• Anonym (Kris)
    Äldre 7 Feb 12:04
    64004 visningar
    202 svar
    202
    64004

    När krisade ni som värst efter otrohet

    Min man har varit otrogen med samma tjej i över ett år. Jag har valt att fortsätta tillsammans med honom. Det har nu gått fyra månader och det går ok. Vi kan prata, ibland bra, ibland dåligt. Tilliten är totalförstörd. När var det som värst för er andra som fortsatt efter otrohet. När krisade ni som värst efter att det uppdagats. Direkt, efter några månader, något år? Älskar honom, men Vill inte kämpa i onödan om det ändå inte fungerar i slutändan. Kommer man över det? Vi har barn som dessutom vet om det och har mått dåligt. Utåt håller vi fasaden.

  • Svar på tråden När krisade ni som värst efter otrohet
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 12:33
    #2

    Ja jag är rädd för att det blir så... Va det jobbigt hela tiden eller hade ni glädjeglimtar också under den här tiden? Gick ni i terapi? Vi går i terapi på varsitt håll just nu. Min man försöker och visar ånger. Visade din ånger? Försökte han?

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 13:04
    #8

    Jag säger som ovan. Det går inte att förlåta en långvarig otrohet. Min fru hade en affär i 6 månader och jag kommer aldrig att förlåta. Det är 3 år sedan det kom fram nu. Vi är fortfarande tillsammans men av vårt gamla förhållande finns inte mycket kvar. Det du måste inse är att fr om nu så har du ett "nytt" förhållande och du har gett din man en chans att visa att han är värd detta.

    Du kommer nog aldrig att läka på riktigt om du stannar, men du kommer att lära dig att leva med det. Du kommer heller aldrig att få samma respekt och tillit till den personen igen, men efter ett par år om ni fortfarande är tillsammans så lär du dig att leva med det också. Det första hugget är ju alltid djupast liksom.

    Det är bara du själv som kan avgöra! Man har ju även läst solskenshistorier om par som fått det mycket bättre efter en otrohet och nästan är glad för att den skedde! Det är väl olika? Jag har läst nånstans att de flesta skiljer sig inom tre år efter en skillsmässa.

    [/quote]

    Ja jag har googlat massor och ser stt det finns solskenshistorier. Men ser också att flera av dessa ändå efter några år går skilda vägar pga att de växt ifrån varann, så frågan är om det ändå beror på otroheten? Men det vet man såklart inte. Varför är du kvar?

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 13:12
    #10

    Ledsamt att se att de flesta av de som kämpar vidare mår så dåligt under så lång tid. Flesta råd jag läst är att lämna, men svårt när jag älskar honom. Vi har fått mkt bättre sex, känner jag behöver mkt närhet. Men mår inte alltid bra av det. Försöker att inte vara på honom, men smsar honom hela tiden och frågar vad han gör och vart han är. Hur länge orkar man med det? Från bådas sida?

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 16:41
    #20

    Till anonym Kram (vet ej hur jag svarar på enskilt svar ??????)

    20 år. Barnen är mellan 7 och 15.

    Ser att ni är många som kämpat. Tankarna går upp och ner.

    Känns som att många offrar sig själva för barnens skull. Jag vill inte våra barn ska ha skilda föräldrar. Det vill inte han heller säger han. Men vet som sagt inte om jag någonsin kan lita på honom igen.

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 19:16
    #24

    Just nu känns det som att vi lägger locket på även om vi Pratar då och då om det. Försöker göra myclet med barnen så att dom mår bra.. Vill bara ta mig vidare. Komma förbi alla känslor.

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 8 Feb 06:15
    #35

    En tjej på jobbet.jag kom på dom tidigt genom en konversation. Han lovade stt det inte skulle hända igen och sen fortsatte de Flera månader. Han sa att han älskade henne och gjorde ett försök att vara med henne en kort period, men kom tillbaka till mig.

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 9 Feb 12:12
    #57

    Många som upplevt samma sak ser jsg och många som velar, att gå eller stanna. Risken är ju att det händer igen, att man blir totalt lurad. Många som valt att gå vidare där det händer igen väljer stt gå. Men som någon sa det har ju redan hänt om och om för mig. Jag önskar alla,slapp det här.

