• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Sirest01 skrev 2020-08-18 21:04:43 följande:

    Två år har det gått nu sedan vi började försöka, och vi väntar fortfarande på ivf. En sådan lång väntan, orkar ärligt inte mer. En av mina vänner har fått ett barn och blivit gravid med nr två under tiden vi försökt, det suger rent ut sagt!

    Ena stunden tänker jag på att ivf inte kommer fungera och sen tänker jag på att vi troligtvis bara kommer få ett barn, alltid drömt om tre barn. Men så lär det ju inte bli.

    Förlåt för att allt gnäll, men behövde få ur mig det.


    Jag förstår dig fullständigt! Vi har ju försökt i 2 år och 8 månader nu, gjort färdigt IVF och äntligen blivit gravida, så får jag missfall ( eller MA- missed abortion). Fick nyss reda på att mitt ex ska ha barn. Han som va en sån stor idiot förtjänar inga barn alls! Då blev jag arg på världen över hur orättvist allt är. Men nu i tisdags va jag och kollade ifall allt var ute, och det va det! :) så efter nästa mens ska vi göra en ny insättning av fryst ägg <3 när tror du ni får kallelse till första IVF mötet?
  • Jagerika
    NiMi12 skrev 2020-08-20 11:34:57 följande:

    Förstår att du känner att livet är orättvist. Jag tänker på dig så ofta och önskar så mycket att det går bra nästa gång. Härligt att höra att ni ska få ny insättning snart. Jag håller alla tummar jag kan för er <3


    Barnmorskan var väldigt hoppfull då hon sa att dom flesta kvinnor genomgår 1 missfall innan dom får ett levande barn, och att man tydligen har lättare att bli gravid igen efter ett missfall! Så om jag får mens och ägglossning när jag tror, och ägget tar sig, så blir det en liten Juni-bebis <3 vad du är söt som tänker på mig! <3
  • Jagerika
    Sirest01 skrev 2020-08-20 11:47:06 följande:

    Jag hoppas så att din andra insättning går bra och vill stanna kvar! Vad bra att allt kommit ut som det ska och att ni kan sätta igång nästa snart :)

    Har en gammal vän som fått barn (ej planerat) och det är oxå en sån där som man känner inte borde ha barn.

    Jag frågade innan semestern och då fick jag tillsvar att räkna ca 8 månader efter remissdatum, 8 månader har det gått i oktober. Men jag hoppas inte för mkt.

    Hur långt innan får man kallelse?


    Vi fick vänta i 6 månader, precis så länge som dom sa att det skulle ta och vi fick kallelsen nästan exakt 1 månad innan första mötet :) så ni kommer troligen få eran kallelse nu i september :D men sen fick vi tyvärr vänta 3 månader till då allt hänger på inbokningen av äggplocket. Det fanns inga tider fören i januari och vi va på mötet i oktober, förra året! Sen blev äggplocket 3 februari i år, så tänk på att det kan ta tid innan ni ens får börja med sprutorna! Men förhoppningsvis finns det tider för er <3 vilken klinik skulle ni till?
  • Jagerika
    Sirest01 skrev 2020-08-21 12:38:42 följande:

    Okej, jag hoppas det kommer hem en kallelse i september. Åh vad trist att behöva vänta, känns som det är det ända man gör nu, väntar hela tiden på nästa steg. Remissen är skickad till Sahlgrenska.


    Vi går också på Sahlgrenska så du borde få kallelsen 1 månad innan :)

    Idag är det drygt 3 veckor sedan mitt MA och tog ett gravtest i morse som äntligen är negativt! Ett litet svagt streck bara så borde vara helt blankt om några dagar! Och igår började jag äntligen få lite ÄL syntom! Kroppen är på rätt bana igen känner jag <3 är fascinerande hur kroppen återhämtar sig så snabbt, bara 3 veckor liksom! Gissar på ny insättning i början på oktober nån gång och jag längtar så förbannat mycket, då insättningen va typ det coolaste jag varit med om :D
  • Jagerika

    Update! Jag fick äntligen tillbaka mensen i helgen efter missfallet! Den kom faktiskt exakt på dagen om man räknade missfallsblödningen som en mens. Så på fredag nästa vecka ska jag börja med ÄL tester och insättningen blir troligen nångång i slutet på denna månaden <3 längtar så hemskt mycket!!

  • Jagerika
    Clemmentina skrev 2020-09-08 08:38:55 följande:

    Skönt att kroppen fungerar som de ska! :) Förstår att du längtar.

    Själv hade jag återföring förra onsdagen. Vågar inte testa riktigt ännu. ;)


    Åh herregud!!! Vilken Ruvardag är du på och när ska du testa?? Har du några symtom? :D
  • Jagerika
    Clemmentina skrev 2020-09-11 10:42:41 följande:

    Ruvardag 9 idag, bim idag eller imorgon och testdag på måndag. Tänkte försöka hålla mig till söndag och testa då om mensen inte dyker upp innan. Symptomen kommer och går och kan lika gärna vara pms (molvärk och ömma bröst). :)


    Du måste uppdatera här när du tagit test!! :D
  • Jagerika
    Clemmentina skrev 2020-09-12 21:58:35 följande:

    Mensen kom punktligt idag, så ledsen! Nu har vi inga i frysen så får börja om.


    Fy vad orättvist!! Hur kommer det bli nu då för er? Fått en ny tid att börja med allting igen?

    Själv är jag inne på 9:de dagen med mens!! Mitt missfall varade i exakt 9 dagar så denna mensen är liksom längre än missfallet?! Det är så konstigt! Inte minsta antydan till att det är påväg att sluta heller :( en annan konstig sak är att jag fick svagt positivt i lördags! Tog test i slutet på augusti och då va det starkt positivt fortfarande efter missfallet. Tog 6 dagar efter det och det va jättesvagt. 2 veckor senare va det fortfarande svagt och nu i lördags va det kvar? Borde det inte vara helt blankt nu om det bara gick 6 dagar från starkt till svagt? Eller har jag mirakulöst fått kemisk graviditet och att denna långa blödningen också är ett tidigt missfall? Blir galen på detta alltså!!
  • Jagerika
    Jajo19 skrev 2020-09-15 20:29:26 följande:

    Hej!

    Hade Positiv ägglossning 8/9 och igår 14/9 så börja de komma rosa på pappret när jag torka mig, och även kommit lite i trosorna idag, inte alls mycket. Ska ha mens den 23/9 så kan de va för tidig mens jag börjar få då jag har lite värk, eller Är det en nidis? Vad tror ni? Jag vill verkligen ha barn och har försökt i 13 månader nu. Har även haft huggningar i brösten och lite illamående.


    Kan absolut vara nidblödning! Ägget fäster oftast på dag 6 så det verkar ju stämma för dig! Ta test om några dagar så borde det visa isåfall! När jag satte in ett ägg på ÄL+5 så fick jag positivt på digitalt på ÄL+10 :) lycka till!
  • Jagerika
    Jajo19 skrev 2020-09-16 21:45:39 följande:

    Hej! Är ju som sagt 7 dagar kvar till beräknad mens men nu ikväll så började de ljusrosa gå över till lite mer rött blod.. och även lite mer värk i tjejmagen.. så troligtvis är det nog väldigt tidig mens som jag aldrig haft innan.. eller mellanblödning. Fast ni som haft nidblödning o sedan plussat, hade ni lite mer rött blod?


    Jag har aldrig fått nidis, så vet inte hur det ska se ut! Hur går det för dig? <3

    Idag började jag med mina ÄL-tester i för insättning nr 2! Sjukt taggad alltså :D
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet