• Äldre 19 Feb 10:52
    15049 visningar
    8 svar
    8
    15049

    Sova själv i vår säng på kvällen

    Jag samsover och helammar min dotter som nu är 7 månader gammal. Hon har alltid haft ett väldigt stort närhetsbehov (hatade liggvagnen, tar inte napp eller flaska, ammar myycket och har varit mycket svår att lägga ifrån sig under tupplurer) och hon sover i min famn på dagarna och på nätterna samsover vi, hon ammar fritt. Jag bär henne mycket och försöker alltid tillgodose hennes behov så bra jag kan.  Det fungerar bra och vi sover bra på nätterna så länge hon har fri tillgång till mig och mitt bröst ???? . Hon är en mycket tillfreds o glad tjej nästan alltid.

    Nu till problemet. Hon somnar runt 19 på kvällen och vi går och lägger oss runt kl 22. Under de timmarna skulle jag och min man verkligen tycka att det vore skönt att få vara lite fysiska oss emellan och faktiskt få vara lite tillsammans. Men vi kan inte få henne att sova tryggt i vår sång under tiden. Jag liggammar henne till sömns och jag kan gå därifrån, men hon vaknar med högst 10 min mellanrum (oftare 5 minuter), gnällgråter o vill ha bröstet. Jag går självklart fort in och ger henne det och hon somnar om direkt och jag kan gå ut igen efter kanske endast 2-3 minuter. Men efter 5 minuter får jag springa in igen. Och så fortsätter det tills vi går och lägger oss. Förstår ju att det hon egentligen vill är att jag ska vara kvar där inne, eller att få sova ute i min famn i soffan. Problemet är tudelat med det. Dels så är hon så lättväckt att vi i så fall få sänka Tv:n massor och viska bara få ord till varandra och dels så får ju jag och min man noll närhet till varandra. Hur ska jag göra? Finna mig i det och sitta med henne i famnen tysta i soffan några månader till, fortsätta springa fram o tillbaka, eller har någon något annat förslag som vi kan testa?

  • Svar på tråden Sova själv i vår säng på kvällen
  • Äldre 19 Feb 12:05
    #2

    Tack så mycket för ett bra råd.! Jag ska absolut testa detta. Det svåra är väl att veta när den rätta tiden för att dra ur är? Antingen tar man den för tidigt och då accepteras det inte eller så tar man för sent och hon har redan somnat..

    Kommer du ihåg hur lång tid det tog innan du började märka en förändring med den här metoden?

  • Äldre 19 Feb 15:33
    #3
    Norbottensfia skrev 2018-02-19 11:39:05 följande:

    Vi har haft det precis likadant. Det man måste göra är att dra ut bröstvårtan innan bebisen somnar.... i början kunde det ta hur många ggr som helst eftersom hon vaknade direkt jag tog bort och det blev skrik och panik. Bara börja om, amma och ta bort just innan de somnat... till sist var hon så trött så hon struntade i det. Nu är hon 11 mån och vi ammar bara en gång per dag, hon somnar utan bröstet och sover många ggr hela natten :) lycka till :)


    Det kanske är citera man ska göra när man svarar på någons kommentar? Sry... Är ny på sidan så vet inte riktigt hur normen går ????
Svar på tråden Sova själv i vår säng på kvällen