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 12:56
    #98

    Dålig dag idag. Hur vet man att det talas sanning. Hur vet man om de har kontakt. Tänk om dom ringer varann? Tänk om dom mailar varann? Hur vet man? Man kan ju aldrig veta. Aldrig. Hur ska han kunna bevisa för mig att det är sant? Man ser alla som säger, jag har fri tillgång till mobil, fb, mail..han låter allt vara öppet.. .. jaha, är det en garanti? han kanske har skaffat en ny mobil? Har en mail jag ej vet om? Osv... hur vet man? :(

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 13:27

    Fyra månader drygt. Hur släpper man den känslan, om jag nu ska välja att lita på honom så ja då måste jag släppa.. men går det? Han är ångerfull... Hur har andra gjort det? Finns dom som säger, ja han va så ångerfull, han kommer aldrig göra om det... ja vad sjutton vet man om det? Oro som gnager stt de kan ha så mkt fortsatt kontakt utan attman har en susning. De blir bara bättre på att dölja.

  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 15:23
    Anonym (härdad) skrev 2018-02-13 13:33:27 följande:

    Men snälla TS, har du läst tråden öht? Eller letar du med kupp efter bara det du vill se? Det låter på dig som att du letar desperat efter det du vill höra, någon som säger att allt kommer bli bra, att han aldrig kommer göra om det, osv...

    Om du läser igenom hela tråden från början till slut, ser du någon röd tråd? Verkar det som om de flesta trivs och mår bra efter att ha stannat kvar? Ser det ut som att de litar på sin partner?


    Fast när jag skriver det jag skriver så syftar jag inte alls på den här trådens inlägg. Jag har en dålig dag och kommer på saker jag funderar på... jag bollar och vinklar, vrider och vänder...Jag har googlat, läst forum, läst vad terapeuter säger... å det är många som går vidare, å tror på sin man och är nöjda å tror att mannen aldrig skulle göra om det för att de varit så ångerfulla. Så det handlar om vad jag läst utöver det här. Det finns många olika vinklingar till det här. Jag vill överleva, självklart griper jag efter halmstrån, men ja jag har läst denna tråd, men jag har även läst en helsikes massa andra inlägg och rekommendationer och ser att man klarar det. Jag undrar hur JAG ska klara av att släppa.
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 15:25
    Ensombryrsig skrev 2018-02-13 14:55:37 följande:

    Vännen, det vet du inte. Du kommer aldrig veta. Jag är exakt där du är. Det har gått så långt att jag funderat på att köpa in övervakningsutrustning för hur mycket pengar som helst Komme dock inte att göra det. Kostar för mycket...). För att jag inte klarar av att inte veta. Att var den som konstant blir lurad. Att känna som du: om det var så lätt att ljuga innan, varför skulle det vara svårare nu?

    Min fru tog ju det vidare till en andra omgång. Men från att första rundan prata, sms;a och maila, till att skaffa en Hotmailadress som båda hade inlogg till och mailade till. De skrev alltså sina mail till samma adress som de mailade ifrån = inga bevis utåt. Fanns ingenstans det gick att hitta. Det var bara min frus oaktsamhet som gjorde att jag hittade det.

    De lär sig att sopa igen sina spår, tro inget annat. De blir bara skickligare och skickligare på det också.

    OM du känner och har tagit beslut om att stanna, blir detta något ni måste jobba med tillsammans. Han får ge dig full tillgång när som helst. Och du måste bearbeta din misstänksamhet. Annars kommer det äta upp dig.

    För somliga tror jag att det går. Men för majoriteten är det nog tyvärr tvärtom.

    Oavsett så kommer det inte vara lätt. Och det kan så klart vara svårare när allt har pågått en längre tid eller i flera omgångar. Jag kommer personligaen aldrig att kunna lita på min fru om detta igen. Inte ens om hon ger mig full tillgång. De har hitintills varit så j***a kreativa på att hitta osynliga sätt. Jag kommer alltid att misstänka att de har kontakt. Om jag stannar, får jag istället välja att skita i vilket...


    Ja jag inser att det är så... osynliga sätten är jobbiga och inser att där möste jag jobba med mig själv om jag fortsätter.
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 17:11
    Ensombryrsig skrev 2018-02-13 16:38:00 följande:

    Och du gör enligt mig (och säkert de flesta) helt rätt i att googla, söka, läsa och fråga så mycket du bara kan. Det är en del av arbetet du måste gå igenom. Det är bra att du greppar efter halmstrån för det gör att du förmodligen inte kommer att ta ett förhastat beslut.

    Tänk bara på att de flesta som svarar dig i denna tråden, är folk som råkat ut för samma svek som du. Och när de läser om dig och det du går igenom, väcks deras känslor och minnen till liv. Vi VET hur du mår och önskar inte ens vår värsta fiende att må så dåligt. Därför blir det många svar som säger "tyvärr, men vi tror inte på att det går" som svar. Många av oss, tog inte tag i det när vi kankse borde ha gjort det. Och det vi går igenom nu, vill vi bespara alla om vi kan.

    Jag har i alla forum jag finns med i, frågat både folk som råkat ut för otrohet men också de som är otrogna. Tyvärr så är det absolut flest som inte klarar av att leva vidare. Inte i en sund relation i alla fall. Det blir aldrig som förr, tilliten är död och misstänksamheten ligger alltid på lur. Det blir ett nytt förhållande helt enkelt. Om du visste vad din make är kapabel till INNAN ni inledde ett förhållande, hade du då inlett förhållandet? Tråkig fråga, jag vet! Men faktum är helt enketl att om han så lättvindigt kunde leva ett dubbelliv innan, så länge, så kan han utan tvekan göra det igen.

    När jag skriver med de som är/varit otrogna, så är svaret alltid att de endast kunnat leva vidare för att deras partners aldrig fått reda på otroheten.

    Det säger också en del.

    Pratar man med en terapeut eller läser i det de skriver, så uttrycker de sig alltid med "Det går att komma över en otrohet". De skriver dock inte att deras arbete i högre grad består av att hjälpa de drabbade att komma på fötter.

    En terapeut sa till mig att där var 3 saker som var viktiga för att vi skulle kunna gå vidare:

    1. "Var ärlig".

    Jo men är inte det huvudproblemet? Min partner har ju inte varit ärlig på väldigt länge, av helt egoistiska skäl. Vad är det som säger att h*n är det nu eller blir det sen?

    2. "Hitta orsaken".

    Visst, det är ju också bra. Men finns det ett svar som vi drabbade kan tycka är ok? Finns det verkligen någonting överhuvudtaget som kan motivera en otrohet eller ett dubbelliv? Kan du hitta något?

    3. "Börja om på nytt".

    Ok, men då måste jag fråga mig själv; Personen framför mig som jag ska "starta" ett nytt förhållande med, har en tendens till att vara oärlig, egoistisk och oärlig. H*n har inga problem med att vara otrogen eller leva dubbelliv bakom min rygg.

    Kan jag tänka mig att riskera mitt välmående med denna informationen till handa?

    Kan du svara positivt på alla frågorna, är du en fantastiskt stark person och chanserna för dig och din man är ganska stora.

    Är du osäker eller inte kan se att det blir positiva svar på frågorna, vad finns där då för dig att greppa efter? Då är nog tyvärr halmstråna slut.


    Tack för ett mycket genomtänkt svar
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 17:29
    Fd otrogen skrev 2018-02-13 17:15:20 följande:

    Hej! Fattar att ni inte kanske vill höra från en som mig, men jag var i mitt förra äktenskap otrogen med samma tjej i ca 1,5 år innan det kom fram. Vi blev kära i varandra, jag visste att jag älskade henne. När det kom fram, ville min fru fortsätta. Våra barn var då små (3 o 6 år). Jag stannade, bröt all kontakt med den andra tjejen och ?satsade? på vårt äktenskap.

    Nu till ts fråga, när krisade ni som mest? Svaret är att vi slutade aldrig krisa. Min fru hade ingen tillit till mig och jag kunde inte riktigt släppa den andra. Tänkte på henne ofta, på jobbet, på semestrar och när jag och min fru hade sex. Tillslut såg jag att mitt svek bara fortsatte. Min fru fick aldrig chansen att läka. Tillslut var skilsmässa ett faktum. Då hade vi ändå gjort ALLT som man skulle. Terapi, samtal, bråk, öppenhet.

    När min skilsmässa ställdes jag inför ett ?pest eller kolera?-val. Lämna en person jag visste att jag ville leva med eller lämna min familj. Min exfru har efteråt sagt att hon skulle ha lämnat. Och jag skulle ha lämnat.

    Jag vet inte om mitt inlägg hjälper på nåt sätt och hag är inte ute efter att såra nån. Kanske kan det öppna för samtal i era situationer.


    Tack, hör gärna allas historier.
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 18:49
    Anonym (Kris) skrev 2018-02-13 17:29:59 följande:

    Tack, hör gärna allas historier.


    Fd otrogen skrev 2018-02-13 17:15:20 följande:

    Hej! Fattar att ni inte kanske vill höra från en som mig, men jag var i mitt förra äktenskap otrogen med samma tjej i ca 1,5 år innan det kom fram. Vi blev kära i varandra, jag visste att jag älskade henne. När det kom fram, ville min fru fortsätta. Våra barn var då små (3 o 6 år). Jag stannade, bröt all kontakt med den andra tjejen och ?satsade? på vårt äktenskap.

    Nu till ts fråga, när krisade ni som mest? Svaret är att vi slutade aldrig krisa. Min fru hade ingen tillit till mig och jag kunde inte riktigt släppa den andra. Tänkte på henne ofta, på jobbet, på semestrar och när jag och min fru hade sex. Tillslut såg jag att mitt svek bara fortsatte. Min fru fick aldrig chansen att läka. Tillslut var skilsmässa ett faktum. Då hade vi ändå gjort ALLT som man skulle. Terapi, samtal, bråk, öppenhet.

    När min skilsmässa ställdes jag inför ett ?pest eller kolera?-val. Lämna en person jag visste att jag ville leva med eller lämna min familj. Min exfru har efteråt sagt att hon skulle ha lämnat. Och jag skulle ha lämnat.

    Jag vet inte om mitt inlägg hjälper på nåt sätt och hag är inte ute efter att såra nån. Kanske kan det öppna för samtal i era situationer.


    Hur länge försökte ni rädda äktenskapet? Du bröt kontakten helt med älskarinnan eller hördes ni av någon gång? Blev det du och älskarinnan?
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 19:52
    Fd otrogen skrev 2018-02-13 19:01:14 följande:

    Vi försökte i 3 år. Och ja, jag bröt kontakten helt. Hon försökte ta kontakt då och då det första året, men jag vågade inte svara henne (mer än en gång) för att jag skämdes över vad jag hade gjort mot min exfru och jag ville inte såra henne mer nu när jag hade lovat att försöka. När jag svarade henne den enda gången var jag kall och sa att jag inte var kär, att jag aldrig varit det, att jag insåg att det var min fru jag egentligen älskade. Det betyder dock inte att jag inte ville svara henne varje gång Att jag inte ville krama och trösta henne. Att jag inte ville vara med henne. Allt det ville jag egentligen.

    Det blev inte hon och jag som du kanske förstår. Efter ett år ungefär träffade hon en annan man. Det har nu gått 2 år sedan skilsmässan och jag tänker fortfarande på henne nästan dagligen och såklart finns det ett hopp om oss fortfarande. Men, jag har bränt mina broar. Jag förtjänar det antagligen.


    Tack för ditt svar. Du gjorde ett försök för din fru som känns ärligt. Sen blev det i slutändan ändå inte det hon, ni hoppats på kanske. Men jag önskar dig all lycka.
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 13 Feb 20:35
    Anonym (...) skrev 2018-02-13 20:05:03 följande:

    Ja, men det känns som om du missar Fd otrogens poäng lite (jag kan ju såklart ha fel!!). Både hans exfru och han själv anser att de skulle ha lämnat tidigare.


    Jag har förstått poängen... Det jsg menar är att ingen av dom ville ju sitta i den här sitsen. Såklart. De kämpar, tillit förstörd, bråk, inser senare stt det borde brutit tidigare osv. De fick alltså inte nåt av det de kanske hoppats på. Sitsen är tuff. Menade i all välmening för jag antar att ingen av dom ville hamna här överhuvudtaget...
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 14 Feb 08:38
    Anonym (Mackan) skrev 2018-02-13 17:17:11 följande:

    Krisade i några veckor efter sveket.

    Sen var det okej i någon timme.

    Sen krisade det i några veckor till.

    Den skiten går upp och ner och jag har varit med om det en gång tidigare. Tog över ett år att komma över och denna gången var det mer brutalt så det vettitusan hur lång tid det kommer ta.

    Otrohet dödar verkligen en människa.


    Vad var första sveket?

    När kom det andra? Och varför mer brutalt?

    Varför stannade du kvar då och barför är du kvar nu?
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 15 Feb 13:02
    Ensombryrsig skrev 2018-02-15 11:23:32 följande:

    Det kan säkert vara ett alternativ för många. Testa att leva isär ett tag, känna hur det känns. Lite "vet inte vad man saknar förrän man förlorat det"-tänk.

    För min/vår skull, tror jag tyvärr att det inte kommer hjälpa alls.

    I och med att hon gjort detta två gånger nu (vad jag vet), med samma man, och så beräknande och länge, vet jag inte vad bo i sär skulle göra för oss.

    Hon har flera ggr skrivit till honom att hon visste vad hon riskerade och hur det kunde sluta. Men hon tyckte att det var värt det. Och hon visar ju det genom att gå tillbaka till honom en andra gång. Och i 3,5 år. Hur ska bo isär hjälpa då?

    Jag tror tyvärr att jag måste inse att han står högre i kurs än vad jag gör, även om hon lever med mig fortfarande. Och samma sak här; jag kommer aldrig att veta varför hon gör det. Är det för att hon verkligen älskar mig på det sättet och vill leva med mig? eller är jag bra att ha, tills hennes ex lämnar sin fru? Är det för tryggheten och det praktiska?   Jag kommer aldrig känna att jag vet vilket. Jag kan bara välja att tro på det ena eller det andra. Och efter det hon gjort, är där inte så många alternativ.

    Nu är inte detta min tråd, så jag ber om ursäkt för att jag skriver så mycket om min egen situation.

    Jag hoppas bara att min öppenhet kring den, kan hjälpa någon i liknande situation.

    Min fru och älskaren, skrev totalt runt 30 000 mail till varandra, nu den andra rundan. Och då har vi inte räknat med alla Messenger-meddelanden, samtal, chats, osv.

    Innehållet var blandat. Ofta med väldigt mycket känslor.

    Texten nedan skrev min fru till honom en dag när de diskuterade huruvida de var otrogna eller inte. Hon tyckte att han visade för lite känslor och "bara" var intresserad av sex. En av alla texter som ligger till grund för att jag inte tror att bo i sär kommer hjälpa något.

    "Det känns som ett slag i magen när du skriver att du förnekar att vi är otrogna. Jag är i allra högsta grad otrogen mot min man och är en dålig förebild för mina barn. Men det är ett val jag gjorde tillsammans med dig innan allt blev fel. Och när vi tog det beslutet så hoppade jag rätt ut i känslohavet. Och nu är jag ensam där... För du förnekar och väljer annat... (hans fru, menar hon här)

    Och här är jag. Otrogen och glad över mitt beslut att vara det. För det är det som gör mig lycklig. Du är värd det. För mig är du viktigare än allt det där andra."

    Tankar kring det?

    Är där någon som inte förstår att jag känner att vi inte kan vara rätt för varandra?

    Och detta är bara en text av 1000-tals med liknande kärleks- och känsloutfall.

    Men min fru gav mig historien att det aldrig var några känslor inblandade.

    Ni skulle bara se vad hon skrev i sina egna anteckningar...


    Skriv på. Läser allt!
  • Anonym (Kris) Trådstartaren
    Äldre 16 Feb 15:33
    Ensombryrsig skrev 2018-02-15 21:40:21 följande:

    TS, hur mår DU?

    Var är du i dina känslor?

    Hur går det för dig/er?

    Många svar, tankar och andras historier i tråden.

    Hjälper det dig något?


    Vi kämpar vidare. Det kommer jag/vi göra. Vart det leder vet ingen, men jag älskar honom. Söker svar öberallt. Bli ledsen för alla trista slut som många har, men ser också hopp. Vart vi hamnar vet ingen av oss, men nu vill jag överleva det här. Bli av med det mest smärtsamma. Det kommer jag få kämpa med. Vet inte längre vad som hjälper och inte hjälper. Har väl tappat mig själv lite där.
Svar på tråden När krisade ni som värst efter otrohet