Inlägg från: Frunpålandsbygden |Visa alla inlägg
  • Frunpålandsbygden

    Tråden om tidigare igångsättning.

    Jag blev igångsatt med mina två förlossningar pga allvarlig graviditetsdepression. Första gången i v 39+3 och med andra v 38+0.

    Jag gick hos en psykolog och hon tyckte det var orimligt att jag skulle lida mer och kontaktade min barnmorska på fredagen. På måndagen så bokade min barnmorska in en läkartid på tisdag eftermiddag. Läkaren jag fick träffa var riktigt bra och jag fick tid för igångsättning redan dagen efter. Fick tabletter för att sova och kom tillbaka morgonen därpå 8.00. Fick cytotec för att utplåna tappen. Vattnet gick av sig själv 15.00 och sedan fick jag värkstimulerande några timmar senare. När värkarna satte igång vid 18 tiden gick jag från 3 cm till födsel på 4 timmar.

    Med andra så fick jag även då hjälp av min psykolog att få tid för igångsättning. Dock var jag i sämre skick fysiskt än psykiskt denna gång. Hade sådan foglossning att jag inte kunde gå, samt hade oerhört mycket sammandragningar i två månader. I vecka 37+4 fick jag en läkartid och bedömde att kroppen var redo för igångsättning snart. Fick en tid i v 38+0. Sattes igång med cytotec. Dock senare än med första för jag fick lite lätt panik och någon konstig smärtångest som gjorde bebisen stressad. Det tog några timmar innan det hände någonting denna gång. Jag ville inte ha värkstimulerande denna gång för det gick alldeles för fort gången innan med långa värkar utan någon direkt paus. Fick citadon för att kunna röra mig och vid 00.20 så var jag öppen 6 cm men hade väldigt mycket fostervatten så bm tog hål på hinnorna och en flod sköljde över henne. Sedan tog det en timme innan sonen var ute.

    Är nu gravid igen med tredje barnet. Hoppas jag håller ihop och kan föda utan igångsättning. Men har bett min barnmorska om att bli erbjuden en tid för igångsättning om mitt psyke inte håller.

    Hoppas det går bra för dig!

Svar på tråden Tråden om tidigare igångsättning.