Inlägg från: Anonym känner med er |Visa alla inlägg
  • Anonym känner med er

    Min dotter skär sig

    Fy vad hemskt ???? det är inte alls vanligt eller normalt beteende och jag hade funderat över en del saker ang Internetanvändandet i första hand och absolut inte lämnat henne ensam med sociala medier på det sättet. Hon är alldeles för liten för det, sorry to say men det är inte ok av dig att ha låtit henne sitta med det.

    Alla gör vi misstag men du får nog förklara för henne att hon är en liten tjej och att hon råkat bli behandlad lite obetänksamt och att du insett att du gjort henne större än vad hon faktiskt är och lämnat henne med rätt stort ansvar och att det inte är så enkelt för ett barn att hantera och balansera information på Internet.

    Flytta datorn dit du kan se den, stäng ner sociala medier men låt henne surfa såklart men så att du har viss översikt-utan att vakta som en kontrollgalning (bättre att smygkolla historiken vad hon kikar på i efterhand isf).

    Det handlar INTE om att hon ska se det som någon typ av straff att du förbjuder henne att använda medierna, du får som sagt förklara att det är ditt misstag att inte ha insett vilket ansvar det är att ha sådant. Du får vidare förklara att det finns gott om idioter och gott om utrymme på Internet för saker som för ett barn är svåra att tolka och hantera.

    Fråga om det är lämpligt (om du känner att du når fram på ett mjukt sätt, annars kan du lika gärna strunta i att fråga för du får inte grilla henne eller vara arg när du tar upp det) om något obehagligt hänt på Internet eller i skolan. Säg att det är ok om hon inte kan förklara.

    Går hon på fritids så fortsätt med det så hon får normal stimulans från den sociala verkligheten. Går hon inte på fritids så hade jag ordnat plats där. Ersätt alltså det sociala mönstet hon har på Internet med normalt umgänge. Förklara utan att hon hör för personalen att du uppmärksammat ett väldigt oroväckande självskadebeteende och att ni behöver lite extra uppsikt UTAN att vaka över henne på något onormalt sätt- mer att hon behöver lite stöttning och omtanke att tex hålla igång med bra sysselsättningar och lekar och framförallt trygga sociala relationer.Be dem se över så att de är extra engagerade i hela barngrupper och aktivera och delta i samspelet med barnen.

    Ring BUP omedelbart och förklara för henne att det finns superduktiga människor som hjälper både barn och vuxna att må bra och att du tänker ta stöd av dem för att hon OCH du i ert liv tillsammans ska få må bra. Säg att ingen människa ska behöva känna att man måste göra sig själv illa, att hon är en underbar tjej som inte förtjänar att må så alls. Att ni båda behöber försöka hitta en bättre balans.

    Förklara också att det är helt ok att må dåligt och att inte veta hur man ska hantera sina känslor alltid, men att man som sagt måste försöka att ta stöd när man kommer i de lägen där man faktiskt skadar sig själv eller andra för den delen.

    Det gäller både barn och föräldrar.

    Det låter som du själv är stressad över din situation med att behöva dra ett tungt lass sedan mannen dog och du får förklara det om det är så det är och vara tydlig med att det inte är hennes fel att du känner dig trött, frustrerad och ledsen och att hon aldrig någonsin får känna att det är hon som är orsaken till att du har det kämpigt att få saker att flyta på. Att du också kommer behöva få lite hjälp, tips och råd hur du själv ska hantera dina smärtor som bor i ditt bröst.

    Jag hoppas att allt ordnar sig för er och bra av dig att söka stöd!

    Ang om du själv är stressad och mår dåligt av olika skäl så sök även du en kurator och försök få till sjukskrivning så att du också får hitta en balans. Förstår om det är tungt. Är själv ensamstående efter liknande förlust av man och vet att det är både sorg och på det måste man få vardagen att funka. Mkt press. Man måste inse det och inte bara stressa vidare för tillslut orkar man själv inte längre hålla ihop. Snälla var rädd om både dig och flickan. Försök söka stöd som får er att hitta en bättre harmoni. Det finns gott om änglar inom tex både vården och soc som kan hjälpa men du måste fråga om deras hjälp innan det tippar över. Man kan inte ensam bära allt alltid.

    Stort lycka till och skickar kraft, mod och kärlek till er. Tror att ni snabbt får hjälp åtminstone från BUP och även från VC med en kurator åt dig om du inte redan har en. Det är viktigt att få någon som kan hjälpa en att lyfta ur några stenar ur ryggsäcken.

Svar på tråden Min dotter skär sig