Inlägg från: Anonym (Neleda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Neleda)

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hej! Nu har jag ögnat igenom heeela tråden och tycker det är en väldigt fin tråd med mycket stöttning i med- och motgång så jag beslutade också för att dela med mig <3

    Jag är 27 år, min sambo 31 och jag har precis slutat med min p-ring och vi har ingen direkt brådska med att det ska bli bebis utan ?det blir när det blir?. Men å andra sidan... Vem försöker jag lura? Jag läser just nu allt kring babymaking och är helt insnöad och ser gärna att jag blir gravid så snart som möjligt, haha!

    Är det fler här inne som har erfarenhet av att sluta med p-ring? Hur lång tid tog det tills ni hade en regelbunden cykel och ägglossningen kom igång?

    Jag tog ut min sista p-ring på morgonen lö 12/5, mensen kom som vanligt nästan prick 3 dagar senare på ti 15/5 (mens slut lö 19/5). Jag har aldrig haft några ägglossningskänningar vad jag vet och har ej gjort några ÄL-tester MEN det gjorde plötsligt väldigt ont under samlaget vi hade ons 23/5 och började undra om det kanske var pga ÄL? (Brukar aldrig få ont annars)

    Nu är brösten tunga och det sticks typ i bröstvårtorna. Det är troligtvis känningar på stundande mens istället för en eventuell graviditet (eftersom p-ringen mildrade menssymptomen) men jag ville ändå dela med mig eftersom jag själv tyckte att det var så roligt att läsa om er andra :)

  • Anonym (Neleda)
    Jagerika skrev 2018-05-28 07:35:10 följande:

    Hej och välkommen! Vad kul att du orkat kolla igenom alla 58 sidorna :o haha! Jag hade tyvärr inte p-ring utan minipiller men min mens kom som vanlig så märkte aldrig något av *pillermensen*. Man blir ju helt galen av att försöka skaffa barn, är det erat första barn? När har du BIM? :)


    Haha jag vet, det blev en del läsning men också rätt lärorikt tycker jag :)

    Det är mitt första, han har barn sen innan :)

    Jag vet ju inte riktigt när det kan tänkas bli men om man ska följa cykeln jag hade med ringen så är BIM 12/6. Men det stämmer ju inte alls i så fall med när jag tror att jag kanske hade ÄL. Tycker mig dock känna lite menskänningar redan nu så får väl se när/om den dyker upp :) Är ju inte alls säkert att cykeln är regelbunden nu direkt efter ringen eller ens att den är 28 CD..

    Så mycket som är så oklart haha! xD
  • Anonym (Neleda)
    Anonym (Neleda) skrev 2018-05-28 09:36:11 följande:

    Haha jag vet, det blev en del läsning men också rätt lärorikt tycker jag :)

    Det är mitt första, han har barn sen innan :)

    Jag vet ju inte riktigt när det kan tänkas bli men om man ska följa cykeln jag hade med ringen så är BIM 12/6. Men det stämmer ju inte alls i så fall med när jag tror att jag kanske hade ÄL. Tycker mig dock känna lite menskänningar redan nu så får väl se när/om den dyker upp :) Är ju inte alls säkert att cykeln är regelbunden nu direkt efter ringen eller ens att den är 28 CD..

    Så mycket som är så oklart haha! xD


    Hej allesammans!

    Det känns plötsligt som att tiden står still nu. Jag vill typ bara få min vanliga mens nu för att så som jag mår just nu är inte roligt. Ständigt småont i mensmagen, ömma och tunga bröst, ont i svanken och ett sjuhelsikes illamående till och från. Jag tror detta är extra starka symptom på mens, och att det är en bieffekt av att jag nyss slutat med p-ringen för såhär brukar jag inte må.

    Det är som sagt svårt att sia om cykeln kommer vara regelbunden eller ej direkt men ska man följa cykeln jag hade med ringen så är min BM/BIM 12/6. En evighet kvaaar...

    När har ni BIM tjejer? :)
  • Anonym (Neleda)
    Jagerika skrev 2018-05-31 12:08:35 följande:

    Ja väntan är hemsk! Jag väntar på ÄL, enligt min FLO app är ÄL i morgon men känner ingenting så tror den blir senare denna gången. Som tur är känner jag den väldig mycket och brukar räkna att BIM är 14 dagar efter mina *ägglossnings-hugg* jag brukar få! Men får jag min ägglossning i morgon så är BIM 17/6 så det är rätt långt dit !


    Ändå skönt att kunna känna av det där. Jag har aldrig känt av min ÄL så jag kan inte avgöra om jag ens haft någon den här månaden. Det kan ju tydligen dröja lite tills den kommer igång igen efter ringen... Men då kör du inga ÄL-tester utan går på magkänslan? Hehehe pun intended...
  • Anonym (Neleda)
    Lunalove skrev 2018-05-31 13:05:18 följande:

    Var på vårt första besök på fertilitetskliniken, väldigt trevligt bemötta! Bara dåligt att de inte har verksamheten öppen under sommaren :( Så blir att försöka på egen hand ytterligare flera månader.. men skall få lämna alla typer av prover och fått tumme upp för alla undersökningar av mina kvinnliga delar för att se så allt står rätt till :)

    Känns skönt att det är i rullning, men en halv evighet att få börja med den "riktiga" utredningen i september! :(

    Skall inte ens försöka denna månaden, funderar på att helt sluta tempa också.. men skall se hur det blir med det. Kanske fortsätter tempa men ger fasiken i ÄL tester och bara "låter det hända om det händer" under sommaren så att säga. Ta det lite lugnt!


    Åh vad tråkigt att det är stängt över sommaren... Men skönt att det åtminstone är på gång!

    Ja men du kanske ska fortsätta med tempandet men inte reflektera så mycket över vad det ger? Tänker att det är bra att hålla igång en rutin och kanske är bra att kunna gå tillbaka och se hur du har tempat? Men kör på det som känns bäst för er och mys till det när ni känner för det och må bra med varann! Tror det är nyttigt också. Håller tummarna för dig och hoppas du får en fin sommar!
  • Anonym (Neleda)
    Jagerika skrev 2018-05-31 15:30:50 följande:

    Jag körde med ÄL- tester dom 3 första månaderna efter jag slutade med pillren men fick alltid gladgubbe på testerna dagen INNAN det högg fruktansvärt i magen så har förstått att det är ägglossningen för det gör verkligen ont. Nästan så man tappar suget helt för det kan till och med göra ont att ha sex för hårt :/ så nu sparar vi på pengarna och kör efter känsla :) fast vi är ett väldigt aktivt par sexuellt så det är inga problem att pricka in ändå Hahaha :D


    Haha ja men den sexuella aktiviteten är inte särskilt svårmotiverad just nu i detta härliga sommarväder :D

    Jag fick sjukt ont när vi sexade förra veckan och jag berättade det för min kompis, vilket jag aldrig borde ha gjort, för hon säger ju då att jag kanske hade ägglossning. Jag protesterade och sa att jag nyss slutat med ringarna så det går ju inte men hon stod på sig och sa att ÄL kan komma igång direkt. Tror du jag har kunnat släppa den tanken efter det eller? xD Naaae inte direkt..
  • Anonym (Neleda)
    Mullbär skrev 2018-05-31 21:00:04 följande:

    Oj, vi är precis tvärtom. Min man mår väldigt dåligt av värmen o vi båda är väldigt (negativt) påverkade.. Hatar att bli svettig o nu är man ju svettig redan innan man börjar sexa! 


    Jo men det kan jag verkligen förstå och hålla med om att värmen kan bli jobbig! Vi har löst det med att gå nakna mycket båda två här hemma, haha...

    Men sedan tror jag självklart att det här slutgiltiga ?skaffa-barn-beslutet? påverkar det mycket också. Ett nytt och spännande kapitel som stundar liksom :)

    Hur länge har ni försökt?
  • Anonym (Neleda)

    Okej, jag måste få skriva av mig lite så här i väntans tider.

    När vi bestämde oss för att sluta med preventivmedel och börja göra oss redo för första barnet tillsammans så trodde jag faktiskt inte att jag skulle vara så här exalterad redan första cykeln, haha!

    Min status är just nu alltså att jag är på cykeldag 23 om man följer när mensen kom (15/5). Om jag ska följa cykeln som jag hade med preventivmedel, vilket var 28 dagar; så är BIM om en vecka 12/6. Jag har ju dock varit utan preventivmedel sedan 12/5.

    OCH, jag kan inte släppa tanken på att jag kanske hade ÄL ons 23/5 pga att samlaget gjorde så ont då, kunde knappt slutföra... Det skulle i så fall innebära att BIM är imorgon isf men det är väl helt orimligt??? Men jag kanske inte ens fick nån ÄL eller om jag fick den senare. Svårt att säga eftersom jag inte gjort några ÄL-tester eller tempar.

    Nu till det jobbigaste av allt... Jag har så många jobbiga åkommor!

    ? ?Mensvärk? (Känns inte lika intensivt som mensvärk utan det hugger eller ?sticks? typ för att sen mola lite)

    ? Ont i svanken

    ? Superkänsliga bröstvårtor (börjar dock lugna sig men i några dagar gjorde det ont att duscha..)

    ? Illamående (som kommer och går)

    ? Metallsmak i munnen (som kom väldigt plötsligt igår)

    Detta kan ju lika gärna vara symptom på stundande mens men jag har aldrig haft så här många symptom så intensivt och samtidigt förut. Jag tycker det är riktigt jobbigt faktiskt för jag känner mig gravid men jag tror verkligen inte att jag är det men jag kan ändå inte låta bli att hoppas om ni förstår? Haha... Man ska ju liksom inte ha såna här symptom så tidigt så jag är säkert skengravid...

    Tänkte dock testa med morgonurinen imorgon så får vi väl se vad det ger så länge.

    Ha en fin dag alla! <3

  • Anonym (Neleda)
    medioker skrev 2018-06-05 11:49:21 följande:

    Du kanske är gravid :) hoppas! Jag hade dock alla de symtomen till och från efter att jag slutat med mina p piller innan jag fick min första riktigs mens. Men håller tummarna för dig :)


    Tack för peppen! Och tack för att du skriver det där med att du också kände så innan första riktiga mensen för jag tror att så är fallet för mig med och jag behöver få höra (läsa) det så att man kommer ner på jorden igen :)
    Jagerika skrev 2018-06-05 12:28:10 följande:

    Det va samma för mig, hade alla symptom man kan ha i säkert 3 månader innan jag började tänka på annat och att försöka bli med barn blev en vardag. Nu är man inte alls lika stressad inför ÄL som första gångerna och då kunde man lätt bli lurad! Har precis haft ÄL, ( tror jag, är lite osäker denna månaden) och detta är vårat 6:e försök! :)


    Ja men skönt att höra! Och du har ju rätt, nu vill jag bara få mensen så att man vet och jag kan bli normal igen för detta är faktiskt inte kul, haha!
    Anonym (sara11) skrev 2018-06-05 12:36:45 följande:

    Mensvärk dag 2, fortfarande ingen mens dock. Bim-2. Brukar aldrig ha mensvärk utan mens. Den bukar komma vid mens bara... hmm håller timmerna för er alla :)


    Aa det där känner jag igen! Det är därför det är så mysko att jag har haft mensvärk i typ 1,5 vecka nu för jag brukar bara få ont när mensen ska ut liksom... håller tummarna för dig med! :)
  • Anonym (Neleda)

    Hejhej! Här ligger jag och kan inte sova. Kan ju börja med att berätta att morgonens test var negativt, såklart. Tycker att många symptom som jag har känt av har minskat lite. Hade en del stickningar typ bakom blygdbenet igår dock.

    Anledningen till att jag inte kan sova är för att det gör väldigt ont i svanken på mig nu! Eller väldigt ont är väl att överdriva lite, det är liksom inte som att jag känner för att ta en värktablett, men det är tillräckligt störande och jobbigt för att jag inte ska kunna somna. Så här minns jag inte att jag haft innan mens förut. Det känns typ som att jag har stått med väldigt dålig hållning och svankat länge. Och sen att det inte vill gå över nu. Detta har kommit och gått lite den senaste veckan.

    Vi får se hur det utvecklar sig :)

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet