Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Lämnar barn på förskolan

    modsey skrev 2018-02-10 09:20:43 följande:
    Nähä ja den tanken hade jag för så trygg i mitt föräldrarskap är jag . Att vi dessutom har så lite barnomsorgstid resten av tiden bidrar så klart .

    Och kan lugna dig med att vi varken röker eller dricker cola ( inte barnen heller, de föredrar vatten). Betalar våra räkningar gör vi oxå.
    Ja känner du att du vill semestra utan ditt/dina barn och kan lämna den på förskolan och .....Ev betalar avgiften så är det ditt val. Ha det så fint.
  • Anonym (mor)
    modsey skrev 2018-02-10 09:30:37 följande:
    Tack vi hade en trevlig resa. ( det är alltså några år sedan) eventuellt beyalar avgift förståt jag iofs inte vad du menar? Klart vi betalade den som alla månader

    Och vi hade självklart semester med de små barnen också de åren, precis som vanligt fick de ett helt sommarlov ledigt med oss.
    Härligt! Lämnar nu för det doftar anmälan och avstängning för min del? Ha det jättefint och lycka till med barnen.
  • Anonym (mor)
    Topcom skrev 2018-02-10 09:35:44 följande:

    På sportlovet kommer jag åka iväg med mina äldsta två barn till Sälen. Min yngsta som inte kan stå på ett par skidor än, kommer vara hemma med pappa. OCH vara på förskolan :"""( stackars barn! Eller inte...

    Om inte jag hade valt att åka iväg så hade jag jobbat och då haft alla ungar på skola/förskola. Så det hade knappast gjort någon skillnad för yngsta.

    Sen har jag och min sambo extra semestervecka så yngsta kommer få gott med semester under året.

    Lika glad för det är jag :) och inte har jag några skuldkänslor för det!


    Varför tar du åt dig?
  • Anonym (mor)
    modsey skrev 2018-02-10 09:43:12 följande:
    Ok anmälan för vad??
    Ja inte vet jag men ibland så blir man avstängd ett par dygn utan att man fattar riktigt varför! Tänker att OT är en god grund? Ajöken ajö och hörs på tmåndag?
  • Anonym (mor)
    modsey skrev 2018-02-10 09:43:12 följande:
    Ok anmälan för vad??
    Ja inte vet jag men ibland så blir man avstängd ett par dygn utan att man fattar riktigt varför! Tänker att OT är en god grund? Ajöken ajö och hörs på måndag?
  • Anonym (mor)

    OT OT OT men så mycket jag lär mig inför att få barnbarn. Inom de närmaste åren sannolikt aktuellt. Kommer mina döttrar att skita i att betala avgiften för barnomsorg? I så fall begår jag harakiri.

  • Anonym (mor)

    Krångligt blir det med nya plastbarn och gemensamma kärleks dito. Hoppas vid GUD att jag slipper bli plastmormor. OT OT OT

  • Anonym (mor)
    sextiotalist skrev 2018-02-10 10:17:45 följande:
    Tack och lov gick sonen på ett dagis där detta var tillåtet. Vi behövde bara tala om vi befann oss på någon annan plats (så de visste hur de skulle få tag på oss).
    Ursäkta att jag lägger mig i men det var alltså tillåtet på din sons förskola att använda den som barnpassning? Vilka möjligheter det öppnar! Ska man till doktorn/frissan# sjukgymnasten......lämna knatten på förskolan!
  • Anonym (mor)

    Återigen skådar jag i min gamla siarkula. Abra kadabra............alla framtidens förskolor är öppna 24/7. Ingen "bonusfamilj" behöver tjafsa med dina eller mina barn utan småttingarna tas om hand på förskolan! Glad och trevlig handplockad personal i socialdemokratisk anda eller M eller F!............etc

  • Anonym (mor)
    Topcom skrev 2018-02-10 10:29:02 följande:
    Som sagt, hade jag inte åkt iväg så hade jag jobbat. Och då hade dem alla fortfarande varit på förskolan. Om vi ska se det så, så gör jag väl förskolan en tjänst som låter ett barn följa med ;)

    Sen betalar jag också skatt. Sen är det tillåtet i Sthlm där jag bor. Bara det inte går till överdrift. Sen betalar jag också avgift på heltid även fast mina barn inte är där.

    Arbetslösa betalar inte skatt då de inte jobbar men de får ändå ha barn på förskolan? Då betalar personen inte i praktik för sitt barn där, Så det är ok?

    Detta kan man ju dividera om i en evighet. Men jag vet alla fall att jag hör det bästa för mina barn och det är det viktigaste för mig. Och jag stjäl inte från någon och ingen blir skadad av detta.
    Eller hur? "Förskolan en tjänst" när du tar med dig ett av dina barn. De jublar säkert och gör vågen med alla andra skitungar de tvingas ta hand om?
  • Anonym (mor)
    Anonym (mor) skrev 2018-02-10 10:31:58 följande:
    Eller hur? "Förskolan en tjänst" när du tar med dig ett av dina barn. De jublar säkert och gör vågen med alla andra skitungar de tvingas ta hand om?
    OT OT OT? ursäkta.
  • Anonym (mor)
    Topcom skrev 2018-02-10 10:41:53 följande:
    Om de ser barn som skitungar bör de nog byta jobb:)
    OT OT OT Så kan man tycka. Jag har inte en susning men vikarierade som ung på 70-talet inom barnomsorgen och jag är inte så naiv så jag tror att människan förändrats sedan dess!?. Minns den där lilla flickan som ingen ville ta i för hon stank! Minns den lilla tjejen som kissade på sig och vars mamma slog ifrån sig och skyllde på förskolan. När det var nedkissade byxor i "lådan" så blev det ett himla liv. Den som inte tror att det finns klasskillnad på förskolan är lyckligt ovetande men barnen får lida. Den lilla flickan som ingen ville ta i är vuxen nu och jag undrar vad som blev av henne................................
  • Anonym (mor)
    Anonym (Eh, va?) skrev 2018-02-10 10:54:36 följande:
    Jag använder inte förskolan som barnvakt och har aldrig gjort.
    Jag använder förskolan som förvaringsplats för mitt yngsta barn då jag jobbar. Barnvakt behöver jag rätt ofta eftersom jag är ensamstående och behöver resa i jobbet. Jag minimerar antalet resor så gott jag kan men kan inte undvika dem helt. Min barnvakt jobbar på dagarna, så barnet går på föris oavsett om jag jobbar i Solna, Visby eller är på konferens i Italien eller Kroatien. Jag reser inte privat utan barnen eftersom jag inte vill vara borta mer från dem än jag redan är.
    Jag skulle kunna byta jobb, men då skulle jag vara tvungen att gå ner i lön och det skulle drabba barnen hårt då vi inte skulle ha råd att bo kvar i området där de vuxit upp.
    Jag garanterar att jag betalar väldigt mycket mer skatt än vad du gör om det är skattepengarna du oroar dig för, och jag personligen tror på att alla föräldrar gör så gott de kan oavsett om jag fördömer deras uppträdande eller inte.
    Det jag absolut inte kan med är den småaktighet och oförståelse för individuella omständigheter som samtliga personer som går på TS linje här inne uppvisar.
    Ursäkta att jag lägger mig i ditt fina utlägg. Men "förvaringsplats" låter inte i mina öron som ngt barn ska befinna sig i!? Låter mer häkte.
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan