Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Den stora ROSENROT-tråden

    Milian03 skrev 2018-05-29 01:52:24 följande:

    Ni som ätit rosenrot, smörjde ni med progesteron kräm efter äl? Eller räcker det att man bara åt rosenrot och sen låter kroppen sköta resten från äl?

    Jag fick ett tidigt missfall i april och då hade jag ätit rosenrot. Jag tänker att det kanske inte hade blivit ett missfall om jag smörjt med progesteron med.

    Nu är jag gravid igen efter att ha ätit rosenrot och munkpeppar. Bör jag smörja med progesteron nu? Nyligen plussat.


    Ja, fortsätt smörja med Progesteronkräm till v.14. Men sluta nu direkt med Munkpeppar och Rosenrot om du inte redan gjort det. Hoppas det går bra med denna graviditeten.
  • UndrandeSökare
    Milian03 skrev 2018-05-29 11:31:48 följande:

    Jag slutade med rosenrot och munkpeppar vid positivt ältest.

    Okej fortsätter smörja och hoppas på att slippa missfall denna gången :)


    Jag hoppas du slipper fler missfall, jag har haft 6st så jag vet hur jobbigt det är.

    Om det trots progesteronkrämen inte går bra denna gång så lägg till Albyl Minor 250mg nästa gång är ett tips. Det säljs receptfritt på Apoteket men de kan ha det bakom disken så man kan behöva fråga efter det. Köp en tablettdelare på Apoteket också.

    Man delar varje tablett i 3 delar och tar en tredjedelstablett per dag från CD1 (första mensdagen och sen hela cykeln). Det fungerar milt blodförtunnande och kan förhindra ev proppar som kan bildas när embryot försöker fästa, eller bli propp i moderkakan, och då dör fostret av näringsbrist och det blir missfall.

    Albyl Minor är på 250mg och innehåller samma sak som Trombyl 75mg, men man behöver dela Albyl Minor för att komma ner i rätt dos. Trombyl säljs på recept i Sverige.

    Om man fått 3 missfall i rad kan man få en missfallsutredning av Landstinget. Då ringer man bara Kvinnokliniken på närmaste sjukhus, och säger att man vill göra en sån. Det kan vara flera månaders kö så kontakta dem direkt och ställ er i kö om ni skulle få 3 missfall. Jag hoppas du inte behöver använda denna info, men ville bara berätta att möjligheten till utredning finns om man skulle behöva det.

    Hoppas allt går vägen för dig nu med graviditeten !
  • UndrandeSökare
    eman303 skrev 2018-06-04 22:18:41 följande:

    Fick precis min mens, suck.. men men tur jag hittade hit! Imorgon efter jobbet blir det att åka raka vägen till apoteket för inköp av rosenrot :D

    Har ni proffs något mer super duper tips? Tacksam för svar :)


    Det finns mycket olika saker man kan testa här kommer en lista på några :

    Rosenrot

    Drottninggele (tex Apiforce)

    Munkpeppar (Agnus Castus)

    Dhea

    Ubiquinol Q10

    Progesterall Progesteronkräm

    Albyl Minor 250mg - dela varje i 3 delar, ta tredjedelstablett per dag (milt blodförtunnande)

    Fertilitetsglidmedel

    Kolla på tex Gravidkollen.se så hittar du fler förslag.
  • UndrandeSökare
    Anonym (Bra?) skrev 2018-06-04 22:34:24 följande:

    Vad för positiva effekter får man av rosenrot?


    Enligt texten på förpackningen så ska rosenrot bidra till minska stressrelaterad trötthet, samt bidra till att hantera fysisk ansträngning och känslomässig stress.

    Vissa kvinnor tar det också för att förbättra fertiliteten.

    Det finns att köpa på tex apotea.se och gravidkollen.se
  • UndrandeSökare
    Nathiis skrev 2018-06-07 20:30:49 följande:

    Hoppar in här jag med ! Är nu dags för vårt 4e försök att bli gravida här hemma .. Vet ju att det kan ta tid men man är ju förstås otålig (:

    Köpte rosenrot och tog första idag med ca 1,5 vecka till ägglossning ..

    Verkar ju som att många fått positiva effekter av det.


    Som jag fattat det ska man börja med Rosenrot på CD1, alltså första dagen på mensen.
  • UndrandeSökare
    Jessikkka skrev 2018-06-11 20:52:45 följande:

    Åh vad glad och peppad jag blev när jag hittade den här tråden, äntligen nått som inte är daterat för 10år sen ;) Åt min första tablett rosenrot idag och sitter och googlar solskenshistorier dagligen (bortser från de hemska historierna då jag är en sann hypokondriker och inte vill öka på stressen ytterligare). Tredje månaden jag och min sambo tänkt försöka bli gravida. Första månaden hittade vi ÄL direkt, andra månaden fick jag ingen ÄL (läst att man kan ha såna månader??) och denna har jag bunkrat i ägglossningstest så tänkt testa varje dag från att mensen slutar då jag har extremt oregelbunden mens, nånstans mellan 32-44 dagar ligger cykeln på, så hoppas verkligen rosenrot kan hjälpa till att korta ner den. Håller tummarna för alla er som också försöker :D


    Om du har så extremt oregelbunden menscykel, så boka en tid hos en privat gyn och be honom/henne kolla upp ifall du har PCOS. Om du har det be om Letrozoltabletter. Det främjsr ägglossningen och är det man absolut behöver ha om man har PCOS.
  • UndrandeSökare

    Försök 3- När slidsekretet är så segt på pappret när man torkar sig, att man kan ta det mellan 2 fingrar och dra ut det till en lång bro, utan att det bryts av, så brukar man säga att ägglossningen snart är på gång. Det kan man nog kalla "bygga broar"

  • UndrandeSökare
    Trullis82 skrev 2018-06-25 18:27:38 följande:
    Hej!

    Vad gör Rosenrot för något gott?
    Det är Hälsokost som sägs göra dig piggare, vissa använder det för att bli gravida. Man tar det från första mensdagen i månaden till Ägglossningen sen slutar man. Kommer mensen börjar man om igen. Man tar oftast 1 tablett per dag, men vissa testar med 2 tabletter per dag.

    Vissa kombinerar det med Apiforce bidrottninggele har jag också läst i andra trådar.
  • UndrandeSökare

    Anonym (försök3)- Det är många här som sagt att de INTE blir piggare av Rosenrot, så det funkar nog inte så för alla. Jag har faktiskt inte läst om nån faktiskt som sagt att de blivit piggare av det.

  • UndrandeSökare
    Jagerika skrev 2018-09-12 13:07:11 följande:

    Ja jag vill åka till USA, det är som du säger, få tänka på nått annat :)

    Kan man inte få hjälp när man fyllt 40?

    Tänk på att spermier är kvar inne i kvinnan i flera dagar, dom väntar på ägget så det finns stor chans ändå. Även om ni inte kunde få till det igår! Tänk att det tog sig istället, så försöker jag tänka varje månad. Då mår man böttre också, med positiva tankad :)

    Jag sover alltid en stund efter jobbet, men för typ 1 vecka sen så va jag hyfsat pigg efter jobbet. Har varit orkeslös hela sommaren och inte orkar göra sysslorna hemma! Men nu är det både fläckfritt och inte ens en strumpa i tvättkorgen, har även rensat ut ett rum vi har som extra rum ( framtida barnrum) och gjort i ordning till ett hobbyrum då jag håller på mycket med handarbete :) så all energi kom tillbaka och det känns suuperbra :D


    Vi är nog många som varit trötta och orkeslösa i sommar, det har ju varit 30grader och mer i maj-augusti. Inte undra på att man blir pigg nu igen när temperaturen är normal ! : -D Skönt.

    Jag har har också blivit mycket piggare nu än i somras och tog inte rosenrot varken då eller nu. Det har med temperaturen ute att göra. Däremot blir jag jättetrött så fort jag blir gravid pgr av progesteronet.
  • UndrandeSökare
    Mranonymaaa96 skrev 2018-09-15 12:08:05 följande:

    Köpt rosenrot bidrottningele och prostogen kräm(stav).

    Väntar varan på mensen som ska köras igång.. är på dag 58 i cykeln ????. Vi har försökt sedan april då ja slutade me mina piller.. första gången tog det sig direkt efter piller stoppet..

    Tror ni det kommer hjälpa?? Har oregelbunden mens och även pco


    Har du prövat med Letrozoltabletter? Samt Ovitrellesprutor? Det brukar vara det som rekommenderas vid PCO för att kunna få ägglossning.
Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden