Inlägg från: norrland91 |Visa alla inlägg
  • norrland91

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Ek90 skrev 2018-03-22 23:54:08 följande:

    Jag vågar knappt tro det är sant!

    Var så otroligt uppgiven, deppig och säker på att det inte fanns en chans att det blivit något denna månad. Men så tyckte jag har mina bröst faktiskt såg ut att ha svullnat en del och jag har även haft väldigt ont i dom sen ÄL. Men det brukar va vanligt innan jag får mens... men så tog jag ett test i tisdags som visade två streck! Vågade inte tro på det då jag fick det förra månaden också som slutade i MF två dagar senare. Men tog detta idag och försöker våga tro att det faktiskt KAN gå vägen denna gång!

    Är så otroligt nojjig, känner efter hela tiden och är rädd varje gång jag går på toa, men det är väl ganska normalt kanske.

    Så idag fick jag överraska sambon när han kom från jobbet :D

    HOPPAS hoppas den lill* vill stanna kvar denna gång!!


    Åååååhhh grattis !!! Blev helt tårögd nu finns det något bättre än en sånhär bild <3 <3
  • norrland91
    solhimmel skrev 2018-03-26 17:52:05 följande:

    Hade min ÄL 17/3  åkte till Danmark gjorde min insemination den 18/3 väntar på söndag är min mens beräknad och jag får ta grav test från den 2/4 de är på måndag. Hoppas inte mensen kommer söndag. Lång väntan när man vet att man gjort in greppen.

    Har känt lite symtomet men hoppas de är riktiga och  inte är som jag in bildar mig.


    Håller tummarna <3
  • norrland91
    Långväntanefterdig skrev 2018-03-26 17:57:40 följande:

    Hoppar in här :)

    Försökt på första barnet över 1 år nu. Det verkar aldrig vilja ta sig. Nu är jag här igen - mellan ÄL och BIM. Hoppas och håller tummarna. Jag 27 och sambon 30.


    Håller tummarna <3
  • norrland91

    Hoppar in här :) Heter också Erika, är 26, sambon 30. Jag tog ut min spiral juni -17 men dethär är vårt andra "riktiga" försök. Första barnet. Har längtat flera år efter barn men alltid försökt skjuta på det för man "måste" ju göra massa saker innan.

    Men så en natt kände jag bara att jag orkar inte vänta längre måste ha barn NU. Och sen dess är det de enda jag tänker på haha :)

    Har äl i dagarna och BIM 12/4. Är själv född i december så har alltid tänkt att jag inte ska skaffa barn som föds så sent men jag kan inte vänta längre. En månad är ju en evighet!

  • norrland91
    Jagerika skrev 2018-03-26 19:55:05 följande:

    Gud vad roligt med nya folk!

    Jag vet precis hur du känner! Jag och min sambo pratade på allvar om barn i december och då sa jag att jag kunde tänka mig sluta med pillren i Maj i år, men efter flera timmars diskuterande så kom vi på att vi älskade varandra, har ett fint hus, fasta jobb och familjebil så min sambo sa det att han kunde tänka sig börja med en gång för han var så säker. Så den dagen slutade jag ta pillren! :D denna månaden blir det vårat fjärde försök och för oss spelar det ingen roll när barnet kommer, vet många som är födda vid jul och det går ingen nöd på dom haha XD


    Vet du jag tror det händer något biologiskt i kroppen när man blir äldre och fertiliteten börjar sjunka. Då börjar kroppen på allvar ge signaler att det börjar bli dags! Den känslan känns verkligen i hela kroppen. Och precis som du säger så när man väl bestämt sig så vill man bara att det ska hända direkt! För att man längtar såå mycket. Jag har gjort många gravtest tidigare och alltid blivit så himla besviken när det varit negativt. Men när vi väl får våra bebisar så kommer de vara extremt efterlängtade, det är en fin tanke att trösta sig med :)
  • norrland91
    Jagerika skrev 2018-03-27 15:22:11 följande:

    Ja det tror jag också! Jag har varit redo sen jag var 23 och planerade barn med mitt ex,men som tur var blev jag aldrig gravid, han var otrogen och dejtade andra tjejer bakom min rygg, typ åkte på hotell med dom när han sa att han jobbade. Jag lämnade när en av tjejerna hörde av sig och fråga om vi var ihop. Fick reda på allt och lämnade samma dag!! Usch vilket svin!!

    Så nu har jag vart ihop men min nya kille i 1 år och vi vill verkligen ha barn :) det är helt annorlunda med nuvarande killen, han är den jag väntat på i hela mitt liv <3 så även om vi bara varit tillsammans i 1 år så känns allt bara så fantastiskt!!


    Kände också mig helt redo när jag var 23, däremot var jag mitt uppe i att göra karriär. Sen dess har jag blivit utbränd och nu äntligen frisk och omvärderat hela mitt liv. Insett vad som egentligen har någon betydelse här i livet. För mig är det inte längre pengar, karriär, status eller prylar. Utan familj, nära och kära och framförallt skaffa barn <3

    Herregud så hemskt! Vilket sjuk människa. Då var det meningen att du skulle träffa din livs kärlek senare istället :) Man blir typ mer kär av tanken att de kommer vara pappa till ens barn, tänk vilken kärlek.
  • norrland91
    Maya 889 skrev 2018-03-29 08:59:06 följande:

    Hejhej, jag hoppar också in här!

    Första försöket för mig och sambon, jag är 26 och han är 28. Känns sååå otroligt att vi faktiskt har bestämt oss för att börja försöka, bara det steget känns så himla stort, läskigt och spännande!

    Har BIM den 14 April och har ÄG i skrivande stund, så nu kör vi så det rycker haha!


    Hej och välkommen! Håller med, det är enormt stort (största i livet) att ta beslutet. Så himla pirrigt och spännande, känns som att man har en stor fin hemlighet med sin partner. Nog för att jag berättar till mina närmsta vänner som peppar oss :)

    Håller tummarna för oss!
  • norrland91
    Maya 889 skrev 2018-03-29 09:13:16 följande:

    Tusen tack!

    Ja verkligen, jag har tänkt att jag ska försöka hålla det hemligt för alla och sen ge dom en mega surprise! :D lättare sagt än gjort då det är det enda man vill prata om, men det är tur att ni finns att ventilera med istället! :)


    Ja det kommer bli så kul att överraska! Fantiserar över roliga sätt att överraska på :) Vi säger inget till våra familjer, bådas föräldrar har tjatat 5år på barnbarn så de har väl börjat ge upp hoppet haha.

    Tyvärr har jag inte så lätt att bli gravid som jag trodde så sagt nu till mina närmsta vänner så jag får stöd i det.

    Vad tror ni om att ens partner ska låtsas ta kort på mig och mamma. Men han börjar filma istället och så säger vi typ "nu måste du le och se glad ut för du ska ju bli mormor". Så får man reaktionen på film :D är inte det en rolig idé? Älskar att överraska!
  • norrland91
    Maya 889 skrev 2018-03-29 18:24:19 följande:

    Eller huuuur, samma sak här, föräldrarna har tjatat och tjatat så ska bli så kul att få överraska dom när det väl är dags! :D Riktigt bra överrasknings tips!!! Man vill hu absolut ha det på film!

    Vännen då,hur länge har ni försökt? Snart kommer ni plussa ska du se! <3 När har du BIM?


    Vi har kört på 9 månader utan preventivmedel och tänkt händer det så händer det. Dethär är andra "all in" försöket. Känns dock inte som att det blev något denna gång heller, men tror jag tänker så mest för att slippa bli besviken. Brukar alltid inbilla mig massa symptom. Känns ganska skamligt att inte ha lätt för att bli gravid om jag ska va ärlig..

    Bim 12/4, lång väntan :)
  • norrland91
    Maya 889 skrev 2018-03-29 22:37:20 följande:

    Förstår att det är tufft, men det kommer ska du se!!

    Och så ska du ABSOLUT inte känna! <3 Finns ingen skam i det överhuvudtaget! Och två ?riktiga? försökt utan framgång är helt normalt!

