• medioker

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hej!

    Slutade med p-piller för ett tag sen, fick min pillermens efter några dagar och väntar nu in min första riktiga mens, den borde ha kommit nu men icke. Förstår att det ibland tar lång tid innan mensen kommer igång. Vi planerar egentligen att starta bebisverkstaden i höst men det hade inte gjort något att bli gravid nu lite innan...vi kör avbrutet så risken finns ju. Eller ja just nu inte alls eftersom jag inte verkar ha mens :/

  • medioker
    Jagerika skrev 2018-05-07 07:38:20 följande:
    Hej! Jag använde mig av p-pillret *Mini-p* och och fick mim mens en vecka senare och sedan nästa månad kom den som vanligt, är det bara *vanliga* p-piller man får piller mens av? Har aldrig fattat det där eftersom min mens aldrig försvann!
    P-Piller har ju en vecka där man tar sockerpiller eller inga piller alls, och då får man vanligtvis en blödning, sk "pillermens" eftersom man då inte tar några hormoner, men det är ju ingen riktig mens. Jag fick den i vanlig ordning men nu ska ju min vanliga mens komma igång men icke :(
  • medioker
    Anonym (Neleda) skrev 2018-06-05 10:30:29 följande:

    Okej, jag måste få skriva av mig lite så här i väntans tider.

    När vi bestämde oss för att sluta med preventivmedel och börja göra oss redo för första barnet tillsammans så trodde jag faktiskt inte att jag skulle vara så här exalterad redan första cykeln, haha!

    Min status är just nu alltså att jag är på cykeldag 23 om man följer när mensen kom (15/5). Om jag ska följa cykeln som jag hade med preventivmedel, vilket var 28 dagar; så är BIM om en vecka 12/6. Jag har ju dock varit utan preventivmedel sedan 12/5.

    OCH, jag kan inte släppa tanken på att jag kanske hade ÄL ons 23/5 pga att samlaget gjorde så ont då, kunde knappt slutföra... Det skulle i så fall innebära att BIM är imorgon isf men det är väl helt orimligt??? Men jag kanske inte ens fick nån ÄL eller om jag fick den senare. Svårt att säga eftersom jag inte gjort några ÄL-tester eller tempar.

    Nu till det jobbigaste av allt... Jag har så många jobbiga åkommor!

    ? ?Mensvärk? (Känns inte lika intensivt som mensvärk utan det hugger eller ?sticks? typ för att sen mola lite)

    ? Ont i svanken

    ? Superkänsliga bröstvårtor (börjar dock lugna sig men i några dagar gjorde det ont att duscha..)

    ? Illamående (som kommer och går)

    ? Metallsmak i munnen (som kom väldigt plötsligt igår)

    Detta kan ju lika gärna vara symptom på stundande mens men jag har aldrig haft så här många symptom så intensivt och samtidigt förut. Jag tycker det är riktigt jobbigt faktiskt för jag känner mig gravid men jag tror verkligen inte att jag är det men jag kan ändå inte låta bli att hoppas om ni förstår? Haha... Man ska ju liksom inte ha såna här symptom så tidigt så jag är säkert skengravid...

    Tänkte dock testa med morgonurinen imorgon så får vi väl se vad det ger så länge.

    Ha en fin dag alla! <3


    Du kanske är gravid :) hoppas! Jag hade dock alla de symtomen till och från efter att jag slutat med mina p piller innan jag fick min första riktigs mens. Men håller tummarna för dig :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet