En kvinna med slöja

    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-24 23:24:46 följande:
    Varför då? Det är ett endast ett extraplagg? Varför döma utifrån ett plagg?
    Nej. Som andra religiösa plagg så är det ännu en påminnelse om att "Gud" har ett stort intresse i hur vi människor klär oss och hur människor ständigt väljer att kasta ut logiken och rationellt tänkande genom fönstret. Att bära slöja på grund av religion (vilket det är) är något du gör på bekostnad av ditt intellekt. Att vi kommit så långt i utvecklingen är inte tack vara religionen utan avskaffandet av det i förmån för människans intellekt. Därför är slöjan en symbol för ditt orationella tänkande.

     
  • Jenna Eriksdotter
    Anonym (Realist) skrev 2018-01-25 00:44:24 följande:
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-25 00:28:16 följande:
    Nja... du behöver nog läsa på lite innan du yttrar dig, precis som jag gjorde! Tog mig sex år att lära mig lite om islam och jag lär mig än idag.
    OK ! Ifall jag inte kan saken så bra så kan du ju tala om vilket av dessa brott som Mohammed (piss be upon him) inte begick.

    För min räcker det mer än väl att han såg det som Allas vilja att muslimer skall ha sexslavar. Kan faktis inte tänka mig någon lägre ide.

    Du kan säkert bortförklara att han gifte sig med en 6-åring. Problemet är bara att majoriteten av alla muslimer i världen inte tror på din förklaring utan anser det OK att våldta barn. Du kan gnugga kuken mot kvinnliga bebisar men får inte penetrera någon innan hon haft första mensen.
    Det roligaste jag läst och sett på länge! =P
  • Jenna Eriksdotter
    Anonym (Muslimen) skrev 2018-01-25 01:06:57 följande:
    Tragiskt... men det säger fortfarande inte att islam/riktiga praktiserande muslimer är sådana. En praktiserande muslim skulle aldrig använda våld, tvinga någon eller ta någons liv. Islam betyder fred och det är det man är ute efter som muslim. Andra som utger sig för muslimer och gör hemska saker är inga riktiga muslimer. Man skulle veta bättre som

    Muslim.
    Detta är rent skitsnack, islam är inte fredlig i sitt budskap någonstans. Islam har spridits med svärdet, dom som lämnar religionen skall avrättas. Andra religioner ska konverteras eller dödas. Att i en tid då våld är oacceptabelt sadla om och hävda att islam är fredligt är att bedra sig själv. "Nazism är fredligt, ingen praktiserande nazism skulle använda våld för då är man inte en riktig nazist" Den typen av argument fungerar inte. Radikala islamister är lika mycket muslimer som som fredliga. Detsamma är sant för kristendomen. Både koranen och bibeln är fulla av vålds förhärligande, homofobiska, kvinnokränkande, rasistiska och ologiska värderingar. För det går inte att blanda och välja det man gillar i religiösa texter. Antingen tror man att det är sant, och då måste allt gälla då det är guds ord. Eller så är det man inte gillar osant, och då faller hela skiten för varför skulle gud skriva en bok med 80% osanningar.  Säger inte att Muslimer eller Kristna är våldsamma. Jag säger att dom retoriska och teistiska värderingarna är det, och dom måste tillskrivas den som tror på dom, oavsett praktiskt agerande.
  • Jenna Eriksdotter
    Glinda från Oz skrev 2018-01-25 03:53:56 följande:

    Jag har förresten inget emot islam som religion, Koranen är vettigare än Bibeln (om man nu kan se någon som vettig) det är slöjan jag inte gillar och diskrimineringen i moskén, som att kvinnor och män inte får sitta tillsammans och att kvinnan får de sämsta platserna och ska vara dåld av en vägg eller skynke. Det här är ju kulturella saker som går att ändra om man jobbar för det.


    Vad menar du med att koranen är vettigare än bibeln? Mer sann? Bättre värderingar? Jag tror inte man kan argumentera att den värsta bok som någonsin skrivits är gamla testamentet men på andra plats kommer koranen och sen nya testamentet med sin apologetiska, nykristna  mys tro i förhoppning om att folk har glömt gamla testamentet där gud var värre än Hitler och Stalin tillsammans.
Svar på tråden En kvinna med slöja