    Jag har BIM 14/4, vem vet, vi kanske tajmar varandra! :)


    Tack för pepp <3 Ja vi bestämmer det! :)
  • norrland91

    5-6dar sen ev befruktning. Har lite ömma bröst och molvärk nere i magen, även ilningar på vänster sida. Är förmodligen skengravid igen haha. Man är hopplös :)

    Hoppas ni får en fin påsk!

  • norrland91

    Imorse kom det lite blod på pappret när jag torkade mig. Är typ 5dagar sen äl. Kanske nidblödning? Vet inte annars vad det kan vara.

  • norrland91
    Jagerika skrev 2018-03-31 10:37:59 följande:

    Oj vad spännande! Låter som en nidblödning! Så då kanske du är befruktad!! Hoppas nu bara att ägget fäster i livmodern så ska du se att du plussar :D


    Ja spännande hoppas det går vägen :) <3
  • norrland91
    Jagvetdåinte skrev 2018-04-03 05:30:10 följande:

    Jaha en liten uppdatering då. Dags att inleda månadens microdepression. Vilka jävla skittest som gjorde mig så glad igår och nu inte ens en liten skugga av ett streck samt att tempen damp ännu mer. Fan oxå. Å lite mer droppar blod. Hej mensen, du har inte varit saknad. Ursch, då var det bara på't igen. Orkar fan inte.


    Fyfan :( åh så jobbigt, dendär uppgivna känslan alltså! Man måste inte orka alltid det är okej att va ledsen, besviken <3
  • norrland91
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-04 23:03:28 följande:

    ÄL+5 och jag har så ont i brösten att jag vill slå till min sambo om han så skulle få för sig att kolla på dem. Brukar aldrig ha ont i brösten innan mens eller någonsin egentligen.. 

    Haft lite konstiga känningar från tjejmagen, har lite svårt att avgöra det eftersom när folk beskriver den känslan så säger de mensvärk och jag brukar aldrig ha det..

    Nu på kvällen har jag känt mig extremt varm...

    Eftersom att det är så tidigt inpå (om inte NC satt ut dvs) så känns det som att kroppen förbereder sig för en sken"dräktighet"graviditet... eller vad säger ni?


    Haft samma symtom som dig! Är på äl +9. Brukar aldrig ha ömma bröst. Även haft ilningar nere på vänster sida av magen. Men jag vet att jag är expert på att inbilla mig och leta symtom så vågar inte hoppas så mycket!
  • norrland91
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-04 23:04:40 följande:

    Är inte så mycket mer man kan göra då nej, var också dödssjuk under min ÄL.. men min sambo var iaf frisk. När jag sa att "du får se till att sköta detta dessa 2 dagar" så fick jag som svar "jag är ingen maskin" hahahahahah.


    Haha! The job has to be done ;)
  • norrland91
    maria1992 skrev 2018-04-07 15:46:35 följande:

    Åhhh tror du?? Inget spök? De är blått i verkligheten!!

    Hur går de själv?


    När har du bim? Så spännande håller tummarna!
  • norrland91
    Anonym (Kaktus) skrev 2018-04-09 12:13:40 följande:

    Hej!

    Slutade med mina p-piller för en vecka sen och har nu min ?pillermens? så hoppas ägglossning kommer igång på riktigt om ca 28 dagar! Kommer börja försöka lite smått tidigast i maj, ska på resa i höst så får ju inte vara för långt gången känner jag.

    Har en fundering, räcker det att äta tex Mittval kvinna nu innan man börjar försöka och under tiden man försöker? Tänker på folsyran.


    Spännande!! :) ja de räcker om du tar 2 per dag, de rekommenderar 400ug folsyra per dag :)
  • norrland91
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-10 21:17:29 följande:

    Vi har försökt i 13 månader nu... så får hoppas att det spruttar igång med infertilitetsutredning. Sörjer varje månad det inte går vägen.. men denna gången var nog värst endå :(


    Åh så tungt, blir så ledsen. Ni är starka, kram<3
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet