Inlägg från: Anonym (nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nja)

    När krisade ni som värst efter otrohet

    Anonym (Kris) skrev 2018-02-07 12:33:39 följande:

    Ja jag är rädd för att det blir så... Va det jobbigt hela tiden eller hade ni glädjeglimtar också under den här tiden? Gick ni i terapi? Vi går i terapi på varsitt håll just nu. Min man försöker och visar ånger. Visade din ånger? Försökte han?


    Jag säger som ovan. Det går inte att förlåta en långvarig otrohet. Min fru hade en affär i 6 månader och jag kommer aldrig att förlåta. Det är 3 år sedan det kom fram nu. Vi är fortfarande tillsammans men av vårt gamla förhållande finns inte mycket kvar. Det du måste inse är att fr om nu så har du ett "nytt" förhållande och du har gett din man en chans att visa att han är värd detta.

    Du kommer nog aldrig att läka på riktigt om du stannar, men du kommer att lära dig att leva med det. Du kommer heller aldrig att få samma respekt och tillit till den personen igen, men efter ett par år om ni fortfarande är tillsammans så lär du dig att leva med det också. Det första hugget är ju alltid djupast liksom.

    Det är bara du själv som kan avgöra! Man har ju även läst solskenshistorier om par som fått det mycket bättre efter en otrohet och nästan är glad för att den skedde! Det är väl olika? Jag har läst nånstans att de flesta skiljer sig inom tre år efter en skillsmässa.
  • Anonym (nja)
    Anonym (Kris) skrev 2018-02-07 13:04:28 följande:

    Ja jag har googlat massor och ser stt det finns solskenshistorier. Men ser också att flera av dessa ändå efter några år går skilda vägar pga att de växt ifrån varann, så frågan är om det ändå beror på otroheten? Men det vet man såklart inte. Varför är du kvar?


    Att jag inte drog inom det första året var för att barnen mådde så dåligt och jag sa att hur dåligt jag än mår så ska inte barnen få lida för det.
    Vi gick i terapi och en varsin psykolog och hon visade en helt annan sida av sig själv som jag inte trodde fanns. Hon bönade mig och svor på sina barns liv att hon aldrig skulle bli en sådan människa igen. Hon visade det även till sitt sätt och av den "gamla" egoistiska kvinnan som älskade uppmärksamhet finns faktiskt inte mycket kvar idag.

    Ändå kommer jag aldrig förlåta! Det var ju dessutom med en kompis till mig det skedde och förnedrelsen i det dom gjorde gör fruktansvärt ont!

    Det första 12 - 18 månaderna var fruktansvärda, och då menar jag fruktansvärda!
    Efter ett par år börjar man (åtminstone jag) acceptera det på ett annat sätt.
    Nu har det som sagt snart gått 3 år sen jag fick veta ( själva otroheten skedde dock flera år tidigare) och jag mår fortfarande dåligt över det. varje dag faktiskt! Men livet går vidare. Jag älskar henne fortfarande men inte alls på samma sätt längre. Mer som en partner nu. Däremot så har vi fortfarande sex flera gånger i veckan och det är fan bättre nu än det någonsin var innan jag visste!
Svar på tråden När krisade ni som värst efter otrohet