Inlägg från: Bubbel85 |Visa alla inlägg
  • Bubbel85

    Gravid och influensa!!!

    Är gravid i v.27 och har i över en vecka legat i influensa och nu lunginflammation. Fruktansvärt :( nu äter jag antibiotika och mollipect mot inflammationen men förra veckan när influensan var

    Som värst levde jag på alvedon, otrivin vanlig, vicks halstabletter, omeprazol, te och apelsiner. Har inte haft någon ork att äta men verkligen försökt pressa i mig men gått ner 1,5kg på en vecka nu.. så nu nojar jag för det :( enligt läkaren är det ingen fara för bebisen med influensa, men som gravid blir du ofta sjukare än vanligt.

    Du får ta panodil/alvedon som smärtstillande (inte Ipren och liknande utan bara paracetamol). Otrivin är ok men du ska inte ta mer än nödvändigt (ta ej otrivin mentol) Krya på dig!

  • Bubbel85
    Lanza2017 skrev 2018-03-09 10:18:01 följande:

    usch stackarn hoppas du blir bättre snart och krya på dig!!

    Hoppas inte det håller i sig så länge är redan helt slut, och även dottern är nu sjuk :((

    Tog du någon medicin för hostan? den tar död på mig!!


    Min dotter blev sjuk först och smittade mig, men hon var bara sjuk några dagar med feber på kvällen, hosta och sa att hon hade ont i armar, ben och nacke men superpigg i övrigt... så hon hade nog bättre försvar än mig och blev inte så sjuk. När jag blev som mest sjuk kunde hon vara på förskolan som tur var annars hade min sambo nog fått va hemma. Stackars er, hoppas ni båda blir friska snart.

    Jag har fått mollipect utskriven av läkare mot hostan, den är A-klassad så ingen fara att ta när du är gravid. Blir mycket bättre för stunden när jag tar den, liksom känner hur luftrören vidgas. Be din läkare skriva ut det. Får du sammandragningar av hostan? Som tur är får jag det inte men vet att många får väldigt ont i magen av allt hostande och då är det väl desto viktigare att få en bra hostmedicin.

    Krya!!
  • Bubbel85
    EhxJ skrev 2018-04-08 22:35:41 följande:

    Hej. Vill bara klargöra riktlinjerna i Sverige för influensa.

    Om du är gravid i andra eller tredje trimestern rekommenderas att man äter virushämmande läkemedel (tamiflu) för att minska risk för allvarlig sjukdomsutveckling och komplikationer. Behandling ska påbörjas inom 2 dagar från symptomdebut (ex feber). Man bör även (vid 2a och 3e trimester) ta läkemedel i förebyggande syfte om hög risk för smitta (som ex familjemedlem som insjuknat) även om man inte själv ännu visar symptom.

    Som en person sade tidigare att en läkare rekommenderat att vänta och ej ge läkemedel pga CRP är lågt är rent felaktigt.

    /Arbetar själv som läkare (tidigare på infektionsklinik)


    Hur är det möjligt att dessa riktlinjer inte finns någonstans att hitta på nätet? Googlade ett helt dygn av oro i början men hittade ingen info om det, bara att det inte är någon fara för fostret. Hade jag vetat det hade jag ju såklart sökt vård direkt när jag blev sjuk eftersom det kom så hastigt och därmed visste att det var influensa :( på 1177 borde det isåfall stå om någonstans tänker jag :(
Svar på tråden Gravid och influensa!!!