• UndrandeSökare

    Blir inte gravid trots ägglossning..

    Trådstartaren- Det låter som att du kan ha PCOS, så se till att du får en utredning. Man kan få positivt på ÄLtest utan att ett ägg verkligen släpper.

    Sen kan det vara spermaproblem, vissa mäns spermier simmar för dåligt eller bara runt i cirklar. Men brukar gå att lösa med ivf.

    I vissa Landsting måste kvinnan fyllt 25 för att få göra ivf men då man kan söka hjälp i något annat Landsting.

    Lycka till !

  • UndrandeSökare
    Vivi96 skrev 2018-02-13 15:58:15 följande:

    Det var någonting jag anat också.. men de på kvinnokliniken tog det som jag nästan skämtade om det. För det hade jag absolut inte enligt dom.


    Bedrövligt bemötande !

    Har du fått testa Letrozol någon gång? Om inte, så ring och boka tid hos någon privat gyn och be att få ett recept på Letrozol. Det stimulerar ägglossningen, så att äggen verkligen släpper. Om man har PCOS så kan det vara Letrozol som är nyckeln som behövs för att det ska fungera.

    Funkar det inte med Letrozol så be att killen får remiss för att lämna spermaprov, så ni kan få göra spermaanalys med morfologi, måste vara med morfologi , det är jätteviktigt ! Då kollar man både mängd, hur många rörliga och hur många döda men även utseendet (morfologin). Spermier med felaktigt utseende tex dubbla svansar eller för litet eller för stort huvud kan nämligen också befrukta ägg men då blir det missfall.

    Så steg 1. Hitta en privat gyn och boka tid och be om Letrozolrecept och om gyn är hjälpsam kan ni ju fråga om remiss för spermaprov med morfologi också.

    Du kan välja vilken privat gyn du vill i hela Sverige, så länge som du betalar resan dit själv. Vissa gyn är anslutna till Landstinget och då gäller högkosnadskortet/frikortet, och hos andra gyn får man betala själv.

    Lycka till !
  • UndrandeSökare
    Vivi96 skrev 2018-02-13 19:32:27 följande:

    Tack. Har precis hittat en privat gyn i staden jag bor i! Ska ringa redan imorgon.. Vill verkligen få slut på det här eländet någon gång.


    Det låter bra, du kan ju fråga när du ringer och bokar om högkostnadskortet gäller hos dem.

    Fråga om ni ska komma dit båda två eller om du ska komma dit ensam?

    Hoppas det ordnar sig med Letrozol recept nu !
  • UndrandeSökare
    Nicke67 skrev 2018-02-14 21:33:08 följande:

    Jag och min sambo köpte ett sperma test för att testa om det var fel på mig och det fungerade bra och då kunde vi utesluta om det var från min sida. Kan varmt rekommendera det. Gå in på länken nedan och läs :) 

    www.provsvaret.se/produkt-kategori/manligt-fertilitetstest/ 

    Lycka till !!!


    Tyvärr kan man inte utesluta alla spermaproblem med ett spermatest man köper själv ! Hemmatester säger inget om utseendet på spermierna eller dnafel. Så det kan fortfarande mycket väl vara fel på spermierna även om man gjort ett hemmatest.

    Man måste göra Spermatest med morfologi som analyseras på ett sjukhuslabb. Det är enda sättet att verkligen få veta hur det ligger till med spermierna. Men inte ens det testet visar hela sanningen.

    Utomlands finns det bästa spermatestet som heter Sperm dna fragmentationstest. Det har vi gjort i Riga, och trots att vi lätt blir gravida (men alltid missfall) så hittades både dnafel och fragmentstionsfel och då är det spermadonation som gäller.
Svar på tråden Blir inte gravid trots ägglossning..