• Tummelisaa

    Den stora ROSENROT-tråden

    En till som nu ska börja, fick mens idag och ska börja idag med rr! Tror det var extra starka jag köpte så ska nog bara ta en tablett om dagen jag då :)

  • Tummelisaa
    SL185 skrev 2018-06-16 16:29:09 följande:

    Heja heja :) hoppas att det tar sig :)


    Tack! När bör jag börja ta äl-test? Är på dag 2 nu i cykeln :)

    Hade 27 dagars cykel denna månad som var nyligen men hade inte äl förens dag 20 ungefär (vet eftersom jag var hos gyn dag 17 å hon sa att den skulle komma snart)
  • Tummelisaa

    Är på dag 6 nu i min cykel och ätit rosenrot dessa sex dagar. Mensen var dessutom bara i 4 dagar (brukar alltid vara 5 annars) köpt in äl test så tänkte väl börja testa på måndag (dag 10) men eftersom mensen var så kort så kan jag inte låta bli att noja över att äl ska bli jätte tidig och jag ska missa den. Men den kan väl omöjligt komma innan dag 10???

  • Tummelisaa

    Precis vaknat med vääärldens smärta (ungefär som mensvärk? Är på dag 11, detta måste ju vara ett täcken på att äl snart är påväg? Har inte så mycket flytningar men har värk från helvetet. Ska göra ältest senare idag innan jag tar rosenrot för att se

  • Tummelisaa
    Trullis82 skrev 2018-06-26 12:24:54 följande:

    Nu vet ju inte jag exakt hur ont du har men jag hade så ont att jag inte ens kunde räta på kroppen. Gick som en ostbåge. Det var då mina ägg sprack. Då blir det en kraftig smärta som sedan går över efter en stund. Jag hade två ägg o det ena tog 40min innan värken släppte det andra några min bara


    Menar du att om fallet så är för mig också att jag missat äl? Alltså att äl var nu och då är det försent?

    Jag tog test igår som inte var något större positivt så kan omöjligt missa det eftersom jag inte ens hade flytningar igår, hade som en stor mensvärk idag men tror också att det kan vara som en ?varning? att nu är den på gång snart :) ska som sagt kolla senare så får vi se! Håller mig just nu och ska ha gjort i 4h innan jag tar testet! :)
  • Tummelisaa
    Anonym (Försök 3) skrev 2018-06-26 11:10:27 följande:

    Det där låter ju inte jättekul. Jag som redan utan rosenrot brukar ha kraftig mensvärk vid ÄL, mellan ÄL och BIM och vid BIM kommer få några tuffa veckor låter det som.

    Väntar med spänning på vad ditt ÄLtest visar idag.


    Håller er uppdaterade om vad testet säger! :)
  • Tummelisaa

    Cykel dag 16 och fortfarande ingen äl, gör som Anonyom (långväntan) nu och slutar med tabletterna för att se fall äl dyker upp inom närmsta dagarna!

  • Tummelisaa

    Positivt äl test idag! Hade mycket flytningar när jag vaknade annars inte haft några andra äl symptom, blir spännande detta nu och se! Nu blir det mys dem närmsta dagarna :)

  • Tummelisaa
    Anonym (Jejjo) skrev 2018-07-02 17:29:34 följande:

    Lite nyfiken eftersom vi testade positivt på ägglossningstestet ganska nära varandra, när tror du man vågar ta fram och prova gravtestet? kan knappt hålla mig. Men har rätt oregelbunden cykel så vet inte alls när bim blir för mig


    Jag skulle nog börja testa typ äl+9 trots att det nästan fortfarande är för tidigt även då men känner att OM man nu vill börja testa tidigt så är det nog äl+9 som är det första som ens kan ge utslag, men vet hur det är, suuuper svart att hålla sig :) men av erfarenhet av tidigare graviditet så är det ju EGENTLIGEN ingen idé att testa innan bim, jag plussade inte förens bim + 13 förra grav och även då var det ganska svagt. Men kommer nog börja testa äl+9 denna månad för är alldeles för otålig :) såg nu också att du har oregelbunden men som sagt börja testa äl+9 om du vill börja tidigt :)
  • Tummelisaa

    Kan tillägga att jag även har en kort lutealfas på endast 10-11 dagar så kan ju vara därför jag sällan plussar vid bim. :)

  • Tummelisaa
    Missmli skrev 2018-07-02 17:44:23 följande:

    Jag testade positivt gravtest idag, första kuren med rosenrot :)


    Åh grattis!!
  • Tummelisaa
    Anonym (Jejjo) skrev 2018-07-02 19:03:56 följande:

    Åh tack för utförligt svar! :) Hoppas vi plussar båda två!! Ska göra ett försök +9 bara för att lugna nyfikenheten hihi håll oss uppdaterade hur det går för dig!


    Ja kul att vi hade äl ungefär samtidigt, absolut du med!! :)
  • Tummelisaa
    91sarah skrev 2018-07-02 19:19:16 följande:

    Om du inte plussade förens bim+13, hade du inga symptom på graviditet innan det förutom utebliven mens? Hade du fått negativa test innan dessa 13 dagar?

    Undrar då min mens inte kommit, jag har inga symptom alls och får även negativt på test..


    Nä hade inga symtom alls som jag fatttade var symptom men, testade första gången bim + 3 och det var negativt så antog att det inte var något, så trodde väl att den blivit oregelbunden av nån anledning. Hade ju hela tiden svag svag mensvärk och mkt flytningar så trodde hela tiden mensen var påväg, sen bim + 13 testade jag igen bara för att jag hade ett test kvar och då var det ett svagt pluss där :) så ?symptomen? var väl mensvärk och flytningar men inget jag kopplade då eftersom jag trodde mensen hela tiden skulle komma :) men den graviditeten var inte planerad, hade den varit det kanske jag hade märkt mer att kroppen var annorlunda
  • Tummelisaa
    Anonym (Jejjo) skrev 2018-07-09 19:31:36 följande:

    +10 idag men inte vågat testa. Tänkte nog försöka hålla mig till helgen. Mina bröst är så ömma att jag knappt kan ha kläder på mig. Aldrig känt förut faktiskt, undrar om rosenroten kan ligga kvar i kroppen så man får tydligare innan-mens-symptom också eller om det är grav-känningar. Den som väntar får se :) var dock ute och åkte båt idag på ett REJÄLT skumpande hav, så nu går jag och nojar över att jag sabbat något i och med detta. Aah, hatar detta nojande som alltid kommer efter äl...!!


    Gud hur klarar du att hålla dig? Jag är jätte test-sugen redan nu men kommer ju såklart vänta till minst äl + 9 :)

    Jag har sovit HELA dagen idag och är extremt trött nästan hela tiden men kan ju ha med värmen också att göra. Ömma bröst har jag med men det har jag alltid innan mens och alltid hittat symptom nu senaste månaderna som bara visat sig vara mensen som skulle komma så vågar nästan inte hoppas längre. Men snart snart får vi testa och se!!! :)

    Förstår ditt nojande, jag är likadan tyvärr!!
  • Tummelisaa
    Ereya skrev 2018-07-09 22:37:59 följande:

    Haha jag har inte fått mens alls! Den skulle ha kommit i fredags men inte en ansats till att vilja dyka upp. Vi får se... Annars blir det ett gravtest på onsdag :D


    Hur har det gått för dig? Tagit något test idag? :)
  • Tummelisaa
    LB2016 skrev 2018-07-12 20:14:48 följande:

    Hej. Hoppar in här med. Har haft oskyddat i ca 4 år varav 2 år som vi har försökt till och från.

    Har provat rosenrot kosttillskott då när vi försökte intensivt, dock strula den till min menscykeln. Har provat bisolvon och progesterall men har inte hjälpt. Rosenrott och bisolvon prova jag dock bara en gång och progesteronkrämen 2-3 gånger. Efter över 12 månaders försök och längtan så la jag allt på hyllan.. Orkade inte bli besviken mer, tog för mycket krafter. Sen hade jag lätta cellförändringar så ville vänta och se ifall det blir bra, de försvann. Så nu börjar vi snart igen.

    Undrar vart ni köpt er artic rosenrot och hur förpackningen ser ut? Är det den röda med vit i mitten? Lägger in en bild här ifall den syns.


    Jag åt den som du infogade bild på. Har bim imorgon så kan inte säga något vettigt än, men kommer återkomma och berätta hur det går för mig :)
  • Tummelisaa
    Anonym (Jejjo) skrev 2018-07-09 19:31:36 följande:

    +10 idag men inte vågat testa. Tänkte nog försöka hålla mig till helgen. Mina bröst är så ömma att jag knappt kan ha kläder på mig. Aldrig känt förut faktiskt, undrar om rosenroten kan ligga kvar i kroppen så man får tydligare innan-mens-symptom också eller om det är grav-känningar. Den som väntar får se :) var dock ute och åkte båt idag på ett REJÄLT skumpande hav, så nu går jag och nojar över att jag sabbat något i och med detta. Aah, hatar detta nojande som alltid kommer efter äl...!!


    Hur har det gått för dig??
  • Tummelisaa
    Anonym (Jejjo) skrev 2018-07-13 23:35:42 följande:

    Testade imorse men var negativt :( svårt att säga när bim är men borde vara nånstans från idag och typ en vecka framåt hehe. Känner mig svullen precis som jag brukar dagen innan mens så känns inte så hoppfullt:( hur går det för dig, vågat testa?? :)


    Ååhjag förstår, hoppas att det bara var förtidigt för dig att testa och att det ändras! Jag tänkte testa imorgon lördag första gången om inte mensen dyker upp, då är det bim (äl+11). har haft väldigt mycket flytningar och mensvärk men det kan ju lika gärna bero på mensen :/ Sen fick jag feber i går kväll och känner av den nu ikväll med + att jag har huvudvärk och fick magkatarr igår som jag nu får dras med :(( så det är mycket på samma gång, om detta bara är slumpen eller fall något är ett symptom vet jag inte men är spänd för att se fall mensen dyker upp nu på morgonen! Mvh en som ligger sängliggandes med magkatarr just nu :(
  • Tummelisaa
    Anonym (Jejjo) skrev 2018-07-14 09:59:49 följande:

    Men vilken vecka du haft! Jag brukar få magkatarr när jag är stressad, kanske du går och tänker mycket på att bli gravid? Oavsett anledning tråkigt :/ hoppas mensen håller sig borta, berätta hur testet gick sen :D


    Hamnade på sjukhus natten till lördag så det var förmodligen lindrig blindtarmsinflammation jag hade, men då fick jag genomgå massa undersökningar bla gynundersökning, sedan den har jag haft rosa på pappret när jag kissar men mensen har inte kommit igång, och pga det rosa har jag inte känt att det varit någon idé att testa. Hmm undrar om det är mensen som kommer nu eller om jag bara blev känslig av gyn undersökningen och att det är därför det kommer rosa? sååå svårt att veta
Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden