Inlägg från: Anonym (Utförsäkrad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Utförsäkrad)

    Ni med autism, vuxna, har ni också blivit nekad aktivitetsersättning av försäkringskassan?





    Detta skrev fk om mig varför jag ej fick min ersättning

    FFast det är orättvist eftersom vi har ''jobbat'' med habiliteringen, jobbförberedande hos kommunen, boendestöd. Å så kom denna domen,. enl vad som skrevs 2015 .
    Läkaren jag pratade med igår höll verkligen med mig om att det är ett dåligt beslut som fk har fattat. Då vi testat att vara i grupp och få vardagen att fungera och sedan tänka på min ork och ta det ''lugnt'' fram med allt. Men ändå mår jag så himla dåligt och orkar snart inte må såhär dåligt jämt. 

    JAG VILL JOBBA, fast det kostar på så himla mycket. Jag vill inte sitta hemma och må skit ensam. Fast då får jag ej vila. Å får jag ej vila så orkar jag ingenting annat, dvs familjen
  • Anonym (Utförsäkrad)
    Anonym (Bipolär) skrev 2018-02-14 09:03:18 följande:
    Känner igen mig i det där med att inse att man behöver hjälp med i stort sett alla aspekter av livet. För mig har det blivit en morot att jag så gärna vill kunna jobba, om än bara på 25%. Tidigare har jag inte ens orkat tänka på att jobba för att jag varit för dålig, men nu börjar jag känna att det kanske kan gå vägen, ändå. 

    Men då har jag också insett att jag måste få vardagen här hemma att fungera bättre - allt har varit rörigt här också. Och jag är ensamstående med två barn så det har varit en kamp. Nu har jag fått hjälp att strukturera både jobb och hem, och då har jag förstått att FK ser detta som positivt.

    Så kan det förhoppningsvis bli även för dig, om du nu har bestämt dig för att koppla in flera stödinstanser. Det syns att du verkligen anstränger dig för att tillvaron ska flyta på. 

    Och så det där med att det är svårt att inse att man behöver hjälp, fram tills allt blir ett helvete... det är inte så konstigt, egentligen. Man kämpar på, vill ju klara sig själv naturligtvis. Jag har själv känt att det vore ett nederlag att ha boendestöd eller liknande insatser. Jämför mig med andra och fattar inte varför inte jag kan klara min vardag, alla andra gör ju det?!

    Men så har jag kapitulerat och tänkt att jag måste ta den hjälp jag kan få, inte minst för mina barns skull.

    Skriv gärna hur det går!
    Jag hade boendestöd när jag var hemma med min dotter å då behövde någon som kunde ta henne för en kort stund om jag skulle upp och fixa lite på övervåningen när jag väl hasde energi över. Fick då höra av boendestödet när jag kom ner att: Jag är ju ändå ingen barnvakt, jag är här bara för din skull.
    Det fick bägaren att rinna över å så vågade jag inte ens be om NÅGON hjälp från denna människan mer.
    Vi skall tydligt ta fram en plan för hur boendestödet skall fungera denna gång,, för nu vet jag vad som inte tycks fungera när jag är utan.
    Jo pinsamt att man behöver boendestöd, när de kommer hem och knackar på när ev andra grannar kan se. Men tyvärr så får jag väl ha det. Trodde jag mådde så himla bra när boendestödet skulle försvinna å jag skulle klara mig själv, fast allt blev tusen ggr värre utan.
  • Anonym (Utförsäkrad)
    Anonym (Bipolär) skrev 2018-02-14 09:09:28 följande:
    Jag fattar inte riktigt. Det är ju inte ett avslag rakt av, det finns ju stor förståelse för dina svårigheter i texten. Jag tolkar det som att inte alla möjligheter är uttömda - något som de är SUPERNOGA med. Och nu har du som sagt kopplat på flera stödfunktioner och det borde vara jättepositivt!

    Nu är det väl inte lika strängt att få aktivitetsersättning som sjukersättning, antar jag? Men om jag ska söka sjukersättning vet jag att ALLT måste vara provat och utrett, både medicinskt och allt annat. Är det inte nåt sånt de menar i utlåtandet...?
    Jo nu på måndag får jag veta om läkarintyg nr 2 hjälper till att få dem att inse att jag har testat allt, å min stress och ork har blivit försämrad.
    Annars står jag utan pengar sedan i december. De har skrivit avslag på ansökan tills jag ev fått in fler papper. 
    Aktivitetsersättning är om jag ej skall kunna arbeta på ett år, men de var lite fräcka när min handläggare i telefon sa att de borde vara lite mer stränga eftersom jag är 30 om ett år och skall komma ut på arbete innan jag hamnar där. Så de pressar mig å bedömer att jag kommer att vara fungerande inom ett år, trots att jag inte fungerat på hela livet, jo tack fk lycka till med att få det att låta som att ni ''botat'' mig.

    Har även haft ett stöd under praktiken som jag testat på, hon säger att min förmåga är NOLL. För jag mår så himla dåligt, får fråga om ALLT, hela tiden, försöker undvika vissa saker och orkar inte så mkt,  för att sedan gå hem och må skit. 
  • Anonym (Utförsäkrad)

    Någon som vet om försäkringskassan får gå efter 3 år gamla läkarintyg?
    Mitt nya läkarintyg står det, att hon hänvisar till de gamla som skrevs för tre år sedan. TROTS att stuationen ser helt annorlunda ut idag.

  • Anonym (Utförsäkrad)
    Anonym (Bipolär) skrev 2018-02-19 21:09:10 följande:
    Men så underligt av läkaren :(((

    FK har såklart kvar dina gamla intyg - men de kommer inte gillar att läkaren skriver så... Du borde försöka få en läkare som kan skriva ordentliga intyg, för som det är nu får det stora konsekvenser för dig tror jag :/
    Jo just detta blev min ''dom''. Läkaren gjorde ''så gott hon kunde'' med mitt nya intyg. 
    Fast jag hoppas att  min nya komplettering kan ändra lite på vad läkaren vidarebefodrade innan. Allt är ju helt rörigt bara
  • Anonym (Utförsäkrad)
    Anonym (gulli) skrev 2018-02-19 21:23:37 följande:

    Om allt annat kraschar så kan du kanske försöka jobba några månader för att få upp din sgi igen. Sedan kan du ju vara sjukskriven igen. Kan


    Det var ju planen innan allt detta gick åt skogen, men tyvärr så klarade jag ej av att ens praktisera
  • Anonym (Utförsäkrad)

    Har nu uppdaterat inlägget om hur läget ser ut just nu.

  • Anonym (Utförsäkrad)

    Nu ny uppdatering av mitt ärende. Läs och njut, hoppas ni blir klokare i skallen av denna försäkring.

    ''TYPISKT FK''

  • Anonym (Utförsäkrad)
    Anonym (Bipolär) skrev 2018-02-26 12:02:19 följande:

    Tror inte att de väntat på att du ska läsa, utan att handläggaren inte hunnit börja med ditt ärende...? Kvarnarna mal långsamt... :/

    Hur som helst betyder väl detta att det finns chans att du blir beviljad..?!


    Ne de sa precis de här orden: Va bra, då kan vi börja handlägga ditt ärende..

    Hoppas jag blir beviljad. 
    Men tror ändå att de hittar på nåt nytt kryphål för att jag skall kunna få mina pengar,, tex bättre rehabilitering el liknande,men det går ej att tyvärr göra min situation bättre, jo kanske ta bort min familj ifrån mig å låsa in mig i nån cell någonstans, så jag kan vila upp mig ett år, dåååå kanske det finns en minimal ork till något arbete om ett år eller så (om det nu funkar dvs).
    Skall man behöva gissa sig fram (så som jag redan har gjort typ hela livet) till vad man orkar, vilka slags jobb man orkar, vet ej om jag ens klarar det detta året, allt är så oklart.
    Jag har alltid kört slut på mig själv, i jobb, relationer, skola mm. Orkar inte hålla på med en massa pengabekymmer också,.
  • Anonym (Utförsäkrad)

    Har blivit nekad, trots att läk anser mig för sjuk för att arbeta, alltså jag dör snart, Försäkringskassan kan verkligen få en att vilja försvinna!

Svar på tråden Ni med autism, vuxna, har ni också blivit nekad aktivitetsersättning av försäkringskassan?