• Anonym (V)

    Varför blir folk så arga när man hör av sig till ex man inte kommit över?

    Jag provoceras för ofta skuldbeläggs exet fast den som gör övertramp och trakasserar exet är "TS" och det spelar ingen roll om det handlar om ett ex eller vem som säger ifrån,men i regel så ska man respektera när någon ber att en person ska låta de vara, det är allmänt folkvett och hur vissa människor kan se förbi detta och tycka det är mer okej att göra övertramp om det är ett ex, nej, det är fortfarande inte okej när någon säger " skriv inte ring inte låt mig vara jag har tjej jag har gått vidare släpp mig" så är det de reglerna som gäller, om du nu inte vill vara respektlös och självisk.

  • Anonym (V)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 21:29:43 följande:

    Jag hör vad ni säger och jag tycker som sagt också att det är ett olämpligt beteende. Men jag tycker inte att det är något man behöver bli arg över att någon annan gör... Säga att det är olämpligt, ja! Det kan man absolut göra. Men att faktiskt bli arg och uppjagad har väldigt svårt att förstå hur en sån sak kan utlösa. Och i kontrast med hur mycket annat man läser om här så känns det märkligt att just det här med att kontakta ett ex blir så kontroversiellt!


    Olämpligt? Det finns ex som känt att deras "TS" trakasserar de så pass att de kontaktat polis, det kallar inte jag olämpligt det kallar jag för trakasserier och det skadar andra människor och jag ursäktar mig inte för att jag har en hård gräns vad gäller trakasserier, sånt tar jag på allvar , kanske för att jag vet själv hur man mår av att bli trakasserad av någon som rättfärdigat sitt sjukliga beteende som är olagligt.
  • Anonym (V)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 21:44:55 följande:

    Här är faktiskt ett ganska bra exempel på vad jag menar. Jag sa ingenting om trakasserier utan jag sa "höra av sig till ex" och (V) drog det direkt till det direkt till ytterligheter och pratar om trakasserier med polisanmälningar... Och där är något jag också funderat över. Varför drar så många slutsatsen att en som hör av sig till sitt ex (utan att veta hur frekvent det förekommer) trakasserar dem?


    Nä du sa olämpligt ,men det du tycker är olämplig i detta fall tycker jag och garanterat alla exen som utsätts för det,är trakasserier. Du vill förminska det, jag vill hellre förstora det.

    Definition för trakasserier "Trakasserier omfattar ett brett spektrum av beteenden av en stötande karaktär. Beteendet förstås främst som en avsikt att uppröra och störa, och är repetitivt till sin karaktär. Från lagen sett är trakasserier uppsåtliga handlingar som anses hotfulla eller störande"

    Läs definitionen tillsammans med exens svar:

    "snälla sluta ring mig!"

    "Släpp mig gå vidare låt mig vara!"

    "Kontakta mig inte mer"

    "Sluta skriva till mig"

    "Lämna mig ifred!!!!!!!!"

    "Jag måste polisanmäla om du inte slutar"

    "Gå vidare jag har tjej!"

    "Snälla sluta hör av dig säger jag!"

    Och säg till mig att dessa ex inte är upprörda och blir ständigt störda av TS.
  • Anonym (V)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 22:18:39 följande:

    Hur kommer det sig att de som varit utsatta för det jag hänvisar till i min TS har svårare att hålla sig lugna än folk som varit offer för otrohet och psykisk misshandel?


    Jag är inte precis lugn gällande otrohet ska du veta, men jag tror FL varnar ganska lätt om det blir hetsigt i otrohets-diskussioner så man håller tillbaka.

    Kanske är det lättare att bli ilsken över din tråd eftersom det är något så simpelt egentligen, du ska lyssna på andras gränser, och respektera ditt ex även om han eller hon inte känner något för dig längre. Kanske är det lätt att reagera "men släpp honom bara!" För att man vet hur skadligt det är för en själv och alla inblandade att det fortgår, det känns så simpelt att det blir irriterande att människor inte bara lämnar människor ifred. Psykisk misshandel är ju djupare saker, kanske är tufft att bara säga "men lämna honom då!" När man är manipulerad och nedbruten det är mer komplext.
  • Anonym (V)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-10 22:12:53 följande:

    Jag vet vilken tråd du pratar om. I det fallet började anklagelserna mot TS innan hon berättade att han sagt att han skulle polisanmäla henne, vilket är lite min poäng. Man utgick från att TS trakasserade sitt ex innan man ens visste hur mycket eller hur ofta hon hade hört av sig.

    Att man så snabbt antar en sån extrem hållning att man går till ytterligheter tyder på att man är irrationell. Och det är just vid kraftig ilska man tänker som mest irrationellt, och det är det jag inte begriper hur en sån sak som att höra av sig till ett ex kan skapa såna känslostormar? Att tycka det är olämpligt och dumt är en sak, men att bli ilsken står enligt mig inte i proportion till det som utlöser det.


    I den tråden skrev hon att han sagt åt henne att sluta höra av sig, om hon sedan sitter och frågar oss på forumet "ska jag höra av mig ändå?" Och sen gör det, då trakasserar hon exet. Svårare än så är det inte, det är ingen felanklagelse trakasserier är trakasserier.
  • Anonym (V)
    fjanten skrev 2018-02-10 22:43:25 följande:

    För att otrohet är hemskt att bli utsatt för, men inget brottsligt. Det triggar inte lika mycket, även om det är vidrigt att bedra någon och känns vidrigt att bli bedragen.

    Och nej, alla håller sig inte sansade i såna trådar.


    Otrohet är ju en tydlig gräns för alla alla vet när det är otrohet för var och en men att flera kvinnor i detta fall anser att "höra av sig emot någons vilja tjugo gånger trots tillsägelser" är OK.

    Jag tror det är den attityden folk stör sig som fan på. Och sen kanske extra känsligt att man kan behandla någon man påstått sig älska / som man varit tillsammans med så illa bara för man gjort slut, det blir så skevt. "om du är ihop med mig respekterar jag dig,gör vi slut är respekten slut. "

    Att höra av sig är för mig "Hej! Ville skriva till dig och kolla hur läget är? Hur mår du?"

    Att trakassera är att trots tillsägelser, fortsätta kontakta personen.
  • Anonym (V)
    fjanten skrev 2018-02-10 22:50:26 följande:

    Fast om trådskaparen skrivit att den har hört av sig till exet upprepade gånger efter exet har bett denne att lägga av - då är det trakasserier.


  • Anonym (V)
    Anonym (TS) skrev 2018-02-12 22:11:24 följande:

    Bra svar! Det uppskattas.

    Jag tror också att man ska lägga till saker som har med själva kommunikationen på internet att göra. Det är tyvärr så att många tar sig större frihet på internet att säga vad de tycker och i.o.m. att man inte ser någon kroppskommunikation kan vissa inlägg tolkas som hårdare än vad de egentligen är.


    Håller med bra förklaring!

    Håller med dig med TS, människor tror att text är mer harmlöst än att uttala sig verbalt. Detta är falskt. Skulle du skildra allt du skrev i ren ilska och desperation när du har kort stubin eller måste ha respons eller uppmärksamhet då varje sms är något du står och säger, söker upp personerna så han aldrig får vara ifred var han än är får han ju ditt sms,tänk dig det i en fysisk manifest så skulle det bli en väldigt obehaglig film av vad du gör mot en annan människa, vi som redan kan uppfatta detta, vi reagerar direkt på denna filmen, medan andra är kvar i "men hon hör ju bara av sig med lite sms"

    Poeter för fiskar tror jag de heter på Youtube, de gör kortfilm om allt som sker i Facebook för att skildra vad era kommentarer, era likes, era svar och åsikter i text verkligen egentligen innebär om man förstår att text manifesteras som något verbalt och direkt.
  • Anonym (V)

    Det fanns en tråd här om en som skrev agressiva sms åt en kille, men hennes tråd handlade om att hon ville få stopp på det hon såg det som allt annat än harmlöst.

    Hon tog upp en obehaglig sanning hennes kille hade sagt.

    Att medan hon skriver , skriver, skriver

    Och det är uppenbara påhopp och fula negativa påståenden och utskällningar etc

    Så kanske han kört av vägen och ligger död medan du bara är självisk och tänker på att du är upprörd och måste få svar. Och måste få skriva vad du vill.

    Människor vågar inte säga det de skriver av en anledning, för vi är uppfostrade att förstå gränsen när man säger dumma saker och skadar någon, vi har en disciplin i hur vi uttalar oss, men i text är vi inte lika medvetna att även för finns en gräns. Vi som kopplar fysiska verbala trakasserier med hur man uppför sig bakom skärmen, vi ser att det är trakasserier, vi ser att det är olagligt och bortom ursäkter.

    Som hon med bra förklaringar gick in på också, vi som blir arga över TS som trakasserar sitt ex, vi vet om att TS inte är medveten att hon gör något olagligt, hon förskönar det, hon söker medhåll och hon förnekar att det är hon som gör fel och försöker övertyga oss andra som vet, med hjälp av medhåll och diverse dumma antaganden och rättfärdiganden, därför blir vi arga och kalla och bara sätter ner vår "text" version av "sätta ner foten" och säger "Släpp honom!!!!!!" "DET ÄR TRAKASSERIER!!!"

  • Anonym (V)
    Anonym (K) skrev 2018-02-18 22:57:59 följande:

    Främst hans kompisar men även mina. Jag tyckte också att det va väldigt överdrivet hur de reagerade. Jag har inte startat någon tråd om detta.


    De förväntade sig att du skulle låta han vara de kan döma dig hårdare än exet som kanske lätt blir "snäll" och viker sig fast han innerst inne också skulle dömt dig och sagt åt dig att sluta skriva.

    Att du hör av dig och ska fråga hur han mår är för din egen skull för du får ha kontakt med honom

    Att du skriver god jul grattis gott nytt år på en annan app är också för din egen skull för du får fortskrida kontakten fast du inte har rätt till det. Detta ser hans kompisar som bara vill hans bästa och skydda han från de som dig.

    Gräns är en gräns ingen ska behöva blockera eller säga till IGEN det är allihopa bara trakasserier du gör isåfall stå för det också mildra det inte för du avgör inte mottagarens känslor eller gränser, det gör han! Du tycker kompisarna överreagerat men det är snarare du som underreagerar på trakasserierna du gjort.
Svar på tråden Varför blir folk så arga när man hör av sig till ex man inte kommit över?