• beccagranen

    Dumt att ta med barnet?

    Har ett dilemma, min 5 åring har åkt på feber. Problemet är att vi ska åka till badland i Danmark imorgon. Vi åker med en till familj, och äldre syskon har sett fram emot detta länge som sportlovsresa nu när vi kommer få arbeta hela lovet. Den som vart så förväntansfull och verkligen längtat är 5 åringen. 

    Igår hade hon feber på 39,2 och i morse hade det gått ner till 38,1. Idag vakna hon tidigt och gick på toa, ville ha frukost och dricka. Så det går åt rätt håll. Hon har varken snuva eller hosta, bara feber. Hon var så ledsen i morse när hon insåg att det troligen inte blir någon resa för hennes del. 

    Mina föräldrar har erbjudit sig att passa henne i helgen, så vi kan åka med de äldre barnen. Dom tycker det är riktigt dumt att ta med en febrig till badlandet.
    Men min man tycker att det är hemskt att utesluta henne, utan tycker att vi kan ta med henne och en sulky så hon kan vila efter behov. Och säger att vi isf kan turas om att vara med henne på rummet om hon behöver vila. 

    Hur hade ni gjort? Det känns hemskt att lämna henne som sett fram emot resan, men också hemskt att dra med henne när hon inte är frisk. 

  • Svar på tråden Dumt att ta med barnet?
  • äldreochklokare

    Men det är i morgon ni ska åka? Det är ju ett helt dygn till, avvakta tills dess och se om febern försvunnit. Om era föräldrar kan vara standby utan att få besked förrän precis innan så är det snällt, så slipper ni ta beslut idag? 

    Däremot tänker jag att just badhus osv är ju rena grogrunden för bakterier och är man lite nedsatt i sitt immunförsvar kan man nog åka på att bli mer sjuk, om man har otur. 

  • fjanten

    Se hur hon mår imorgon. Hur länge ska ni vara där? Hon kanske inte kan vara med och bada just imorgon, men dagen därpå? Eller dagen efter det om ni stannar ännu längre...

    Hur påverkad är hon av febern? Kan hon uppskatta en liten resa trots feber (oavsett om hon får bada eller inte alltså? Att det är mysigt att få bo på hotell och så tänker jag

  • beccagranen

    Problemet är jag måste ta ett beslut i eftermiddag, då mina föräldrar bor 7 mil bort och vi måste åka tidigt i morgon. Min man säger att hon kan ju bli bra under lördag/söndag. Tänk då att sitta och vara ledsen som missa hela resan och alla andra i familjen har roligt. Mina föräldrar säger att det blir bakslag för henne som inte får vila upp sig ordentligt. 

    Vi tänkte att hon kan vara i vagnen på båten, och beroende på hur hon mår på lördag/söndag så kanske hon kan bada om hon är feberfri och kry igen. Är hon hängig så kan jag och mannen turas om att vara med henne på rummet och kolla på film, kanske ta en promenad ute osv. 

  • beccagranen
    Tofflans skrev 2018-02-09 08:15:29 följande:

    Hade du velat åka med feber?

    Nej, det vill inte ett barn heller.


    Nej inte till ett badland då det inte lockar mig tillräckligt. Men hade vi åkt utomlands på en resa som jag sett fram emot, så hade jag tagit febernedsättande och åkt med i hopp om att bli bättre inom någon dag.
  • enmamma

    Sjuka barn bör stanna hemma eftersom de smittar.
    Det är jobbigt att åka bil.
    Att orka en hel dag på badland är jobbigt, barnet kan bli mer sjukt och att stoppa en  femåring i sulky känns fel.

Svar på tråden Dumt att ta med barnet?