Inlägg från: senalena |Visa alla inlägg
  • senalena

    Syskonbråk - hur hanterar ni dem?

    Du säger att 7åringen är "ilsk" om han inte får som ha vill, och 9åringen är tydligen så frustrerad att hon bara gallskriker. Det jag ser i din fråga är hur du ska hantera 9åringen, inte 7åringen.. Trots att det är han som är problemet.

    För mig låter det som att ni låter 9åringen parera 7åringen så ni slipper honom. Det är inte hennes jobb att vara förälder. Om han går in på hennes rum, så kom dit och BÄR UT HONOM, han är 7 år och ska inte lära sig att han får som han vill. Hur har ni tänkt hantera honom under tonårstiden om ni inte lär honom gränser NU?

  • senalena
    Alexi skrev 2018-03-18 13:42:42 följande:
    Alltså nej, vi kan inte hantera någon av dem gällande detta. Sjuåringen har vi varit på samtalsstöd om flera gånger (för 1-2 år sedan) för att hantera just för att det blir så mycket konflikter med honom. Vissa dagar blir han jättearg för varje nej han får, så uppenbarligen säger vi nej rätt ofta också.
    Det låter som han har AOD. Hur fungerar han i andra grupper och sammanhang? Kan han ta ett nej från andra, typ från lärarna skolan eller fotbollstränare. 
  • senalena
    Alexi skrev 2018-03-19 07:30:42 följande:
    Jag vet inte vad aod är men som info såkan jag säga att barn med diagnoser sällan fungerar i andra sammanhang (som skola osv), så därflr känns det spåret inte aktuellt här. Han är ett väldigt mjukt och samarbetsvilligt barn när allt är stabilt...
    AOD  är diagnos man forskar på nu. Tidigare har man gett barnen en ADHD diagnos (men de reagerar inte på medicin för de har inte ADHD). De har stora svårigheter att ilska och motgångar. Därför undrade jag hur han agerade annars.
    Det är ju inte svårt att vara en liten ängel när man får som man vill...

    Det är väl bara att lära sonen att respektera stängda dörrar. Som med toaletten, för jag förutsätter att ni stänger toalettdörren när ni använder toa. När dottern vill vara ifred så stänger hon sin dörr, och han får inte öppna. Om han gör det så måste det få konsekvenser, typ rumsarrest eller ingen efterrätt. Inte ta med honom att göra något kul, det gynnar ju bara beteendet.
    Sedan får storasyster förstå att köket är allmänt utrymme, så är de där får de tåla att lillebror är med. Vill de vara ifred går de till rummet. Ganska enkelt.
Svar på tråden Syskonbråk - hur hanterar ni dem?