• SL185

    Den stora ROSENROT-tråden

    saijda skrev 2018-05-02 18:36:09 följande:

    Hej, funderar på att testa rosenrot. Min cykel verkar ha kommit tillbaka till hur den var innan jag plussade ( slutade i missfall :/ ). Hade tänkt börja med ÄL tester också. Kan cykeln rubbas av rosenrot? När måste man börja med tabletterna och får man starkar ÄL av det? :$


    Jag började ta rosenrot för första gången redan andra dagen i missfallet (missfall v5). Räknade missfallet som ?mens?, och nu 2 veckor senare har jag fortfarande inte fått utslag på digitalt äl test.. vet inte om rosenroten har förskjutit äl :/ slutade ta för två dagar sen iaf. Fick dock starka molande värk/känningar de dagarna jag tog rosenrot
  • SL185
    saijda skrev 2018-05-03 10:48:17 följande:

    Okej intressant och veta. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Tänkte köpa ÄL tester idag eller imorgon. Enligt appen är ÄL den 6e maj men den fertila perioden är från 28/3 till 11e maj. Så har än så länge legat 28+29e mars. Ska försöka få till det idag och helgen med ;) sedan någon gång nästa vecka är väl bra ...


    Oj över en månads fertilperiod? Eller menar du april? Fick glad gubbe när jag testade nyss, dag 15! Så äl borde vara inom närmaste timmarna/dygn. Förra cykeln (innan missfallet o rosenrot) fick jag glad gubbe på dag 12 och dagen efter var det negativt. Så lite förskjutet blev min äl, vet dock inte om det är pga missfallet eller rosenroten. :)
  • SL185
    Lunalove skrev 2018-05-09 04:27:25 följande:

    Det kan visserligen vara pga att jag är väldigt oregelbunden, jag skall dessutom påbörja utredning den 30e Maj. Men förra cykeln var "normal" därför jag kanske kopplat det till rosenrot.. Tror att jag hade ÄL igår bara för att jävlas eller så är det på ingång, för tempen började på att visa en höjning idag, och jag glömde ÄL testa igår... Idag så är digitalt test nästintill positivt så antingen är det på g eller så är det att det sänkts.


    Med det är inte försent även om det var positivt när du inte testade, äl inträffar mellan 12-48 timmar efter positivt utslag:) sen är ägget befruktningsbart inytterligare 24 timmar! Kör på nu!
  • SL185
    T90 skrev 2018-05-21 21:46:17 följande:

    Åt dubbeldos rosenrot denna månad och plussade nu ikväll. Går ju aldrig säga om det spelade in. Vi låg dessutom färre dagar och gånger denna äl än de föregående 5 månaderna.


    Wow stort grattis :) testar samma sak nu! Hoppas att det tar sig
  • SL185
    UndrandeSökare skrev 2018-06-07 20:42:23 följande:

    Som jag fattat det ska man börja med Rosenrot på CD1, alltså första dagen på mensen.


    Så har jag också uppfattat det!
  • SL185

    Jag plussade idag!! Jag som inte skulle testa förrän efter bim..något sa till mig att testa så jag kunde inte stå emot längre. Vaknade imorse o tog ett test,,o där kom ett fint streck direkt. Bim är ju på fredag så det är lite tidigt. Men har haft kramper, illamående varje morgon nu i 4 dagar, ryggvärk igår. Detta var andra månaden med rosenrot, tog dock 2 tabletter/dag denna gång. Vet inte om det är tack vare rosenroten eller annat (blev gravid även utan)z

    Har ett missfall i bagaget så oron har börjat så klart. Men hoppas att det går hela vägen denna gång.

    Hoppas att det smittar av sig på er nu <3

  • SL185
    T90 skrev 2018-06-12 07:37:28 följande:

    Grattis :) lite komiskt att det för oss båda tog sig med dubbeldos rosenrot. Man börjar ju undra :p


    Men oj!! Ja men en dos kändes lite fattigt hahah så jag ökade på..

    Vilken vecka är du i nu? :)
  • SL185
    T90 skrev 2018-06-12 07:37:28 följande:

    Grattis :) lite komiskt att det för oss båda tog sig med dubbeldos rosenrot. Man börjar ju undra :p


    Men oj!! Ja men en dos kändes lite fattigt hahah så jag ökade på..

    Vilken vecka är du i nu? :)
    T90 skrev 2018-06-12 11:40:04 följande:

    6+5 :)


    Åh va kul! Hur mår du?
  • SL185
    Iväntanpåtrean skrev 2018-06-12 13:54:17 följande:

    Hej,

    Hoppar gärna in här jag med!

    Grattis till er som plussat!

    Förra gången vi försökte bli gravida testade jag Rosenrot på första cykeln, det tog sig direkt då och vi fick tvillingar (det är ju ökad CHANS att få tvillingar med Rosenrot...) . Nu är vi inne på andra försöket med trean och kör Rosenrot den här cykeln också. Har längtat många år efter trean nu, så hoppas att det inte ska dröja alltför länge tills det tar sig, och hänger det med en fyra också så skulle det såklart vara galet fantastiskt.

    Håller tummarna för oss alla!


    Va gött med tvillingar!! :D skulle bli otroligt glad o överraskad om vi fick det! håller tummarna att det tar sig snabbt :)
  • SL185
    Tummelisaa skrev 2018-06-16 14:23:58 följande:

    En till som nu ska börja, fick mens idag och ska börja idag med rr! Tror det var extra starka jag köpte så ska nog bara ta en tablett om dagen jag då :)


    Heja heja :) hoppas att det tar sig :)
  • SL185
    Tummelisaa skrev 2018-06-17 13:59:40 följande:

    Tack! När bör jag börja ta äl-test? Är på dag 2 nu i cykeln :)

    Hade 27 dagars cykel denna månad som var nyligen men hade inte äl förens dag 20 ungefär (vet eftersom jag var hos gyn dag 17 å hon sa att den skulle komma snart)


    Jag testade från dag 9-10 tidigare men lärde mig att se älflytningar sen (game changer hahaha) o då började testa när jag fick de flytningarna (typ dag 12) o då fick jag oftast positivt utslag dagen efter, vilket innebär att äl inträffade dag 13-14. Men vet man inte, då är det bättre att testa från dag 9-10 (om man har kort cykel) tills man får positivt utslag. Jag testade med clearblues digitala där man får antingen tom ring vid negativt eller glad gubbe vis positivt. Du kn även ta ut sticka ut monitorn o se hur strecken ser ut där bak :)
  • SL185
    eman303 skrev 2018-06-17 20:38:09 följande:

    ÄNTLIGEN är ÄL här, positivt på testet idag.

    Ätit rosenrot fram tills nu och äter folsyretabletter. Slutar med rosenrot nu vid ÄL och hoppas det är sista gången jag behöver äta det hihi (hoppas hoppas!)


    Håller tummarna för er!! Hoppas att det tar sig :) mys på nu :)
  • SL185
    Anonym (Lång väntan) skrev 2018-06-19 07:29:13 följande:

    Dubbeldos Rosenrot var tydligen det vi saknade. Efter ett års försökande provade jag dubbeldos rr i väntan på att utredningen skulle dra igång. Idag blev det positivt på graviditetstestet för första gången någonsin. Och jag har testat många gånger. . Jag var helt säker på att jag har haft äl hela tiden men denna månaden fick jag tydligare tecken så förmodligen har vi försökt i ett år utan äl. 

    Så jäkla skönt att veta att vi kan bli gravida! 


    Nää va kuuuul!! STORT GRATTIS, vilken kämpe!! <3 gud va kul :)
  • SL185
    Anonym (Försök 3) skrev 2018-06-25 14:23:02 följande:

    Jag tänkte börja med rosenrot och har läst många sidor här i tråden. Har förstått att jag ska sluta när det är dags för äl.

    Men jag har två frågor:

    1: Jag testar med clearblue advance ägglossningstest. Ska jag sluta när höjningen börjar eller när jag har maximal, dvs fast gubbe?

    2: När ska jag börja ta dem? Första mensdagen eller sista mensdagen?

    Har läst om väldigt många som äter dubbel dos. Tänkte beställa rosenrot från apoteket, antar att det inte spelar någon roll vilken sort jag äter. Men ska jag börja med normal dos eller köra dubbel dos på en gång?


    Jag slutade när jag fick glad gubbe (körde på vanlig clearblue digital). Du ska börja ta dem första mensdagen. Jag käkade en dos men det hände inget den månaden(fick dock tydliga älkänningar), månaden efter käkade jag 2 tabletter per dag o blev gravid. Kan inte säga riktigt om det var rosenroten som hjälpte till eller ej. Har blivit gravid innan rosenroten också (slutade i missfall).
  • SL185
    L0uis3 skrev 2018-07-09 20:24:57 följande:

    Hej! Har en fråga som jag hoppas på att någon kan hjälpa mig med... jag har ätit rosenrot fram till beräknad ägglossning (enligt NC) slutade för ungefär en vecka sedan och är nu på CD 19, att tillägga så har jag haft svårt att hitta min ägglossning sedan jag slutade med pstav i december.

    Nu har jag väldigt trådiga flytningar men ägglossningstest visar neg. Kan det finnas chans att jag har äl även att testen inte ger utslag eller kan man få äl-flytningar tidigare än vad det ger utslag på äl-tester?


    Jag är ingen expert men de trådiga/äggviteliknande flytningarna brukar komma 1-2 dagar innan äl! För vissa kommer det samma dag, det är olika från person till person.

    Jag personligen brukar få de flytningarna en dag innan jag får positivt utslag på ältest.

    Har läst att man visst kan ha än utan att det ger utslag på ältest! Så mys på ändå :)
Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden