• Natttis

    Letrozol

    Letrozol någon mer erfaren. Det är första kuren jag är på. Är det någon som använt och blivit gravid på första försök. Eller tog det några försök?

  • Svar på tråden Letrozol
  • Natttis
    Anonym (Langtar9092) skrev 2018-02-18 20:02:17 följande:

    Hej! Ny här på familjeliv så får se hur detta medddelande blir.

    Jag kommer med största sannolikhet få börja äta letrozol. Väntar in att utredning ska starta, första mötet bokat 22 mars. Barnmorskan har sagt att jag hittar de inget "fel" till att vi inte blir gravida kommer jag få börja med letrozol.

    Varför har ni andra fått det utskrivet?

    Jag har egen ägglossning och regelbunden mens, kan vara några dagars skillnad.


    Jag fick det utskrivet p.g.a jag hade mens men ingen ägglossning. Så min mens är lite överallt. Så vi hoppas på pluss då jag gav fin respons på kuren.
  • Natttis

    Hej svejs igen nu kör vi kur 2 och funkar inte det så blir det dubbel dos. Funkar inte det ger jag upp för kan inte köpa svindyr medicin

  • Natttis
    Anonym (Hanna) skrev 2018-03-02 20:31:25 följande:

    Hur mycket har ni haft i progesteronvärde?


    Jag ska ta min första progesteronvärde på onsdag. Se om man blir klokare men om den är för låg vad händer då?
  • Natttis

    Nu har jag bestämt mig för att ta en paus från medicinen för just nu mår jag puss. Över att mensen va 5 dagar tidig. Så denna månad sköter jag i den även om sköterskan så att jag har ägglossning. Så orkar jag inte försöka mer jag orkar inte kämpa mer jag orkar bara inte. Gråter floder just nu.

  • Natttis

    Nu är jag inne på mitt 4 försök med letrozolen blir det inget denna gången så ger jag upp då är det inte meningen att jag ska ha barn.

  • Natttis
    UndrandeSökare skrev 2018-05-16 11:14:17 följande:

    Kan ni inte tänka er att göra ivf då annars?

    Synd om ni ska ge upp helt och hållet menar jag.

    Jag har läst att vissa behöver ta både dubbeldos Letrozol eller trippeldos Letrozol för att det ska fungera. Har du testat det?


    Ivf ligger inte på kartan förens jag gått ner 15 kilo vilket känns långt åt helvete just nu. Och jag har pratat med barnmorskan om jag ska ta en dubbel dos men då jag svarar bra på letrozolen får ägglossning enligt blodprovet. Så tycker hon att en dubbel dos inte är nödvändigt.
  • Natttis
    Anonym (Hanna) skrev 2018-05-16 20:25:31 följande:

    Vet du vad ditt progesteronvärde ligger på? Är det högt eller är det precis på gränsen till ägglossning?


    Jag citerar det barnmorskan citerade. Att proverna såg bra ut. Och vad det ser ut på proverna så har jag ägglossning men vi har inte sett om hans är missbildade eller så.
  • Natttis
    UndrandeSökare skrev 2018-05-16 20:27:53 följande:

    Har ni fått göra spermatest MED morfologi så att det inte är problem där? OBS ! Morfologin är den viktigaste delen. Då tittar man på hur spermiernas utseende ser ut i mikroskop, de kan ha för kort svans, 2 svansar, för litet huvud och allt möjligt konstigt. Men tyvärr även om de ser normala ut så kan de ha DNA-fel, men det kan inte testas för i Sverige, endast utomlands. Vi har gjort det på Avaclinic i Riga. Men spermatest med Morfologi är det bästa testet i Sverige. 

    Oftast får man endast göra spermatest UTAN morfologi, men då mäter de endast mängd och antal rörliga, men det räcker inte . Vissa män har problem med att deras spermier är för slöa och då simmar bara runt i ring och då behövs ivf för att det ska kunna bli några barn överhuvudtaget. 

    Hoppas att det löser sig för er. 


    Nej ett sånt test har vi inte gjort men det kanske är värt att prata med barnmorskan om det. Men är det så blir vi jätte ledsna. För då får vi nog vänta länge. Då jag ska ner 15 kilo innan jag får göra en ivf.
  • Natttis

    Jag har mailat till kliniken jag går på. Angående mitt problem att jag nu 11 dagar i rad bara fått en blinkande smiley och ingen fast. Förhoppnings vis tar läkaren det på största allvar och hjälper oss till att äntligen få barn.

Svar på tråden Letrozol